Специалност Туризъм

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
goshko
От дъжд на вятър

Специалност Туризъм

Мнение от goshko »

Здравейте! Тази година ще кандидатствам в СУ за специалност Туризъм с руски ез. и география! Като гледам от предишните КСК 05/06,04/05,03/04 ... Минималните балове за влизане ми се струват много малки,съответно 24,01 ; 24,50 ; 23,00.Значи при наличие на добър начален бал(да речем 11,75) се оказва че трябва да изкарам руски 3,50 и география 3,50, някак си за СУ тези ниски оценки ми изглеждат твърде малко за такава (уж) престижна специалност! Вие,които сте решили да се пробвате в същата спец.,а пък и останалите изкажете някакво мнение по въпроса? Мислите ли че наистина е възможно това,което ви написах :P
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Не виждам на какво се учудваш :D Първо и най-важно, ти си момче, а баловете за момчетата в почти всички специалности в СУ са си направо смешни. Второ, 3.50-то не е толкова лесно за изкарване в СУ, а и трето - туризмът е доста по-престижна специалност в университетите по черноморието и там вече балът наистина е висок! ;)
Успех! :P
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
bonbon
В началото бе словото

Мнение от bonbon »

аз щр кандидатсвам също с география,но не руски ,а и испански език и честно да ти кажа на мен ми трябват поне две петици,за да знам че съм вътре,а те доста трудно се изкрават.като имаш предвид,че изпитите по езика в софийския са едни от най-трудните не се учудваи на ниския бал при момчетата:)
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Re: Специалност Туризъм

Мнение от RuseF »

goshko написа:Минималните балове за влизане ми се струват много малки,съответно 24,01 ; 24,50 ; 23,00
Максималният бал за посочените КСК периоди е 30.
От 2006/07 е 36,географията се утроява и затова не ти излизат сметките. ;)
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

36 е максималния бал за туризъм само или ... ? :shock:
Аватар
ArtBox
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ArtBox »

сори за тъпия вълрос :oops: ама как се образува бала за специалност Туризъм :?:
Someday, this beach might wash away…the oceans may dry…the sun could dim but on that day, I’ll still be loving you.Always and forever!
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

ArtBox написа:сори за тъпия вълрос :oops: ама как се образува бала за специалност Туризъм :?:
За КСК 2006/07 се формираше по-следния начин: география,изпит (х3)+изпит по език (х1) + балообразуващи-география и език . Максимален бал: 36 .
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”