Ако не ме лъже паметта на сертификата ми от Кеймбридж пише LEVEL X от Европейска езикова рамка или нещо подобно... И сертификатите по немски са пак тези - А1 А2 В1 В2 С1 С2. FCA май беше B2, CAE - C1, CPE - C2 и немските са със същитеBerserker написа:ТЕЛК е истината, ЕС минава към унифициране на стандартите вече,...
Berserker написа:Сериозните фирми ВЕЧЕ не вярват на сертификати а правят интервюта на съответните езици с native speakers.
Е да обаче не могат да поставят на проверка 21432432432 кандидати. (Да не говорим, че има професии, за които ти трябва почти само писмен. Говорим и писмен се различават в една огроооомна степен, защото при разговор с изпитващия те не могат да проверят граматическите ти познания обширно. А и си има и устен изпит за сертификатите!) Работата е там, че когато представиш сертификата поне ще те допуснат по-напред(примерно за устната проверка, за която говориш), а ако го нямаш могат да те подценят или да не те вземат на сериозно. Аз както съм завършил Математическа гимназия зная първия си чужд език по-добре от повечето хора в езикова гимназия, но като кандидатстваме някъде работодателя вероятно ще предпочете тях по гореописания принцип
Вече за избора на сертификат не мога да помогна, но е добре да се знае за какви цели ще се ползва и тогава да се търси по-подробна информация.
Успех!
П.П.
Без особен проблем за кого? Аз доста учех за А на "Адвенсд"DS написа:dormouse, Кеймбридж Адвенсд се изкарва без особен проблем.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията"