Курсове по журналистика?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

ами за съжаление,подготовка за журналистиката,явно никъде не може да се намери :roll: ,но това по литература също е доста важно да се посети ,затова мисълта ми е някой, вече влязъл, студент да ни разясни как се е подготвял за изпитите,но явно никой няма да се трогне да ни обясни :cry:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Ей, хорааа...
чета и на моменти ми е трудно да проумея целия шаш, който ви е обхванал. Мисля, че основното ви искане се свежда до това някой да ви напише есето и да влезете. Да, ама не...
Колко удобно би било някой да ни води за ръчичка и ние да изминем просто утъпкания път. Информацията, нужна ви за изпита по журналистика, никъде няма да я намерите.Имам чувството, че, ако е възможно, искате да напишете това, което проверяващите искат да прочетат. Какви журналисти ще ми ставате, ако винаги пишете това, което се иска от вас, това, което се очаква. Според мен, добрият журналист винаги е готов да провокира със статиите и материалите си, готов да разбие стереотипите, готов да изведе друга гледна точка, а не готов да напише това, което е научил на някъв курс. Не сте малки, хора на по 18 годините сте, имате позиция и гледна точка, просто я използвайте.
Единственото, с което можете да си помогнете е да бъдете в час с актуалните събития. Това е.
И го давайте по-мъжката!!!
Ако вярвате в себе си, ще се справите.
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

не мисля,че има човек,който не се притеснява относно подготовката за изпитите по журналистика,според мен всеки изпит е сериозен и исиква определена подготовка-нормално е човек,който иска да се представи подобаващо,да търси начин за пълноценна подготовка...също така е напълно в реда на нещата даискаме да напишем това,което проверяващите искат да прочетат...в крайна сметка това е начинът да ни приемат,а естествено е те да толерират и да искат да прочетат оригинално мнение ,което провокира,а не просто добре изразена ,но съвсем стандартна и не иновационна позиция по даден проблем
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Ааааа, аз не искам да пиша това, което проверяващите искат да прочетат. :stop: Искам да пиша единствено по това, в което съм убедена, защото така се получава най-истинско и въздействащо. Аз ако си оправя добре литературата, натам нещата няма да са толкова напрягащи.
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

а ето те и тук :D ,аз имах предвид,че това,което искат да прочетат проверяващите е ,именно, нещо въздействащо и в този смисъл а зискам да напиша,това,което искат да прочетат,просто не съм се исказала достатъчно ясно,изглежда :lol:
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Мдааа...аз съм навсякъде... :lol: Еми да, ако ни е интересно есето, и грамотно разбира се, хората ще го оценят. Но много зависи и от темата. Дано ни дадат нещо, по което можем да си ширнем мисълта :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

споредмен е време да си организираме един форум,в който да обсъждаме актуалните събития и новини с подробностии мнения,както са направили хората миналата година,за да сме улеснени преди изпита
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Тука се обсъжда всичко и навсякъде... Питаш и все някой ще отговори. Аз тоя форум от миналата година го следя и хората обменят ценни данни, за сега не сме попадали в сериозно информационно затъмнение...
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

е да ама сега май попаднахме :D ,не може да очакваш винаги другите да знаят,налии те трябва да са научили отнякъде...ти как се подготвяш за изпитите и докъде си стигнала...оппа отивам да хапна и да пиша после една тема,беше ми приятно....до по-късно :)
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз теми развивам...и есета. Но понеже и меото, и чуждото мнение е, че есетата ми вървят къде-къде по-добре, за сега сметката ми е есето да пиша на изпита :roll:
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ей, хора, ама вие много сте се шашнали! И то отрано.
За тия дето искат "образцово" есе -е нЕма! Няма и как да излезне от архивите от КСК, освен ако някой, който е изкарал отлична оценка, не ходил после специално да си го препише. А и то си е образцово за него, защото съдържа неговата различна и оригинална, единствена и т.н. гледна точка по една тема, която е различна всяка година.
Освен това, не е вярно, че никой не ви казва как се е подготвил - малко по-нагоре съм ви обяснил. Ама сега пак, и по-подробно. Две седмици преди началото на КСК четох малко критика, от която не запомних почти нищо :lol: . Иначе в училище, въпреки че съм от природо-математическа паралелка, бяхме взели всички задължителни произведения, че и някои допълнителни. А това означава, че съм ги чел и съм писал някакви темички върху тях. Освен това в двете седмици си направих и конспекти за творчеството на (и тук се пише името на автора - с тиренца произведенията, основните проблеми, в кои произведения се срещат, биография и т.н.) И така - изпит, проста за проба. Шест странички (доста скромно звучи) лично мнениее, без нито едно цитатче от романа "Тютюн", обаче бях запомнил каква роля играе тютюнопроизводството за България по това време. :lol: Общо взето нищо супер възвишено и без цитати от критиката на проф. В. Стефанов. Обаче се оказа, че пробата е успешна. И после какво да правя? Гледам темите от минали години и си пиша план с тиренца за тях. И после - пак изпит. Пак толкова дълго есенце, написано по предварително подготвен план с тиренца. Пак успешен опит. Какво правя след това? Продължавам да гледам ТВ, чета вестници и онлайн издания. И после - пак изпит. Пак успешен. Класиран съм по трето желание - Журналистика. Първите две за ваше сведение бяха Скандинавистика и Немска филология.
Това е моята подготовка. Лиших курсовете на ФЖМК от присъствието си, защото ми се струваха доста скъпички. Освен това познавам доста хора, които и без тях успяват. Иначе тези, които са ходили, ги намират в голямата им степен безполезни ли по-скоро безмислени. Но както си решите.
Освен това линкът по-горе си е точно за Журналистика (т.е БЕЛ + Жп*2 + Жу).
Ако имате още въпроси пак питайте.
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

На уроци ли ходиш,на курс или се подготвяш самостоятелно...? Ми аз си мислех,че не е сигурно,че ще дадат възможност да пишеш есе,затова си подготвям само темички...принципно ходя на уроци,но те не са особено професионални,защото преподавателката ми никога не е подготвяла някой за университет в софия и е подготвяла кандидат-студенти с езикова култура,така че тя по скоро ме направлява и ми помага да си развивам мисълта,но не може да ме научи пълно да покривам изискванията на едни изпитващи като тези в СУ,затова и смятам да ходя на интензивните курсове някоя ваканция :wink:
Аватар
kem4o
В началото бе словото

Мнение от kem4o »

леле най-накрая човек,който е кандидатствал да разясни малко по-подробно нещата...мн , мн ,наистина мн съм ти благодарна...естествено,аз въпроси винаги ще имам...какви оценки изкара на изпитите,колко време и как точно преминаха двата тиизпита по журналистика и според теб,тъй като в моето училище дори не знаех през годините, каква литература се изучава,ще мога ли за една година да наваксам с материала,защото -не е мое мнение,но някой хора казват ,че имам добри възможности и известни заложби и журналистиката е точно моята професия...но аз изключително мн се притеснявам,защото просто съм изгубила мн време,а постоянно разбирам за хора,които с еподготвят от години
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

темата е :Курсове по журналистика", нали?! :lol:
доста флууд виждам( :wink: няма лошо :wink:)
колкото до есето вече измъдрих една хипотетична темичка(дано е актуална повече време) - "Досиетата Х"...как ви звучи :lol: :lol: :lol:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Ми те вече се натутаха с гласуването на окончателния закон...ако им отнеме и толкоз време за избирането на комисията може и да имаме късмет "еуфорията" около същинското отваряне да се измести във времето....
ддз, тая тема ми е твърде политизирана и не предполага обективно оценяване. Според мен, малка е вероятността да пишем/пишете по нея....
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”