Курсове по журналистика?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Хората са открили топлата вода още преди нас,така че няма какво да се правим на гениални.Ясно е,че всеки има поне малко мозък,за да направи анализ на еди коя си поезия или проза,обаче ,както казаха някои,нашите няма да са толкова задълбочени.Просто колкото и каквото и да напишеш ,което да си мислиш,че си е уж твое творчество,има още супер много хора,които са си го помисляли,казали или описали.Иначе всички щяхме да сме гении и нямаше да ходим в СУ,ами в лудница:).Иначе не че аз много ги харесвам тия анализи,даже гледам да си посъкратя работата,ама учителят ми все ми трие сол защо не съм ги прочела всичките:))).
На васко да кажа,че някъде тука четох,че някакво момиче са го разпитвали откъде е и какво знае за неговия град.
Друго,което съм чувала-едно момичена изпита по журналистика го попитали откъде е Вазов и то не знаело и й писали автоматично 2.
чувала съм,че може всичко да питат-от това,дали ядеш пръжки с праз до това какво знаеш за Чърчил:).Важното,доколкото аз разбрах,е да имаш богата обща култура. :roll:
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

и аз съм чувала,че имат навик да питат за родния град,за провеждащите се в него културни и социално значими събитияи т.н....не знаех,обаче,че ше ме питат за някой автор..ами ако забияот напрежение и забравя :D :D ..мн ше е "весело"
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

за пореден път се убеждавам, че изпитната комисия не е нищо друго, освен групичка садисти :shock:
аз града си го знам що-годе, ама ако ме забият в някоя черна дупка нз...
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Еми ще преговориме за градовете на авторите. Сега като се замисля повечето ги знам ама ще вземат да ме хванат в крачка и ще стане фал.
А damien изпитната комисия не е виновна за мен , а това , че просто такав е предмета по който са седнали да изпитват .
Аз лично както казах следя новини от както се помня и смятам , че и общата култура ми е на 1 прилично ниво. То това е и основната причина да искам журналистика ;)
aHu
В началото бе словото

Мнение от aHu »

Може и да ви звучи малко глупаво но, какво става ако изпитната комисия не са на мойто мнение по даден въпрос, изобщо трябва ли да изразявам лично мнение по темата или трябва да съм неутрална, каква е схемата.... :?
"I used to believe in forever, but forever is too good to be true.”
Winnie the Pooh
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Ами отиваш там казваш си мнението и готово. За устния изпит явно изпитната комисия се състой от 3ма души и те едва ли имат 1 мнение. Пък и незнаеш какво е тяхното мнение все пак ;)
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Ей,вижте-идеята на това да питат откъде е примерно Вазов е да видят до колко имате обща култура.То това е елементарно-ненормално е да си учил литература,да си стигнал до устния по журналистика и да не знаеш откъде е Вазов.
А за устния-естествено,че личното си мнение трябва да изкажеш и дори и да не си съвсем прав,трябва да го отстояваш до край и да се опитваш да оборваш техните аргументи с други аргументи,ако видиш,че сте на различни мнения.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Това, че изпитващите са садисти, е меко казано нелепо. Хората в комисията са преподаватели от самия факултет!
Молете се да попаднете при Любомир Стойков, Светлозар Кирилов, Георги Лозанов - те няма да ви мъчат със сигурност.
Това за родните места знам кой го иска като разказ...дай Боже и вие да разберете :) :D
Колкото до личното мнение - давайте спокойно, но нека думите, които употребявате да са използвани умерено, не се изхвърляйте и гледайте да говорите гладко и изразително :)
И дори да ви извикат в 4.30 следобяд, опитайте се да говорите ( поне това ) свежо :)
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

syjelqvam 4e pi6a na latinica (na kompa samo tva ima) no re6ih i az da se namesq... :) pari za kursove ne davaite pohar4ete gi za ne6to polezno ot kursa nqma smisyl.. az sym jurnalistika pyrvi kurs ne hodih na kursove i pove4eto mi kolegi ne sa mai... gotvete literaturata t e mnogo vajna .. a 6tom iskate da vlezete tova predpolagam 4e umeete da pi6ete taka 4e eseto nqma da vi e 4ak tolkova trudno... ustniq izpit e iznervq6t po prostata pr4ina 4e e avgust mesec kogato ve4e nqma nikvi drugi izpiti minali ste 10-ina izpita ako kandidatstvate v nqkolko VUZ-a i ste na ryba ve4e... na ustniq vi sabirat 200 4oveka v edna zala izpita po4va v 8.00 az vlqzoh v 13.20... izpitva me Lozanov i be6e dosta zabavno 5.50 izkarah.. a mejdu drugto ne se paniraite o6te ot sega 6toto do iuli mesec verno savsem 6te se pobyrkate :) cqlata ludnica edva sega zapo4va .. bal podavane na dokumenti izpiti klasiraniq ... novsi4ko svyr6va dobre i vi 4akame v miloto FJMK drugata godina :)
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Верно е мило, колега!
Днес видях едни снимки от преди години до външната врата долу, друг декан, друг министър, все интересни работи! :) :)
Успех с курсовата по ИБЖ!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Така реших да разведря темата ;) с една много интересна новина, а именно екзекуцията на Садаам.

http://news.ibox.bg/news/id_152828292

В линка има информация затова дело, нп в дясно има една рубрика "припомняме" там за такива като мен, който им се налага да следят обществено-политическия живпт унас и в чужбина има и факти за развитието на нещата. Полезни са пЪк и интересни :D
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Абееее въобще няма да се плачите на устния изпит. Аз бях при Лозанов и вярно, че зададе някои доста гаднички въпроси, но не беше трудно. Личното мнение се толерира, но само ако е подплатено с факти. На писмения е хубаво да не се изказвате като последна инстанция ( т.е. "трябва" и "не трябва") а простичко да си кажете каквото имате да казвате по въпроса. Бъдете с умерено самочувствие, максимално спокойни и колкото се може по-усмихнати - прави добро впечатление... Успех на всички!
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Какви вЪпроси ти е задал :?: :lol: :lol:
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

а така Ице успокой малко народа :) много правилни неща си казал между другото :) няма абсолютно нищо страшно просто си изказвате мнението и най-важното е да сте позитивно настроени и усмихнати а не да бъдете стреснати камо ли пък да покажете че сте изнервени :)
Аватар
kyara
В началото бе словото

za mnogo godini_zdravi i 6tastlivi

Мнение от kyara »

zdraveite,hora:)))budete mnogo usmihnati.I vsi4ko naokolo 6te vi se usmihva vinagi i navsqkude:))
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”