Великите българи

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ирландец :shock:
Доклокото съм наясно - син е на български емигрант в Щатите? Ирландската версия не я бях чувала, но може и аз да греша нещо. :?:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:idea: Ми майка му била ирландка! :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Предпочитам "Великите българи" пред "Биг Брадър" и подобни жалки предавания.
Гласувах само веднъж (казал съм вече за кого) по интернет, така че не се чувствам ограбен. А като замисъл подобно предаване наистина има място в националния тв ефир - какво лошо има да ни се припомнят от време на време имената на хората, които са допринесли за свободата и духовното израстване на нацията ни.
Е, вярно - вътре ще има и някой чалга певец, някоя противоречива личност от най-новата ни история... Има ги днес - утре никой няма и да ги помни тези. Затова и 99-тото място на хан Омуртаг за мен лично има много по-голяма стойност от 22-рото на Иван Костов, защото първият ще остави името си завинаги, а вторият може и никога вече да не бъде удостоен с тази чест.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Joker написа::idea: Ми майка му била ирландка! :lol:
:lol:
Една доста интересна тема за децата от смесените бракове - в чии традиции да се възпитават :)
Но той е роден в Америка и всъщност има американско гражданство :roll: :lol: :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Знаеш ли, той не е знаел келтски, нито български - знаел е английски. Това значи ли, че е българин? :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не е ли знаел...Струва ми се, че по някакви интервюта съм го чувала...
Абе с български произход е :wink: Пък и какъвто и да е - ако го нямаше, днес нямаше да водим този смислен разговор :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Последното е най-силното доказателство, че е българин, I suppose? :wink:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Циндил-Пиндил написа:Предпочитам "Великите българи" пред "Биг Брадър" и подобни жалки предавания.
Гласувах само веднъж (казал съм вече за кого) по интернет, така че не се чувствам ограбен. А като замисъл подобно предаване наистина има място в националния тв ефир - какво лошо има да ни се припомнят от време на време имената на хората, които са допринесли за свободата и духовното израстване на нацията ни.
Е, вярно - вътре ще има и някой чалга певец, някоя противоречива личност от най-новата ни история... Има ги днес - утре никой няма и да ги помни тези. Затова и 99-тото място на хан Омуртаг за мен лично има много по-голяма стойност от 22-рото на Иван Костов, защото първият ще остави името си завинаги, а вторият може и никога вече да не бъде удостоен с тази чест.
Не е етично да сравняваме Костов с хан Омуртаг! Все пак историята ще отсъди за бившия ни премиер след време, както е отсъдила за другите. По интересно е да сравним "българина" Ахмед Доган и Азис на фона на другите! Както и убиеца Георги Димитров и жестокия комик Тодор Живков.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

давай де, сравнявай :arrow:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Аз не съм историята, за да направя такова сравнение...
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

БНТ - още по-малко :wink:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

8) :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аве, аз трябва да ставам част от професионалната история, ама такива сравнения ми приличат много на "Златната клонка" на Фрейзър. Там се сравнява всичко с всичко.
Оценката за хан Омуртаг не е съвсем еднозначна, както и за Иван Костов, но самият факт, че ги сравняваме, означава, че са сравними и остават на своето си място в историята. Защо го няма предишния премиер Жан Виденов - висшето постижение на моята гимназия, или мислите ли че ще остане името на сегашния? Аз не вярвам.
Все пак в историята остават и имената на антигероите - така ще останат Герге Тарабата и бае Тошо - като Херострат и Фердинанд...
Мноо съм лош, лош! :twisted:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Бих казал защо го няма "висшето постижение", но все пак е Коледа и ще бъда добър поне за малко 8)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Росен Тимчев написа: Не е етично да сравняваме Костов с хан Омуртаг! Все пак историята ще отсъди за бившия ни премиер след време, както е отсъдила за другите. По интересно е да сравним "българина" Ахмед Доган и Азис на фона на другите! Както и убиеца Георги Димитров и жестокия комик Тодор Живков.
Не си ме разбрал правилно. Точно това казах и аз - да се сравняват и класират толкова различни по своите значимост и време личности е неуместно (да не кажа по-силна дума). Върни се две страници назад в темата, за да разбереш, че и за мен хора като Доган, Азис, Костов, Сидеров (...) нямат място в подобна кампания.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”