Work and Travel бригади

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

ами ще съм много благодарна за всякакво инфо по въпроса..аз съм първи курс и това май ше се окаже проблем..добре ,а ако успея да си изтегля някои изпити, какво става с останалите? остават ми автоматично за септември ли? аз тогава още няма да се съм се върнала от бригадата..
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Може да успееш да си ги договориш за извънсесийно, като се върнеш - разбира се, това минава през платен индивидуален протокол, ама като си се върнала от бригада - бълха те ухапала. Не знам специалността ти и колко изпита имаш - това също зависи. Ако са малко, може и всичките да си ги изтеглиш.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

аз съм турист:)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Говори със Стефан от 4 курс, той ще ти каже как се действа по въпроса
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

е как мога да го намеря? мейл адрес имаш ли?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Здравейте!Та и аз да се изкажа по темата 8) Моето скромно мнение,което може да оборите, е че ходенето на тези бригади носи освен парички и проблеми с бюрокрацията много негативи върху обучението. Ученическият и студентският живот е време, през което добиваме основната маст от знанията, които ще ни трябват в живота. Даже се предполага,че през следването ще добием най-най-конкретните. Бригадата ти отнема цялото лято /както виждам от отзивите , а и част от семестъра/ Много ми е интересно с какви сили започваш новата уч година , след като си бъхтал цяло лято. Знам,че условията у нас са много трудни дори и с държавното обучение/всъщност хората,които иват пари за частен ВУЗ принципно нямат проблеми с живота,де/аз самата работя,но все пак си мисля,че е по-добре през лятото да си намериш някаква сезонна работа и да изкараш някакъв курс за повишаване на квалификацията. Както някой беше казал тук, ще работим после цял живот. Успех на всички.
Аватар
mimka
В началото бе словото

Мнение от mimka »

Според мен си заслужава да отидеш в Щатите на бригада и аз лично ще го направя следващата година. Според мен сега е моментът да попътува човек, да обиколи света и места, които няма как да посети, след като "цял живот го чака работа" :( . Хубаво е да видиш как живеят хората по света и да придобиеш малко практически умения за справяне с живота.....А пък и запознанствата и упражняването на езика не са предимства за пренебрегване.
А иначе най-безпроблемно е да си изчакаш да ти мине лятната сесия и да заминеш края на юни, началото на юли и да останеш до края на октомври. Просто трябва да съобразиш в кои щати сезонът приключва по-късно. Американците започват училище края на август и тогава се освобождават много работни места! :P
Seeking love!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ulr1ka написа:е как мога да го намеря? мейл адрес имаш ли?
stefata@abv.bg
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
penka_agova
В началото бе словото

Мнение от penka_agova »

Jack написа:Здравейте,
наистина, много от тия фирми за Work And Travel програмите са от днес за утре. Все едно си им поредната бройка. Аз миналата година ходих с една фирма на "Раковска" 127- Vega Group. А бе, малки са, в смисъл, не са като другите, но за сметка на това отделят повече внимание на кандидатите си- обясняват ти и поне имат избор на работни предложения. Тая година пак ще ходя, май, говорих с тях и ми предложиха доста работни оферти.
Мисля, че телефона им беше 981-13-56. Миналата година имаха уеб, нещо като фирмата: vegagroup.info, мисля, че е активен.
Поздрави
Jack
ееееех,приятелю Jack,много евтина да не кажа безплатна реклама има направи ...за тея неща се плаща(надявам се,че не си им от персонала)
penka_agova
В началото бе словото

Мнение от penka_agova »

coup написа:Здравейте!Та и аз да се изкажа по темата 8) Моето скромно мнение,което може да оборите, е че ходенето на тези бригади носи освен парички и проблеми с бюрокрацията много негативи върху обучението. Ученическият и студентският живот е време, през което добиваме основната маст от знанията, които ще ни трябват в живота. Даже се предполага,че през следването ще добием най-най-конкретните. Бригадата ти отнема цялото лято /както виждам от отзивите , а и част от семестъра/ Много ми е интересно с какви сили започваш новата уч година , след като си бъхтал цяло лято. Знам,че условията у нас са много трудни дори и с държавното обучение/всъщност хората,които иват пари за частен ВУЗ принципно нямат проблеми с живота,де/аз самата работя,но все пак си мисля,че е по-добре през лятото да си намериш някаква сезонна работа и да изкараш някакъв курс за повишаване на квалификацията. Както някой беше казал тук, ще работим после цял живот. Успех на всички.
няма да оборвам мнението ти че се създават административни проблеми - това е факт,но мога да ти кажа с какви сили ще започнеш учебната година - ако една прекрасна септемврииска сутрин си пиеш кафето на Бродуей след тежко обикаляне на нощен Манхатън,
а фактът че ще вземеш 2 сесии в 1 определено не е приятен,но само ти доказва,че можеш да се справиш с това,което си наумиш,а и си уплътнил годината си максимално и си бил активен и полезен за себе си...с далеч повече житейски опит от колкото си предполагал
angelov
В началото бе словото

work and travel

Мнение от angelov »

Zdraveite! biah dva puti na studentska brigada v USA! Opredeleno si zaslujava ne samo zaradi parite ,a i za opita ,koito pridobiva6! Opravia6 se sam i vsi4ko zavisi edinstveno ot teb!! Sigorno dosta ot vas ne znaiat ,4e moje6 da si vurne6 danuciote,koito si platil V USA.Pri men tova be6e seriozna suma okolo 1500$.Samo vnimavaite ,4e i pri tozi biznes ima mnogo mo6ennici.Purvata godina me izlugaha pri edna Irlandska firma , a vtorata si Vurnah 100% s USTAXWORLD.COM
Uspeh na vsi4ki re6ili da zaminavat za USA!!!
shaho
Пишете, о, братя

Re: work and travel

Мнение от shaho »

angelov написа: Sigorno !!!
??? Tи май от много бачкане си забравил правописа и кирилицата.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

shaho написа:Сега учете,после ще работите цял живот.Пишете на кирилица и се гордейте,че сте българи.
УВАЖЕНИЕ за теб !!!
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Вие давате акъл на хората да учат и т.н., а не мислите за това на колко много колеги им се налага да отидат и да изкарат тия пари, и че това "да учиш сега, а да работиш после" за някои е лукс при положение, че имат възможност да изкарат тези пари сега.

Имам колеги, а и аз съм така де, които работят по време на семестрите и следването и това се отразява на ученето, даже доста, особено на сесиите. При това за мижави пари. На някои може би им е по-добре да си изкарат парите лятото и да могат нормално да си ходят после на лекции. Изтеглят изпити, разбрани преподаватели и т.н.

В смисъл, и аз не съм привърженик на бригадите, но си давам сметка, че като ти трябват пари, ти трябват. И няма много други легални начини да ги намериш, като си студент в БГ. Sad but true.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”