За специалността Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Модератор: Boromir
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Кое да нау4а??? 4е трябва да следвам ли? Аз това съм го осъзнал на петгодишна възраст...и мисля, че съм си доста амбициозен... а и хората около мен подбирам по акъл...така че не ми обяснявай, че ще осъзная нуждата да следвам...просто отдавна се е случило! Просто Минало и Съвремие е последното нещо, което бих учил, защото, според мен, правото е наи-фундаменталната наука...и като завършиш право, можеш да работиш доста работи... адвокат, съдия, журналист и не е нужно да съм завършил МО, МИО, СИЮЕ, за да работя в областта на тези специалности... Но не...аз не съм осъзнал нуждата да уча!
- Calista
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
fly4o, нищо лично, обаче не може всички да ставаме прависти. Човек почти никога не знае какво ще му дойде на главата в бъдеще. Пример с една приятелка, която е завършила ракетостроене в Русия, а сега конструира детайли за ел. печки в Пловдив
Освен ако не си отделил достатъчно време на предварително проучване какви специалисти ще са търсени на пазара на труда след 5 години, не мисля, че можеш да твърдиш дали специалността МСЮЕ е перспективна или не. Така или иначе все още няма завършил випуск, за да се правят някакви базови сравнения.
If you're going through hell, keep going.
Ми като завършиш "кривото", както го беше кръстил един от учещите го, а не знаеш нищо за Косово, как да те пратят посланик в Тирана? Ти ще им тръгнеш с международното право, а те не са го и чували - направо ще ти резнат главицата... После голям дип. конфуз!
Впрочем, запознах се с бившия наш посланик в Тирана - абсолютен пич и спец по Нова албанска история!
Новата история рулз навсякъде! 
Впрочем, запознах се с бившия наш посланик в Тирана - абсолютен пич и спец по Нова албанска история!
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Леле....Всички с това - "Какъв ще станеш?!", "Кво ще правиш?!" и т.н. Това според мен е най-тъпият въпрос като избираш какво да следваш !!! А от историците какво може да стане, а с тези, които учат МО, а адвокатите...Всяка една специалност сама по себе си дава някаъв риск - аз не знам за някоя, от която да излезеш и хоп - веднага те назначават на работа (е, Академията на МВР е изключение)...За това се учат езици тука. Освен това аз не съм с някакви хипер големи надежди - че едва ли не ще си намеря супер престижна работа, знам, че не всичко зависи от мен, но каквото зависи - ще се постаря да си намеря нещо, с което да се занимавам с удоволствие, нещо, което ще подсигури бъдещето ми и това на децата ми! И какво трябваше друго да уча - МО може би, където щях да се чудя какво да правя, МСЮЕ ми харесва, интерсно ми е, поела съм си риска и ще си играя хорото до край!fly4o написа:Абе тая специалност, поне според мен, няма абсолютно никаква перспектива... Това е една от поредните измислени специалности като Публична администрация етц. ! И не мога да си обясня как може балът за такава специалност да е по-висок от например право. Това е нодопустимо, според мен! Ама вие си решавате...Баща ми винаги ми е задавал въпроса така: Каква е професията, която ще практикуваш, когато завършиш? И си е мнг прав, защото такива специалности нямат професия, а само надежди, вървящи заедно с изречението: "НИЕ КАТО ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!" Еми като влезнем, няма да се появи професия: Специалист по минало и съвремие....
Хората под мен, май реагират по сходен начин.
А относно питането на автора на темата - аз съм доволна засега от нещата, които се учат. Интересно е, не много трудно и си заслужава (поне според мен
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
feichka ама така се прави , бе 
Избрала си си това , ще го отстояваш.
Докато и за такива като мен не дойде момента да изибираме,дано, в коя специалност да влеземе.
Просто резултатите ще покажат. Сега е лесно да се каже , тази специалност ми харесва, тази - не.
И затова аз напълно те подкрепям - това е твоя избор и ще гледаш напред.
Избрала си си това , ще го отстояваш.
Докато и за такива като мен не дойде момента да изибираме,дано, в коя специалност да влеземе.
Просто резултатите ще покажат. Сега е лесно да се каже , тази специалност ми харесва, тази - не.
И затова аз напълно те подкрепям - това е твоя избор и ще гледаш напред.
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Щом си толкова прагматичен и не мислиш за друго мястото ти не е в СУ.В УНСС ще паснеш добре на системата,там хората наистина са на "твоя" акъл.fly4o написа:Абе тая специалност, поне според мен, няма абсолютно никаква перспектива... Това е една от поредните измислени специалности като Публична администрация етц. ! И не мога да си обясня как може балът за такава специалност да е по-висок от например право. Това е нодопустимо, според мен! Ама вие си решавате...Баща ми винаги ми е задавал въпроса така: Каква е професията, която ще практикуваш, когато завършиш? И си е мнг прав, защото такива специалности нямат професия, а само надежди, вървящи заедно с изречението: "НИЕ КАТО ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!" Еми като влезнем, няма да се появи професия: Специалист по минало и съвремие....
-
Kandidatstva6t
- В началото бе словото
Флоайчо ли си, Майчо ли си, ако обичаш излез от рамките на темата и повече не влизай в нея, защото тя е направена за хората, които се вълнуват от тази специалност, които с огромно желание си учат темите по история само и само, за да успеят да влязат в тези бройки, които са отредени за специалността.
Айде учи си Правото, стани съдия, журналист, адвокат, прокурор или това, което желаеш и остави останалите, и те да станат това, което желаят.
МСЮИЕ е страхотна специалност и това си личи не само от това, което се учи в нея, а и от високо интелигентните хора, които пишат в тази тема (изключая теб, който ни в клин, ни в ръкав се появи от прависткото небитие) Чау, чау !
Айде учи си Правото, стани съдия, журналист, адвокат, прокурор или това, което желаеш и остави останалите, и те да станат това, което желаят.
МСЮИЕ е страхотна специалност и това си личи не само от това, което се учи в нея, а и от високо интелигентните хора, които пишат в тази тема (изключая теб, който ни в клин, ни в ръкав се появи от прависткото небитие) Чау, чау !
fei4ka
Журналист можеш да станеш винаги стига да имаш шанс,късмет и да ти се работи точно това:)разбира се трябва да имаш и Висше образование,без да има значение дали е туризъм,право или археология:) Разглеждала съм автобиографиите на повечето журналисти от БТВ и от Нова ТВ и повярвай 2-ма или 3-ма са завършили Журналистика,всички други нещо различно,но пак са може би най-добрите журналисти в БЪлгария!
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
plamKA написа:fei4kaЖурналист можеш да станеш винаги стига да имаш шанс,късмет и да ти се работи точно това:)разбира се трябва да имаш и Висше образование,без да има значение дали е туризъм,право или археология:) Разглеждала съм автобиографиите на повечето журналисти от БТВ и от Нова ТВ и повярвай 2-ма или 3-ма са завършили Журналистика,всички други нещо различно,но пак са може би най-добрите журналисти в БЪлгария!
Да, и аз така знам - че много малко от журналистите в БГ за завършили точно тази специалност.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."