За специалността Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Kandidatstva6t
В началото бе словото

За специалността Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от Kandidatstva6t »

здравейте на всички кандидатстващи. Имам няколко въпросчета... това май е нова специалност, но страшно много ми харесва и ми се иска да ме приемат това, но май няма да стане защото приемат само пет момчета, ужасно е. някой от по-старите потребители може ли да даде някакво инфо за специалността, дали е яко, за езиците и за всичко изобщо.

и за да не бъде темата само за мен, нека всеки да каже каква специалност иска да го приемат и защо си е избрал точно нея
Kandidatstva6t
В началото бе словото

Сега видях че и баловете са много високи.

За момчета - 27
За момичета - 27.39
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Споко! За първа година винаги е така, после балът спихва! Всяко чудо за три дена! :lol:
Kandidatstva6t
В началото бе словото

Joker написа:Споко! За първа година винаги е така, после балът спихва! Всяко чудо за три дена! :lol:
едва ли ще е така за жалост... от моите приятели половината искат тази специалност а те учат като побъркани и 100 процента ще искарат хипер високи оценки... дано и аз да мога да се похваля с това
а нещо повече за специалността ще кажеш ли
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Kandidatstva6t
В началото бе словото

Joker написа:Виж тук
http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/b-ms-see.html
да това съм го чел и всички останали информации в нета, но искам и инфо от първа ръка
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Е, аз съм само прост историк-фундаменталист. Прати ЛС на феичка, Паразита и др. :roll:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Привет на инициаторът на темата.Аз съм един от шестте момчета,които учат МСЮЕ.Едва ли за 2 месеца мога да дам обективна оценка за това дали е яко или не,но мога да кажа,че на мен лично ми е интересно,но и трудно.Ако имаш по-конкретни въпроси,ще се опитам да съм ти полезен.Колкото до името - наистина звучи перспективно :)
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

Aз лично мога да говоря за турския език и според мен е много добър.Преподавателите са на много високо ниво(почти 'сички де).Интересно е, но и се оказа бая амбициозно обучението в специалността.Учи си здраво темите и ще влезеш.Аз лично като видях, че приемат 5 момчета, почти веднага се поотказах, а после стана така, че ме взеха на първо класиране.
Аре и умната, ако не нея - русата!
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Kandidatstva6t
В началото бе словото

Мерси много за инфото. И аз чувам хипер добри отзивииии. Много яко за турския и гръцкия....
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Kandidatstva6t написа:Мерси много за инфото. И аз чувам хипер добри отзивииии. Много яко за турския и гръцкия....
... и румънският не е зле
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: А албанският? Ами македонскиот язик? :wink:
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Абе тая специалност, поне според мен, няма абсолютно никаква перспектива... Това е една от поредните измислени специалности като Публична администрация етц. ! И не мога да си обясня как може балът за такава специалност да е по-висок от например право. Това е нодопустимо, според мен! Ама вие си решавате...Баща ми винаги ми е задавал въпроса така: Каква е професията, която ще практикуваш, когато завършиш? И си е мнг прав, защото такива специалности нямат професия, а само надежди, вървящи заедно с изречението: "НИЕ КАТО ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!" Еми като влезнем, няма да се появи професия: Специалист по минало и съвремие....
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Хората ти казаха ,че изучават езици... може да не излизаш специалист по нещо... но може да се реализарш в много сфери... и пак да си добре!
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Да, в много сфери!!!Например??? В посолство? Те задължително търсят хора с такова образование! Езици човек може да учи и извън университета и да ги научи доста по-добре!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”