За кандидатстващите с литература...
Модератор: Boromir
- kem4o
- В началото бе словото
май ме надценявате,не става дума нито за пловдивски лафове,нито за канидатстуденстки,може би ако бяхте малко по-креативни в хапливите си коментари,можеше просто да отбележите,че това е признак на беден речник
...
,а възможно най-тъпото и лишено от въображение изказване ,след като разбереш,че някой е от пловдив, е да му кажеш "нали,бе,майна" или каквото и да е от сорта ...затва дайте да престанем с нападките по такъв адрес...аз си мислех,че тук сме ,за да обменим полезна информация за кандидатстването ни...ако съм сбъркала,кажете 
- TimShel_Girl
- Драскач
Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира 
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Колко си праваTimShel_Girl написа:Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира
Имам си един сериозен пример пред мен - мама. от неграмотно семейство в откровено провинциален град, та през СУ....
Моите колеги са повечето родени и живели извън пределите на шоплъка - пък са по-кадърни от софиянци
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- явор
- Летописец Виртуоз
За съжаление, и който има по-хубава дипломаTimShel_Girl написа:Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Da BuZz като си мн "отворен/а" я ми обясни какво означава думата провинция??? Да живеехме в Испания примерно извън столицата да се наречем провинциалисти... ама в тази малка държавица,в която живеем... това разделение първо ,че не е правилно и второ смешно е ... Всеки чужденец ще бъде мн учуден защо столичани наричат останалите градове на страната "провинция" като всъщност административно се делим на области ! Или говориш в преносен смисъл?????
- kem4o
- В началото бе словото
пфф,горкия, с 6-ца на изпита-кво си кандидатствал,че са те прецакали така ...иначе ,квото и да си говорим София си е една друга България и се различава от всички други градове в страната...провинция или не ,определено не сме на същото равнище,така че няма значение как се нарича останалата част от България-само дано и тя прогресира до нивото на столицата 
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Добри, умни и надежни хора има и в София, има и в провинцията.
Простаци, еснафи и злобари има и в София, има и в провинцията.
Спорът е безмислен.
Ако в София има пропаднали деца - наркоманчета - пълни развалини то в провинцията има демотивирани деца, чиято единствена цел, забавление и очакване е да идат в кръчмата, където да се напиват, псуват и бият и да се..някои други работи.
Спорът е безмислен.
И незнам кога хората ще го осъзнаят...
Е, ако някои си избива комплексите и злобата за сметка на друг това вече е друг, по-различен въпрос.
Това е само моето мнение.
Простаци, еснафи и злобари има и в София, има и в провинцията.
Спорът е безмислен.
Ако в София има пропаднали деца - наркоманчета - пълни развалини то в провинцията има демотивирани деца, чиято единствена цел, забавление и очакване е да идат в кръчмата, където да се напиват, псуват и бият и да се..някои други работи.
Спорът е безмислен.
И незнам кога хората ще го осъзнаят...
Е, ако някои си избива комплексите и злобата за сметка на друг това вече е друг, по-различен въпрос.
Това е само моето мнение.