Самоподготовка по БЕЛ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Самоподготовка по БЕЛ

Мнение от Shamana »

Някой смята ли да опита да се подготви сам за КСК '07 и по-конкретно за изпита по литература :?: Не знам защо обаче май така съм решил да направя :D Пишете да обменяме опит :lol:
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Аватар
Kid.A
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kid.A »

Аз май точно това ще правя, защото за трети курс нито пари, нито време ми се дава. Въпросът е, че специалността която искам да следвам е право (:D), та не знам до колко правилно е решението ми... Абе според мен е важно да имаш едни 100 стихотворения в главата си и малко мозък и ей ти я темата:D Лесно, а;) :D
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Аз две години кандидатствам на самоподготовка-не се получи,сега продължавам трета - на същия принцип... хммм според мен е важно не дали се подготвяш при учител,на курс или с теми на някой твой приятел... важното е как го правиш и какви усилия полагаш...Аз съм против частните уроци,знам,че е мн трудно... уви разбрала сам го вече,но човек трябва да се бори за мечтите си независимо по какъв начин... не мисля,че един човек ходил на частни уроци примерно е мн по-подготвен или знаещ от друг,който е положил същия труд и усилия,сам,което е мн повече от колкото някой да ти "сдъвква" информацията и ти просто да я заучаваш :) Така,че дерзайте и вярвайте в себе си и най-важното не се отказвайте,колкото и пъти да трябва да изживеете "ужаса" на КСК,защото за нещастие не винаги нещата се получават от първия път... но пътища и шансове много! Успех на всички !
Аватар
Kid.A
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kid.A »

разбирам, че без курсове и т.н. няма да мине...
окиии:D
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

няма лошо да се готвите сами и да полагате усилия , да следвате мечтите си , но има разлика между това да учиш при учител, който знае и да се бориш сам. на курсовете се получава подбрана информация, която не се налага да търсиш самостоятелно из стотици книги на какви ли не критици и тн. и да се заринеш- има прекалено малко време,за да го вършите и това. а и ви дават насоки и тн. литературата е с най-много възможности за лична интерпретация и творческо мислене (заради това кандидатствах с нея), но въпреки това е хубаво да се чуе и чуждо (квалифицирано) мнение относно вашите си разсъждения :wink: винаги има критерии, а учителите ги знаят :) аз съм доволна от своята подготовка.. така че . . успех както и да се готвите :D
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Не знам аз лично не бих могла да се готвя сама , защото ако няма кой да ме ръчка с ръжена (образно казано) няма да си уча и даже да уча не бих могла да си разпределя времето така , че да ми стигне да мина материала и да направя преговор и пробни изпити за себе си ... :roll: Иначе свалям шапка на тези , които се готвят сами и им желая успех :wink:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Kid.A написа:Аз май точно това ще правя, защото за трети курс нито пари, нито време ми се дава. Въпросът е, че специалността която искам да следвам е право (:D), та не знам до колко правилно е решението ми... Абе според мен е важно да имаш едни 100 стихотворения в главата си и малко мозък и ей ти я темата:D Лесно, а;) :D
Късмет ако стратегията ти е такава.Определено ще ти трябва !
marggie
В началото бе словото

Мнение от marggie »

Не е толкова трудно да се готвиш сам, трябва само да знаеш от къде. Мога да ти кажа кои анализи и критици искат да са прочетени в СУ, имам по-голямата част и си търсят нови собственици :wink: Почти не са пипани, защото реших да кандидатствам с друго, но бях на уроци при даскалица от СУ и тя ни юркаше само тях да четем, така че мисля, че идеално ще заместят частните уроци :lol:
ако някой го интересува да ми пише на marggie@abv.bg
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

за литературата нема без уроци, вярно...ама историята можех да я прежаля си мисля :roll: земаш от някой авер и...оттам нататък зубриш кат робот(ех, да имах по-добра памет :( )
Аватар
sapiente
От дъжд на вятър

Мнение от sapiente »

Какво бихте избрали за изпита по литература - темата или есето?
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Есето!!! Аз, ако не ми мине черна котка път /ако не се падне творба, която по някаква причина не съм учила/, правя сметка есето да пиша... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

темата дано да е на нещо, което съм учила, но предпочитам нея :roll:
Тамян
Пишете, о, братя

Мнение от Тамян »

damien написа:за литературата нема без уроци, вярно...
Без да се засягате, ама.. това е някаква архиглупост :roll:
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

еее, малко тъпичко съм го казал дам :lol: ама знам ли...трудно се вниква в материята без даскал
пп: това май е най-умрелия топик :shock:
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

И според мен е трудно без да има кой да те насочи.
Талантът,усетът е едно, фактологията(и то правилната фактология от правилната критика) е друго.
Иначе аз бих избрала темата, макар че и тук като се сетя ме побиват тръпки ...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”