За кандидатстващите с литература...
Модератор: Boromir
- kem4o
- В началото бе словото
-
light_my_fire
- В началото бе словото
kem4o,спокойно,бе
.Ако толкова са ти достатъчни и ти стигат за подготовката-браво!Иначе преди и аз се подготвях като теб,но усещах,че не е достатъчно и реших да си взема една ударна доза,смених даскала и тръгнах при една жена,която доста ме мори,но определено си разбира от работата.Аз лично съм доволна,защото когато се чувствам уморена знам,че имам напредък,но не при всички е така.Имам познати,които също пишат по 20 листа (даже повечето са така),но някои успяват и с по-малко да изкласят.За мен оценката е изключително важна ,понеже не просто искам,а трябва тая година да вляза и ако все пак не стане,искам да знам,че съм направила всичко възможно.Но и аз не уча теми наизуст,то е и невъзможно да ги научиш
.А добрият речник ,правилното изразяване и писане,формирането на стила,за които говориш,се трупа именно с четене на анализи,като виждаш използване на различни метафори от хора,които цял живот се занимават с това.А иначе подходяща подготовка е и четенето на книги,само че аз лично отделям по-малко време на това,понеже не мога да смогна.
А и за изпита по журналистика е много важно не само да имаш оргинална идея и представяне,но и подбор на думите все пак:).Това го казвам просто в защита на това,че трябва да се четат анализи.Просто всичко зависи от гледната точка.Не се отчайвай,всеки си има собствен метод.
А и за изпита по журналистика е много важно не само да имаш оргинална идея и представяне,но и подбор на думите все пак:).Това го казвам просто в защита на това,че трябва да се четат анализи.Просто всичко зависи от гледната точка.Не се отчайвай,всеки си има собствен метод.
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прав е damien. По история аз лично първо пиша тематите на ръка на бели листи и после ги набирам на компютъра.
Колкото до литературата - днес съм на път да свърша първата си тема
но тези теми смятам да ги пиша само по веднъж на ръка. 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- kem4o
- В началото бе словото
благодаря мн з аполезните съвети,мн сте мили и отзивчиви,опитвам се да не се шашкам...но съм си такава,немог ада не пиша темите на компа,защото съм мн мързелива и не мога да стоя с лист и х8имикал,толкова дълго време,а на изпита ше съм принудена и ше го направя,пък и съм профил"програмист" и съм свикнала 5 години да се занимавам с компютри,така че трудно ще отвикна...а за дължината на темите,ок закво ви е да пишете по 40 стр ,като на изпита повече от 5-6 няма да има време да се напишат...но добре е да се чувствате напълно подготвени ..."накарай мързеливия на работа,на ум да те научи " 
-
light_my_fire
- В началото бе словото
Герой!По история аз лично първо пиша тематите на ръка на бели листи и после ги набирам на компютъра
Когато реших първо да пиша темите си на листове, а после на компа /говоря за историята/, това се оказа - "мисията невъзможна".
Една тема я пишех цял ден - средно 20 страници, което прави 6-7 часа набиране в word. Един месец не станах от пс-то, но най-после темичките ми са събрани в папка.
Представям си, ако не се бях отказала от листа и химикалката, сигурно 2 месеца щях само да си пиша.....
Както и да е, идеята е, че мн време се губи в писане. Според мен, трябва да отделим повече на ученето...
Пък, когато ги науча някой ден /дай, боже/, ще започна да си ги пиша, за да проверя какво знам.
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
- teufelchen
- От дъжд на вятър