Да има ли предварителен изпит по литература в СУ ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено

Искате ли да има предварителен изпит по Литература ?

Да - справедливо е, щом има по 3 други предмета !
279
83%
Не, ще изчакам редовните изпити през юли.
56
17%

Общо гласове: 335

Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Joker написа:За историята се чуват други предложения - на всеки изпит да се пускат три мини теми - по една от всеки период и да се развиват задължително и трите! Горко ви ако стане... :cry:
:shock: :shock: :shock: Дано не стане! :roll: А колко “мини” ще са темите?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

За вас няма как да стане, а по-нататък, не е ясно. А темите трябва да са наистина много мини, за да се развият и трите... Знам ли? Мозъците още не са го измислили... :roll:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

E, ако е следващите випуски - Ок. Те децата ще си знаят предварително, че така ще бъде и ще се готвят за такъв вид изпитване. :)

THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Raya_Alexandra написа:
Joker написа:За историята се чуват други предложения - на всеки изпит да се пускат три мини теми - по една от всеки период и да се развиват задължително и трите! Горко ви ако стане... :cry:
:shock: :shock: :shock: Дано не стане! :roll: А колко “мини” ще са темите?

Точно тази теза защитавах преди няколко месеца във форума.Идеята с трите теми е доста сполучлива според мен.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз пък ти казах преди няколко месеца, че ако разсъждаваш по подобен начин и когато завършваш, трябва да останеш в ИФ. Напрао си готов, но ще трябва и да поучиш няколко години.. :lol:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

THE_PARASITE написа: Точно тази теза защитавах преди няколко месеца във форума.Идеята с трите теми е доста сполучлива според мен.
Много зависи от това, колко са малки темите :!: Аз не мисля, че тези теми ще са толкова малки, че човек да може да ги напише всяка за по-малко от час и половина. Не мисля, че прескачането от епоха на епоха е толкова лесно, още по-повече, когато се касае за изпитна ситуация.

THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Като се има в предвид,че смисленото в темите не надхвърля 10 страници,спокойно може да се изсмуче най-смисленото от всяка една тематика и така да се задължат кандидат-студентите да учат всичко,а не избирателно.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

В момента кандидатстудентите също учат всичко, или поне така се очаква. :roll: Още веднъж казвам, че идеята може да е добра, но зависи от дължината на темите.

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Еми например темата: "Славяни и прабългари до основаването на Дунавска България".
Моите преподаватели медиевисти сигурно ще ме бият ако видят такава формулировка, особено зам.-ректорът проф. д-р Г. Бакалов. :oops:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ти на това мини тема ли му викаш? :lol: Аз си представям нещо от сорта на "Славяните в преддържавния период" или "Управление на хан Тервел (701 - 718 г.)" :wink:

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Добре, де добре! Ясно схвана мисълта ми. Например "Създаване на Търновската конституция".
Има и предложение за изпит от два компонента - тест и есе по тема. Но това ми се струва по-тъпо. Не знам, доволен съм, че не съм кандидатстудент! А на вас стискам палци!
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

ей хора, сори, че ви прекъсвам сладката приказака за омразната история(...вече съм на Възраждане :lol: ) ма да кажа две думи по темата за предварителния по Лит...
1во пари, пари, пари в хазната на Алма Матер :D
2ро утешение за такива като мене дето една страница не могат да напишат за Вазов(...е с много уговорки :roll: може) или за някой още по-"жилав" автор :? ; се пак щом по история ни се дава 2ри шанс, що не и тука...а есето МОЛЯ не ми го сочете като аргумент( аз есе ли ще се мъча да пиша!? :evil: )
sybilla
В началото бе словото

Мнение от sybilla »

100% трябва и е необходим предварителният изпит по литература!!!!!!!!Трябва да има равнопоставеност между изпитите и участниците!!Аз например мисля да кандидатствам с история и литература-и както съм си наумила да канд. само в Софийския......определено се нуждая от по-голям шанс!!
Образованието е съкровище,трудът ключ към него!
Пиер Буаст
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

sybilla, ти и да не кандидатстваш с история, а само с литература, пак ти трябва шанс. Защото ако си си научила прилично добре всички автори без един, и се падне точно той...бая пот трябва да пролееш (или това май го направих само аз..."Далчев 2006" :lol: ) А с предварителния най-малкото се успокояваш психически - което всъщност никак не е малко...
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Аватар
HaPuCyBaHa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от HaPuCyBaHa »

ами май няма да има :shock:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”