English
Модератор: Boromir
- Franchesca
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
English
ей как върви английският
тва имам чувството че май е най-гадния предмет с който може да се кандидатства
та искам да ви питам кое от упражнениета ви се вижда най-лесно и кое най-трудно
Pokito a poko entendiendo
Que no vale la pena andar por andar
Que es mejor caminar pa ir creciendo
Que no vale la pena andar por andar
Que es mejor caminar pa ir creciendo
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- TimShel_Girl
- Драскач
- Franchesca
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- love_delight
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социални дейности
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
При есето трябва много да се внимава, тъй като доколкото съм чела мнения от форума на него режат най-много. Не трябва да е написано с много прости думи, нито да е претруфено с завъртяни изрази, трябва граматиката да ти е перфектна като изказ .. и още няколко изисквания, за които в училище никой не ни подготвя - не са включени в учебния план 
hehe,az puk o6te ne sum po4nala nqkakva po specialna podgotovka,ama vednuj gi poglednah tiq practice tests ,ot koito samo writinga i diktovkata ne napravih....moje bi 6te vi prozvu4i tvurde smelo ama ne mi se stori osobeno truden kato se ima predvid vnimanieto,koeto mu otdelih, i obstanovkata,v koqto go pravih...
imam namerenie da izkaram nqkoi uskoren kurs prez zimnata,nqkoi ima li ideq kakvi sa?!
imam namerenie da izkaram nqkoi uskoren kurs prez zimnata,nqkoi ima li ideq kakvi sa?!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: English
Напротив, според мен е най-лесниятFranchesca написа:ей как върви английският

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Ами ако поразучите,ще видите,че тоя изпит е невероятно шибан.Някои хора кандидатсват супер много пъти,докато ги приемат желаната специалност.Изпитът е гаден понеже няма някакви ясно определени правила-нито е американски английски,нито британски.Трудно се оценява понеже не е нито като Първи сертификат,нито като САТ.Само тая година 50% от всички пропищяха от двойки и то хора,които са живяли къде ли не и практикуват английски всеки ден,с няколко дипломи и на различни чужди уни-та,така че никак не е лесен.Всички,които не са се запознали с него из основи,смятат,че е елементарен,но изобщо не е така,а и есето създава много трудности понеже не е като българското есе,а пък и самият университет си има свои изисквания.Като пример ще дам само този,че имаше някакъв израз,който можеше да се използва с 2 глагола,но те приемаха само единия и ако напишеш другия ти се счита за грешка...Така че общо взето трябва да знаеш какво им се върти в главиците:).
Paraphrase - компонента, на който, ако смея да правя прогнози, ще имам поне 7-8 точки
Толкова най-малко съм имал от пректис тестовете които досега съм правил... Просто имам чат-пат изразено чувство за правилност на изреченията.. като видиш някакви супер тъпи и смешни и веднага се усещат.
Reading-а колко е шибан... просто нямам думи. Трябва сигурно да изядеш текста, да четеш между редовете или и аз не знам още какво... Особено като има някакъв въпрос придружен с "Probably.."
А multiple-choice пък е просто.... трябва да сме пълни от изрази.
Според мен трябва да се разчита на нещо отвъд тези тестове. Аз съжалявам, че толкова години ходих на курс по английски само да си късам маратонките и да си губя времето... И сега яко почнах с ученето, за да взема сертификат от Кеймбридж... че без него на никъде не може.
Reading-а колко е шибан... просто нямам думи. Трябва сигурно да изядеш текста, да четеш между редовете или и аз не знам още какво... Особено като има някакъв въпрос придружен с "Probably.."
А multiple-choice пък е просто.... трябва да сме пълни от изрази.
Според мен трябва да се разчита на нещо отвъд тези тестове. Аз съжалявам, че толкова години ходих на курс по английски само да си късам маратонките и да си губя времето... И сега яко почнах с ученето, за да взема сертификат от Кеймбридж... че без него на никъде не може.