English

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

аз пък вече трета година приравнявам езикова(таз година 11/12кл), а полза никаква(поне за този изпит в СУ) :?
и аз лятото може да се пробвам за сертификат, ще видим...
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Ами първи сертификат...къде с него,там и без него...Моя приятелка има и първи ,и втори и знаете ли къде е сега-вкъщи на канапето след 2ка в СУ-то:).Ако си знаете езика никой няма да ви иска документ,по-скоро ще изискат да им докажете,че го знаете.С тоя сертификат в Англия можете точно да миете чинии и нищо друго ако не бутнете повечко парички,за да влзете в някое що-годе добро школо.Не разбирам каква е тая мания около тоя първи сертификат,ама успех ви желая.
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

bubble написа:Ами първи сертификат...къде с него,там и без него...Моя приятелка има и първи ,и втори и знаете ли къде е сега-вкъщи на канапето след 2ка в СУ-то:).Ако си знаете езика никой няма да ви иска документ,по-скоро ще изискат да им докажете,че го знаете.С тоя сертификат в Англия можете точно да миете чинии и нищо друго ако не бутнете повечко парички,за да влзете в някое що-годе добро школо.Не разбирам каква е тая мания около тоя първи сертификат,ама успех ви желая.
Първи сертификат се взима от английските гимназии 8-ми или 9-ти клас. И аз сега не разбирам манията на всички да го взимат. Аз си ходех на курсове, но така и не отидох на самия изпит... ходех и аз на приравнителни в Английската като колегата малко по-горе ;) Поне с тях свърших вече.

Когато сертификата е по-сериозен тогава е друго - аз например ще ходя за Proficiency. И доколкото съм чувал такива сертификати освобождават от изпити по английски в СУ и там на още няколко места. Това означава, че може да се наблегне на по-важните предмети, а да се ходи само на лекции по английски за поддържане на нивото. Изпитите са си допълнителни стресови ситуации - а професори, знаете, всякакви - и запетайкаджии, и маниаци.
Аватар
V_I_P
От дъжд на вятър

Мнение от V_I_P »

И аз съм мислила за Proficiecy но до сега не се бях интересувала как точно става, та някой би ли ми обяснил къде кога и как се държи този изпит за сертификат?
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

slavcho написа: Когато сертификата е по-сериозен тогава е друго - аз например ще ходя за Proficiency. И доколкото съм чувал такива сертификати освобождават от изпити по английски в СУ и там на още няколко места. Това означава, че може да се наблегне на по-важните предмети, а да се ходи само на лекции по английски за поддържане на нивото. Изпитите са си допълнителни стресови ситуации - а професори, знаете, всякакви - и запетайкаджии, и маниаци.
В СУ не освобождават от изпит независимо какъв сертификат имаш. А че има "няколко места" - да, така е, някои частни университети го правиш. Има места, където например ти стига и оценка C на Advanced за да влезеш. Колкото до Proficiency, също както Advanced, държи се през декември или юни. Малко е скъпичък, ама пък е доста добра подготовка.

П.С. Не се панирайте чак толкова от тоя изпит в СУ... :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
light_my_fire
В началото бе словото

Мнение от light_my_fire »

slav4o,май наистина има такъв регламент,но те не знаят с каква оценка да ти оценят сертификата,така че по принцип се правят на важни и ти казват,че щом си взел Proficiency,можеш и изпита в СУ да вземеш(поне така се беше случило с един мой приятел).По-добре разпитай ако смяташ да го държиш тоя изпит как биха ти го оценили и т.н. да не останеш накрая неприятно изненадан:).Успех!!!:)
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

Британски английски е стандарта по който трябва да се пише на изпит в СУ, НО ако пишеш на американски никой няма да те съди СТИГА да пишеш само на американски, ако умешаш двата -> КРАЙ. За 2ките - анулираните работи също са двойка, така че внимавайте това е един подводен камък, който в решаващ момент може да се окаже прекалено остър.
Относно сертификатите - и аз съм покрил FCE & CAE и мисля, че имаше смисъл, защото придобих доста обширна лексика, свикнах да работя за време и отчасти формата е подобен, което също е плюс.
А бях писал в още една тема, че не трябва да се стресирате, независимо колко сте добри и какви удостоверения имате изпита е МНОГО ВАЖЕН и се е случвало хора да не издържат на напреженито.
С радост бих отговорил и на други въпроси относно изпита по английски, ако има такива -> ЛС.
Отново успех!
стрийм
maxi

подготовка

Мнение от maxi »

А къде все пак може да се научи човек как се пише това есе(пък и останалите неща)?
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Да бе!Искам да напишеш есето на американски английски и да видя как ще ти го оценят за 5 или 6!!! Освен това изискванията им са по-различни от тези на FCE ,CAE.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

JackInTheBox написа:Британски английски е стандарта по който трябва да се пише на изпит в СУ
:P The Queen`s English rules! :lol: American English sux! :twisted:
maxi

Мнение от maxi »

Точно така-иска се Британски стандарт в СУ.Решаване на тестове му е майката,там си има и лексика.За диктовка и есе,обаче си трябва помощ.
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

не мога на американски .. не съм свикнал .. ако ми дадеш два пъти времето може да го докарам за 20-22 на американски .. за 5-6 мога да не пиша есе и пак толкова точки да имам :) .. защото е на точки .. да се направя на важен :) пишете пишете и ставате по-добри .. упражнението му е родителя от женски пол :) гоу гоу гоу
стрийм
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Американски английски всеки ден гледаме - на компа. FavОrites... а-у. Но така и не му свикнах.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Доста просташки изглежда, нали? Като на недотам грамотен парвеню. :wink:
maxi

Мнение от maxi »

Е,не е чак толкова страшно,де-стига сте ни плашили! Прочиташ малко литература и все ще понаучиш някой британски лаф. Тия дето ги приемат не са се родили и изучили на острова,я!И едва ли си чатят с кралицата.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”