Въпроси относно изпита по литература
Модератор: Boromir
Въпроси относно изпита по литература
Надявам се тази тема да е полезна за много хора и да се получи един добър дебат, и обмяна на информация.
Аз искам да питам на свой ред следното:
Всички знаем,че литературата обхваща огромен материал.Има всякакви разработки на идеи,но ... бихте ли могли да ме насочите.Надали се учи на наслуки?!?Няма ли теми ... или поне официални насоки ... или нещо друго ... ?
Благодаря!
Аз искам да питам на свой ред следното:
Всички знаем,че литературата обхваща огромен материал.Има всякакви разработки на идеи,но ... бихте ли могли да ме насочите.Надали се учи на наслуки?!?Няма ли теми ... или поне официални насоки ... или нещо друго ... ?
Благодаря!
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Здрасти,
миналата година събрахме в една тема всичко най-полезно за кандидатстващите с литература.
Надявам се да ви бъде полезно!
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f7a288b7da
миналата година събрахме в една тема всичко най-полезно за кандидатстващите с литература.
Надявам се да ви бъде полезно!
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f7a288b7da
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
damien
- Да живей словото
- Курс: трети
мн ми е чудно защо за да влезеш някаде трябва да "лижеш задници" с извинение
...какво ще стане ако не назубриш критиката като тема по история,а на изпита да не се чудиш коя мисъл е на Игов, коя на Валери Стефанов....и коя твоя!
това ми звучи като метода "с кого трябва да преспя, за да получа тази работа!?", което явно е добър пример за завършващите студентки

това ми звучи като метода "с кого трябва да преспя, за да получа тази работа!?", което явно е добър пример за завършващите студентки
- явор
- Летописец Виртуоз
Просто казваме кое е изпитан вариант и може да се препоръча без колебание. Иначе всеки сигурно може да изкара 6 със собствени идеи (стига да не са криви проверяващите)damien написа:мн ми е чудно защо за да влезеш някаде трябва да "лижеш задници" с извинение...какво ще стане ако не назубриш критиката като тема по история,а на изпита да не се чудиш коя мисъл е на Игов, коя на Валери Стефанов....и коя твоя!
това ми звучи като метода "с кого трябва да преспя, за да получа тази работа!?", което явно е добър пример за завършващите студентки![]()
![]()
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Всеки сам си избира-Валери Стефанов го харесвам,но и Светлозар Игов.Те са много различни.И въпреки че Светлозар Игов е обявен за литератор на годината ,не съм му огромна фенка,въпреки че е интересен.
damien,В.Стефанов има "Лабиринти на смисъла",например,което си е за Ботев и в тая книжка е писал за различни образи при Ботев-изписал е доста,ама не може да четеш само неговите анализи и вече си готов с Ботев и даваш нататък просто защото той се е постарал да засегне много теми само че няма как да пише надълго и нашироко за всички.
damien,В.Стефанов има "Лабиринти на смисъла",например,което си е за Ботев и в тая книжка е писал за различни образи при Ботев-изписал е доста,ама не може да четеш само неговите анализи и вече си готов с Ботев и даваш нататък просто защото той се е постарал да засегне много теми само че няма как да пише надълго и нашироко за всички.
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
След февруари-март вече няма да се чудите кой какво беше казал по която и да е тема. Свободното цитиране не е полезно, но честно да ви кажа, не е въобще за пренебрегване, особено при тоталната блокировка на изпита.
Не си мислете, че няма да блокирате ( най-вече в самото начало ). Веднъж обаче като ви тръгне, ще започвате да се сещате всичко, че и отгоре
Когато човекът не само е учил произведенията, но и успява да приложи и собствени интерпретации, тогава може да напише добра тема и за автор, когото не харесва или не е готвил толкова добре 
Не си мислете, че няма да блокирате ( най-вече в самото начало ). Веднъж обаче като ви тръгне, ще започвате да се сещате всичко, че и отгоре
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...