За кандидатстващите с литература...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

май ме надценявате,не става дума нито за пловдивски лафове,нито за канидатстуденстки,може би ако бяхте малко по-креативни в хапливите си коментари,можеше просто да отбележите,че това е признак на беден речник :wink: ... :D ,а възможно най-тъпото и лишено от въображение изказване ,след като разбереш,че някой е от пловдив, е да му кажеш "нали,бе,майна" или каквото и да е от сорта ...затва дайте да престанем с нападките по такъв адрес...аз си мислех,че тук сме ,за да обменим полезна информация за кандидатстването ни...ако съм сбъркала,кажете :?
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

TimShel_Girl написа:Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира :roll:
Колко си права :)
Имам си един сериозен пример пред мен - мама. от неграмотно семейство в откровено провинциален град, та през СУ....
Моите колеги са повечето родени и живели извън пределите на шоплъка - пък са по-кадърни от софиянци :)
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

съгласна съм с вас :lol: ...дано и ние се окажем от кадърните хора с голям умствен багаж :P ...да е жива и здрава майка ти :hello1:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

TimShel_Girl написа:Тоя конфликт столица-провинция е безсмислен. Селянин не е просто географска принадлежност...това е в много по-голяма степен начин на мислене и на поведение. Да не се излагаме - кой бил по-подготвен, къде образованието било по-елитно...който има умствен багаж, той ще просперира :roll:
За съжаление, и който има по-хубава диплома :? Ей това е най-големият проблем на моето даскало (Не можете да си представите какво е да не те приемат по първо желание с 6,00 на изпита)
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Da BuZz като си мн "отворен/а" я ми обясни какво означава думата провинция??? Да живеехме в Испания примерно извън столицата да се наречем провинциалисти... ама в тази малка държавица,в която живеем... това разделение първо ,че не е правилно и второ смешно е ... Всеки чужденец ще бъде мн учуден защо столичани наричат останалите градове на страната "провинция" като всъщност административно се делим на области ! Или говориш в преносен смисъл?????
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

пфф,горкия, с 6-ца на изпита-кво си кандидатствал,че са те прецакали така ...иначе ,квото и да си говорим София си е една друга България и се различава от всички други градове в страната...провинция или не ,определено не сме на същото равнище,така че няма значение как се нарича останалата част от България-само дано и тя прогресира до нивото на столицата :lol:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Добри, умни и надежни хора има и в София, има и в провинцията.
Простаци, еснафи и злобари има и в София, има и в провинцията.
Спорът е безмислен.
Ако в София има пропаднали деца - наркоманчета - пълни развалини то в провинцията има демотивирани деца, чиято единствена цел, забавление и очакване е да идат в кръчмата, където да се напиват, псуват и бият и да се..някои други работи.
Спорът е безмислен.
И незнам кога хората ще го осъзнаят...
Е, ако някои си избива комплексите и злобата за сметка на друг това вече е друг, по-различен въпрос.
Това е само моето мнение.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Уважавам по-горното мнение. Терминът селянин има своето проявление по-скоро в морално-бихейвиористичен аспект, нежели в административно-териториален.

Furthermore, софиянците в Сф са мнооогооо малко.....
Изображение

Изображение
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

уж искаме да я прекратим темата,а всеки продължава да вкарва мнения,шото явно всеки имакво да каже и...иска да го каже,просто никой да не се изказва по въпроса повече и ще прекратим "безсмисления" спор
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Кое си е си е,

или карайте по темата или ще кажа на кака Админ да ви локва!
Изображение

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Да ги локва, да ги локва! :evil: Тва е тема за БЕЛ, а не за истинския кандидатстудентски изпит! :lol:
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Da BuzZ написа:
plamKA написа:Или говориш в преносен смисъл?????
Къв преносен смисъл те гони... провинция=села, столица=София. Преносен ли е, не е ли... Това е положението!
Или ти е слаба географията или си зле с общата култура... с това изказване ...просто.... доста се посмях...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”