Всички вие говорите глупости. Живков, пък Сидеров, пък...хаха...Иван Костов..
Тази игр е пълна гавра с националното ни достойнство. Никой жив човек не може да бъде наречен велик българин. Нито пък Пенка и Цеко ще определят кои са великите българи!!!
Vintersorg написа:Всички вие говорите глупости. Живков, пък Сидеров, пък...хаха...Иван Костов..
"хаха... Иван Костов...", без да му ставам адвокат, стана премиер в не особено приятен момент, в който предполагам всеки би отказал тази тежест! Някой трябваше да се нагърби и той го направи. Само за това заслужава малко по-уважително поведение, да оставим, че не сме му на годините на човека! Историята дава своята оценка- всичко друго са непредставителни извадки. За Живков се въздържам, Волен съм го коментирал по назад.
Иван Костов действително историята ще го оцени много по-правилно от нас
а иначе, Винтерсорог, очевидно е, че цялата тая работа е една голяма чикия, какво място в историята може да има Азис? може би с най-много продадени албуми? велик човек, няма що...
Паган написа:Всеки истински българин не би трябвало да гласува, защото
всичките 10 (а дори и голяма част от тези, които не бяха в десетката)
са велики българи.
Въпреки всичко аз си изтърках клавиатурата и снощи бутоните на
телефона, за да гласувам за Стефан Стамболов.Писна ми да обяснявам
няляво-надясно защо за мен той е най-големият.
Но пък ще кажа защо хората избраха Васил Левски - защото не
познават друг!Без да помислят, първото име, което изниква в
съзнанието им е Апостолът.На въпроса "Защо избра него" отговора ще
е "Той се е борил за свободата на България"... и до там.Това е.Този
отговор е нещо като стихотворение - наизустен, отговор, в който не е
вложена абсолютно никаква мисъл.По някакъв начин този отговор е
втълпяван в нашите умове откактво сме родени.
Да... ако аз не се интересувах от остория, ако не бях прочел многото
статии относно нашето развитие със сигурност бих гласувал за Левски,
а не за Стамболов.Защо ли... защото Апостолът постоянно е
идеализиран, представян е в ослепителна светлина, а Стамболов,
човекът, който прави България от неравноправен партньор в
международните отношения в желан съюзник и търговски другар е
представен като лошият управник, избил сумати народ - ей така,
почти безпричинно.Всъщност той наистина е избил доста народ, но
определено причина е имало - добруването на неговата страна -
България и нейния народ.В това време, в което той управлява просто
няма друг начин, по който да се справи със ситуацията.Трябвало е да
се управлява с твърда ръка и той е управлява... и извежда страна от
тинята, и показва пътя на правилното развитие.България започва да
се превръща от нищо в поклитиката в нещо, с коеот трябва да се
съобразяваш.
П.П. Ясно беше кой ще "спечели" тази класация още преди да обявят
началото й.Ясно е и кой ще загуби.Това е българският народ, защото
гласува и така показа простотията си.Нито един човек не трябваше да
гласува в тази пародия на... каквото там е!Поне сега по едно нещо се
равняваме на западните срани - глупостта!
Дам, моето мнение е, че не биваше изобщо никой да гласува, дори и като се избираше стотицата. Защото за мен това си е очевадна гавра. Събрали се, разбираш ли, хептен като в Биг Брадър да защитават някого отбори... Как може някой да смее да твърди кой е по-велик Ботев или Левски? Или може би Аспарух? Отвратително унизителна класация! Принизяваме си величията до дъното. Че и се кефим. Били го правили другаде. Ами да копираме хубавото, не простотията. Гледах само финала на прякото предаване и бях отвратена.
Напълно съм съгласна с Xin. Това е кощунство слещу личността на тези хора. Историята е дала своята оценка за тези личности, не сме ние тези, които ще кажем, дали Левски е по-велик от хан Аспарух
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
Да и аз хванах някакъв откъс как сравняват Борис и Симеон, защото са баща и син, и беше точно, ама точно като някакъв спор по Биг Брадър, много тъпо, какво има да ги сравняват така, и да ги изправят едно срещу друго... за кво изобщо ставаше въпрос..
Така или иначе не можем да накараме другите да не гласуват и да не обръщат внимание на тъпата анкета. Но колкото по-малко дискутираме, толкова по-добре. Като не и обръщаме внимание тази класация сама ще потъне в забвение много по-бързо, от колко би станало иначе. Както знаете никой не е спечелил спор с глупак.
Josif написа:Така или иначе не можем да накараме другите да не гласуват и да не обръщат внимание на тъпата анкета. Но колкото по-малко дискутираме, толкова по-добре. Като не и обръщаме внимание тази класация сама ще потъне в забвение много по-бързо, от колко би станало иначе. Както знаете никой не е спечелил спор с глупак.
Josif написа:Така или иначе не можем да накараме другите да не гласуват и да не обръщат внимание на тъпата анкета. Но колкото по-малко дискутираме, толкова по-добре. Като не и обръщаме внимание тази класация сама ще потъне в забвение много по-бързо, от колко би станало иначе. Както знаете никой не е спечелил спор с глупак.
Абсолютно съм съгласен !
И все пак, това не са личности, които имат нужда от защита в стил "Биг Брадър"
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."