Английска филология - реализация?
Модератор: Boromir
Английска филология - реализация?
Хилоу, Бай Брадъри. Искам да ви попитам освен, че мога да стана даскал (много престижна професия..) или преводач, нещо друго излиза ли от бъхтенето 4+ години в Английската филология. Нещо, което се търси в Бг, щото не ми се ходи в чужбина..
- TimShel_Girl
- Драскач
Дааа...тая специалност си е бая перспективна. Това, че се става предимно учител, ако си завършил английска филология, хич не е вярно. Качествените кадри ги гълтат разни фирми и затова в момента има такъв голям дефицит от учители по английски
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- TimShel_Girl
- Драскач
Предполагам, че във фирмите става все въпрос за някаква преводаческа дейност - било на документи, било на живо... Или просто като умение, бонус към друга професионална насоченост... Така или иначе, в днешно време английският и компютърните умения са голямо предимство, затова си мисля, че който влезе английска филология, не бива да съжалява... Даже напротив 
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
-
Initial_D
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Изкарай една бакалавърска степен и толкова дори това ти стига!Ако се поразровиш в обявите за работа 98% от фирмите искат "познание" по английски или пък такова се явява предимство.А пък 60% искат висше без да се казва какво в повечето случай ако не е за конкретен пост определена обявата!Да не ти казвам колко хора познавам лично и без висше изкарват много добри пари..просто си е до професия и до това колко ще ти се работи и какво искаш да правиш с живота си...излизаш от университета с английска филология и почваш примерно работа във фирма за внос на нещо си там като консултант продажби!!!И това го има!
Need I Remind You Where I Come From?

Подкрепям...dormouse написа:а на мен ми се струва супер комбинация бакалавър някаква филология и после учене в съответната страна с този езикили работа-вече кой както иска:)
(Малко off-topic) dormouse, ти нали в ТУ влезна? Какво учеше там? Доволна ли си?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Английската филология, както другите филологии, винаги ще има добра реализация, само дето хората са много и конкуренцията е по-голяма 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .