Ходите ли по чалга дискотеки?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами, ако си натикваш дънките в обувките, определено ДА!Raya_Alexandra написа:С лош вкус ли ме наричаш?duh_navodneniq написа:В крайна сметка важно е съдържанието, а не опаковката... Останалото е лош вкус.Raya_Alexandra написа:Съвсем не съм съгласна!duh_navodneniq написа:Не, наистина, това с натикването на дънките в ботуши е смешно.![]()
![]()
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Явно сте отклонили темата, но аз държа да се изкажа по въпроса с чалгата, та по мой личен вкус по-гадна, мазна и отвратителна музика от чалгата НЯМА, за това в отговор на въпроса ще кажа, че не посещавам такива места. За момичета е приемливо да харесват такава музика, но за момчета просто не мога да го разбера....и приема. Но естествено всеки си има вкус 
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
Winnie the Pooh
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
За добрия вкус няма пол, това ти изказване ме шокираaHu написа:За момичета е приемливо да харесват такава музика, но за момчета просто не мога да го разбера....и приема. Но естествено всеки си има вкус
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е зависи сега за какви точно песни става въпрос...Вярно ,че 90% са простотия ,но има и такива ,които едно момиче може да хареса...Макар и много малко има и не лоши неща всъщностMZ4 написа:За добрия вкус няма пол, това ти изказване ме шокираaHu написа:За момичета е приемливо да харесват такава музика, но за момчета просто не мога да го разбера....и приема. Но естествено всеки си има вкус, искаш да кажеш че е приемливо за едно момиче да слуша музика, в която женския пол е третиран като продукт?
.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
То понеже само в чалгата женския пол е третиран като продукт...MZ4 написа:искаш да кажеш че е приемливо за едно момиче да слуша музика, в която женския пол е третиран като продукт?
ама и ти се изказа...
в кой век живеете, бе хора...
чалгата е шоу-бизнес, а в шоу-бизнеса всичко е продукт, всичко е пари...
това ти не е унито
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
То е ясно, че не е само чалгата, въпреки че на родния пазар май тя най-вече се промотира по този начин, но това, че го има и другаде няма значение, това не омаловажава факта, че не виждам как може да е приемливо за едно момиче да се кефи на подобни неща, на изрусени каки с много грим, малко дрехи и евтино поведение, защо да е по разбираемо момиче да слуша такава музика?
- DaNce_
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ами как...аз ще ти дам пример със себе си, тъй като слушам всичко.MZ4 написа:То е ясно, че не е само чалгата, въпреки че на родния пазар май тя най-вече се промотира по този начин, но това, че го има и другаде няма значение, това не омаловажава факта, че не виждам как може да е приемливо за едно момиче да се кефи на подобни неща, на изрусени каки с много грим, малко дрехи и евтино поведение, защо да е по разбираемо момиче да слуша такава музика?
Аз например съм израстнала в малък град, още когато тръгнах по дискотеките, там се въртеше нон-стоп чалга, всички слушат чалга..
И така. Просто съм израстнала в такава държава, в такъв град, в такива условия. И не се срамувам от това, слушам и много други музикални стилове, намирам във всеки нещо привлекателно.
Не мога да отрека влечението си към ритмите на Ориента, те са в кръвта, както на мен, така и на хиляди, хиляди българи...
Мразя деленето на музиката по стилове...Музиката за мене е една, тя е за душата, тя е за отмора, тя е за забавление, понякога те кара да се замислиш, да се вълнуваш, да плачеш, да се смееш, да лудуваш, тя откъсва от сивото ежедневие, защото е МУЗИКА, а не е чалга, рап, метъл, хаус...лична гледна точка.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- DaNce_
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Напълно съгласна.Street Spirit написа:Мисля си, че действително всеки има право на избор какво да слуша / гледа (колкото и да е трудно да се абстрахираш от навсякъде леещите се кръшни ориенталски ритми в така наречения български попфолк) ...но и за мен е абсурдно да се прави полово разграничение при определяне аудиторията на този стил музика...
Май темата наистина беше брутално отклонена...
И май и аз отново съм в листата на виновниците затова
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
Аз също съм родена и съм израстнала в тази държава, повярвай ми не сред бароков разкош, и това не може да ми бъде извинение че слушам или не слушам чалга. Имемнно въпрос на "лична гледна точка", в едно си права, музиката като цяло е изкуство, тя е призвана да радва и да вълнува хората, но именно това не откривам в чалгата, за мен тя няма стойност, и се плаша, че има хора, които откриват нещо в това явление, радват му се, това ги разсмива или разплакава, мен лично може да ме разплаче, всъщност, горчиво ми се плаче дори само като се замисля за тая чалгаDaNce_ написа:Просто съм израстнала в такава държава, в такъв град, в такива условия.
Не мога да отрека влечението си към ритмите на Ориента, те са в кръвта, както на мен, така и на хиляди, хиляди българи...
Мразя деленето на музиката по стилове...Музиката за мене е една, тя е за душата, тя е за отмора, тя е за забавление, понякога те кара да се замислиш, да се вълнуваш, да плачеш, да се смееш, да лудуваш, тя откъсва от сивото ежедневие, защото е МУЗИКА, а не е чалга, рап, метъл, хаус...лична гледна точка.