А за ентусиастите да учат арабски - единственият възможен начин да научиш арабски е да завършиш нашата специалност. Прагът на усвояване е много висок и по разни курсове, кой знае , сигурно за пет години се взима една в арабистиката.
Арабистика
Grimoire , пробвай с Чобанова, тя винаги би ти отделила десетина минути, но едва ли ще ти преведе всичко ...
А за ентусиастите да учат арабски - единственият възможен начин да научиш арабски е да завършиш нашата специалност. Прагът на усвояване е много висок и по разни курсове, кой знае , сигурно за пет години се взима една в арабистиката.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
No more turning away?
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
Някой от вас да е почвал да учи по езикознание или ЛТЗ
Недейте - сесията е достатъчна: само ако си разпределите изпитите разумно, де. Затова - съберете се, разберете се за една дата, за да сте в готовност, когато доцент Данчева ви пита, а не тепърва да се чудите и да ви троснат някоя гадна дата.
Недейте - сесията е достатъчна: само ако си разпределите изпитите разумно, де. Затова - съберете се, разберете се за една дата, за да сте в готовност, когато доцент Данчева ви пита, а не тепърва да се чудите и да ви троснат някоя гадна дата.
No more turning away?
No more turning away?
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Я да питам вас арабистите, случайно да знаете някъде в София заведения с арабска специално кухня (най-вече ливанска), а и някакви специализирани заведения с арабска музика... нямам предвид тея местенцата където ти правят наргиле на безбожно високи цени, а да не говорим за самото качество на наргилето :/
Ако някой знае, нека напише, много ме влече към тоя пуст изток, та искам да отида в някаква такава атмосфера, да видя как е, що е
Ако някой знае, нека напише, много ме влече към тоя пуст изток, та искам да отида в някаква такава атмосфера, да видя как е, що е
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
Ами, какво да ти кажа, и двете са неприятни в началото. Лично но мен ми е по-интересно езикознанието, освен това е и по-полезно -ще ти трябва още втория семестър при Виктор и по-нататък.
А ЛТЗ-то -
хич не ми харесваше, на нищо не прилича /мое мнение/. Ама трябва да го избутате, уви. Във всеки случай тая сесия ще ви се стори песен в сравнение с лятната . Ох, айде пак започнах да ви плаша - прощавайте

А ЛТЗ-то -
No more turning away?
No more turning away?
Опа.
Гореспоменатото езикознание.. ако не сме били на нито една лекция/упражнение през семестъра, какви са ни шансовете?
И дори да избутаме, какво трябва да знаем после за при Виктор? Изобщо.. аз къде да живея?
А, coup, също така да питам.. с вашия курс ще се видим ли в сряда?
А, ъъ.. Иво, баце, кво стана с тебе в цялост?
И дори да избутаме, какво трябва да знаем после за при Виктор? Изобщо.. аз къде да живея?
А, coup, също така да питам.. с вашия курс ще се видим ли в сряда?
А, ъъ.. Иво, баце, кво стана с тебе в цялост?
Тамян, не знам:мерни се няколко пъти все пак. Но мисля, че имаш шансове - те не могат да запомнят всички, но пускат списъци, така че ...
При Виктор имате семито-хамитско езикознание и ви трябва обща представа кое какво е - там в частност ще учите за разни промени в семито-хамитските езици. Интересно е - поне на мен ми беше.
А за сряда - какво има в сряда? Ако имаш предвиш купона за арабисти, той е в четвъртък от 5.00 със сигурност.
Ей, и най-накрая ще се запознаем!
[/b]
При Виктор имате семито-хамитско езикознание и ви трябва обща представа кое какво е - там в частност ще учите за разни промени в семито-хамитските езици. Интересно е - поне на мен ми беше.
А за сряда - какво има в сряда? Ако имаш предвиш купона за арабисти, той е в четвъртък от 5.00 със сигурност.
No more turning away?
No more turning away?