Какво става ако не си записал /или не си ходил на / спорт?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Какво става ако не си записал /или не си ходил на / спорт?

Мнение от pora_e_priqtel »

Този семестър не записах никакъв спорт - това ще ме прецака ли по някакъв начин? В смисъл има ли вероятност да не ми заверят семестъра ако нямам подпис? Малко късно се включвам, но ако някой има представа - нека ме осветли :)

Иначе миналата година карах два спорта, само че в книжката имам оценка само за единия. Дали може другиат да ми се брои за този семестър?
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Не може да ти се брои от миналата година, защото когато се карат два спорта за 1 година, те са с различен статут, единият е "първи" и се пише оценка, а другият е "втори" и просто имаш право на него, да ползваш базата безплатно и т.н.

Това със спорта е мъглява работа, но аз доколкото знам, по учебен план би трябвало да ти пише колко години спорт ти искат. Ако не са 4 години, а примерно - 2, ти можеш да си вземеш тия две години през които курсове искаш. Може да са 1 и 3, или 1 и 2, или както си ги направиш. Така че ако пропуснеш тази година, може да си го вземеш догодина. Но си погледни в учебния план за най-сигурно.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Жива да си :D

Ъъъ... може би звучи тъпо ама тоя учебен план къде се нахождава? :oops:
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Аватар
mimka
В началото бе словото

Мнение от mimka »

Да, това със спорта наистина е доста мъглява работа. В учебния план на Правото например спортът е факултативна дисциплина, но от учебен отдел твърдят, че е задължителен. При това положение, трябва да имаш общо 240 часа минимален хорариум за цялото следване. За колко семестъра ще ги вземеш- зависи само от теб.
Seeking love!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

За правото спортът верно е голяма гавра. :oops: И аз до последно се чудих...Значи 240 часа ти трябвали, така ли? :? И за колко време най- малко можеш да ги вземеш? :roll: ( че ме мързи да смятам) :lol:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Би трябвало да се пада по 30 часа на семестър, което прави - 4 години. Ако правилно си мисля?
Аватар
GFear
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от GFear »

Здравейте,
ето това писах преди време...
:arrow:
"И аз съм в ЮФ(МО) 2ри курс. Миналата година се направих на луд и не ходих изобщо на спорт и тази година ми разказаха играта.С вземането на изпитите няма проблем, но гледат за заверки в канцеларията и в началото на 2ри курс ми го записаха като условен!!!Т.е. невзет.Сега с 300 мъки с индивидуален протокол(цена 20лв) ще покривам 2 години за 1 . Така че моят съвет е да направиш всичко възможно да си вземеш заверката.С изпитите няма да имаш проблем, но после . Успех!
П.С. Имай предвит,че случаят не е съвсем идентичен " :roll:

Аз лично брах ядове с тоя спорт. Поре,един съвет от мен,гедай този семестър да се закачиш в някакъв спорт,каквото и да е,само заверка да имаш,че после не си струва мъките. Това за общия хорариум не ми го споменаха нито в департамент спрт, нито при секретарката и си минах с индивидуален протокол :banghead: . Както казах и преди,не знам каква специалност си, но лично при мен лошо ме :3some:

П.С. В крайна сметка си го взех де :thefinger:
Всичко е позволено! Важното е да не те хванат.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

горките вие.......явно всеки трябва сам да си провери искат ли му или не , защото уредбата се мени нон-стоп....аз като бях първи и втори курс МО ходех яко на спортове и като видеше секретарката книжката ми викаше 'к'ви са тия спортове бе, това да не ви е НСА, ЮФ не спортува'..... а сега обратното...ужас.... ама май е задължителебн само за 1ви курс сега...не знам....
Изображение

Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Абе на мен ми казват,че за правото бил задължителен до края на следването.Ако някой знае нещо по въпроса - да каже. :?
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

И аз имам едно питане за моята специалност- археология ми казаха , че не трябва спорт и аз не се записах сега излиза, че трябва мога ли да се запиша втория семестър?
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

nefertari написа:И аз имам едно питане за моята специалност- археология ми казаха , че не трябва спорт и аз не се записах сега излиза, че трябва мога ли да се запиша втория семестър?
Може - всичко зависи от учителя, а и повечето са разбрани! :wink:
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

мхм
на славянските филологии искат ли ни спорт?нещо ме мързи а някаква жена в началото на семестъра ми каза че било задължително после по някаква програма май ми излезе не задължителен... ? :dontknow:
някой ако има последна и потвърдена информация да драсне някой ред :thumbup:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в учебния план трябва да пише дали спортът е факултативен или задължителен :?: :!:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Лисицата-прилеп
В началото бе словото

Мнение от Лисицата-прилеп »

Berserker написа:горките вие.......явно всеки трябва сам да си провери искат ли му или не , защото уредбата се мени нон-стоп....аз като бях първи и втори курс МО ходех яко на спортове и като видеше секретарката книжката ми викаше 'к'ви са тия спортове бе, това да не ви е НСА, ЮФ не спортува'..... а сега обратното...ужас.... ама май е задължителебн само за 1ви курс сега...не знам....
Е, значи не правят голям проблем ако при един задължителен си писал и втори - дори и така само за спорт?
Щото в една книжка четох, че може да пишеме и повече от един спорт, но оценка се взима само от еди... или има нек'ви изменения?
"...но техните легла ще бъдат празни
прегръдката на покорени висини ще бъде
Вашият любовен празник!"
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”