КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
AlexielChan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от AlexielChan »

anelka написа:Аз имам един въпрос към тези, които ще кандидатстват с история. В училище имате ли профили по история (при нас се води ЗИП - история, т.е. -задължителен) и според вас полезни ли са тези допълнителни часове?
Аз например уча в ЕГ и от 11-ти клас трябваше да изберем и ЗИП и ПП (профилиращ предмет).За ПП аз избрах история с надеждата, че ще мога поне малко да си помогна за изпитите....НО..нищо общо.. :? Даскалката в прав текст си каза че в тва ПП нищо няма да правим и да си избием от главата,че ако не ходим на уроци ще влезем някъде. И така-благодарение на тази иначе толкова мила женица :evil: губим на вятъра по 6 часа седмично,в които според мен един даскал с мерак (и по-малко комерсиален естествено) би могъл поне да даде някои насоки,в които да се подготвяме.
А иначе учим по учебника на Просвета за Профилирана подготовка, който според мен е натъпкан с ужасно много излишна информация и тромави изрази... :roll:
It's NoT eNouGh to aiM, You muSt HIT !
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Raya_Alexandra написа:Да, ама не ходя... Иначе бих го попитала и дали "мемоар" е синоним на "меморандум". :lol:
В неговото време е!
Аватар
lord_catharsis
В началото бе словото

Мнение от lord_catharsis »

Аз също имах ПП по История, но тя не ми беше кой знае колко полезна.Първо поради учебника за ПП по История на Просвета,защото като бях на курсове миналата година Пламен Митев ми каза, че учебника не е "много подходящ" и естествено препоръча ми неговия(Планета 3) и този на В.Гюзелев.Но мисля,че за подготовката са достатъчни теми и помагалото на Каймакамова,Митев и колектив...Успех на всички!!!
Аватар
Anelka
От дъжд на вятър
Специалност: СУ, Европеистика
Курс: трети

Мнение от Anelka »

AlexielChan - същата работа е и при нас. Аз също съм в ЕГ и миналата година избрах ПП (профилиращ предмет) История, поради същата причина, която ти си написала. Само че за разлика от вас, нашата даскалка иска да научим нещо на тоя профил, обаче повечето не идват и сме по няколко човека. От една страна е добре-пишем хронология, говорим, обаче някои неща, които взимаме ми се струват доста подробни, дори излишни. Профила по История може да се използва като преговор, да си припомниш някои личности, събития, дати, но да се подготвяш за кандидатстване, мисля, че е крайно недостатъчно. Особено пък ние учим по големия учебник на Планета 3. Там като погледнеш един урок колко страници е и ако трябва да го пишеш това като тема, нз, просто ми се струва невъзможно.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

На всичко отгоре ги няма всички теми от програмата! :?
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

Kажете нещо и за литературата.... :roll:
Аватар
AlexielChan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от AlexielChan »

Литературата ли...Пълен дизастър :lol: (колко хубаво български звучи...)
Уроците...ми мн зле,чувствам се тъпа напрао като почнат да пишат едни завъртяни изречения.... @_@
It's NoT eNouGh to aiM, You muSt HIT !
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ми то тва е литературата като наука! Да беше езика, да го научиш... :oops:
Аватар
greeny
Пишете, о, братя

Мнение от greeny »

хаха. и аз бях в училище при учителка, която искаше учебника на Планета 3. само ще ти кажа, че уроците там са около 2-3 пъти по-кратки от темите, които трябва да развиеш за изпита. всъщност само учебника за никъде не ти стига. така че, подготвяй се психически и дерзай :) успех :D
anelka написа:AlexielChan - същата работа е и при нас. Аз също съм в ЕГ и миналата година избрах ПП (профилиращ предмет) История, поради същата причина, която ти си написала. Само че за разлика от вас, нашата даскалка иска да научим нещо на тоя профил, обаче повечето не идват и сме по няколко човека. От една страна е добре-пишем хронология, говорим, обаче някои неща, които взимаме ми се струват доста подробни, дори излишни. Профила по История може да се използва като преговор, да си припомниш някои личности, събития, дати, но да се подготвяш за кандидатстване, мисля, че е крайно недостатъчно. Особено пък ние учим по големия учебник на Планета 3. Там като погледнеш един урок колко страници е и ако трябва да го пишеш това като тема, нз, просто ми се струва невъзможно.
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец. :)
Аватар
Willow
В началото бе словото

Мнение от Willow »

Zdraveite :)
Suvsem skoro ( predi 15min ) otkrih tozi forum i se zaintriguvah... Az su6to 6te kanditatstvam s istoriq, no bez BEL.
Temi4kata, koqto ste podhvanali e interesna.....I az, kakto i mnogo drugi tuk, u4a v EG i sum profil matematika i fizika....Prosto za6toto profilut literatura i istoriq e absoliutno bezsmislen - pretrupvat 4asovete s informaciq, koqto ako slu4aino ima ne6to ob6to s istoriqta ili literaturata, e absoliutno nenujna, a v ob6tiq slu4ai - zasqga li4niq jivot na prepodavatelite...No tova zavisi ot samite u4iteli.
Ina4e - vidqh, 4e nqkolko puti e spomenato nqkakvo pomagalo na Mitev i Kaimakamova.....Zaslujava li si da se vzeme? I ako da - to kude moje da se nameri? :roll:
О, да, аз вървя, продължавам,
заточена в облак от тъмни мъгли,
вървя през полета, засети със слепи души.
Не виждат те в своята гордост моята горест,
не усещат допира на мойте горчиви сълзи...
Дива радост е за мен, когато вали!
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Willow, от книжарницата в СУ, поне аз от там се сдобих.
В общи линии си заслужава, макар че според мен доста теми са посъкратени, а и ги няма всичките. Липсват Политическа криза в България - 1886 - 1887г.; Обществено - икономическо и политическо развитие на България от Освобождението до 1885г. (май животът на Александърчо не е им е много интересен и са го пропуснали...); Войните за национално обединение (Първа Балканска, Междусъюзническа и Първа Световна ) са в една тема, а ве, има какво още да се желае...
Ако ще кандидатстваш и на други места, ти трябват и други източници...
А останалите съфорумни другарчета, ако мога да ви попитам, как върви подготовката ви?
Моята лично дооста разпокъсано...
Вече започнах с ученето по история, положителното е, че доста неща си спомням от миналата кск...:)
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Аз започнах курсове в Образователни технологии и започнах да уча темите, малко съм позакъсняла и ми е малко натоварено и трудничко,но се надявам да се справя.И аз си взех помагалото на Каймакамова , Митев и колектив ... според мен темите от Средновековието са доста добри, другите не чак толкова, мислех да уча само от там, но реших , че не ги разбирам нещата сама и ми трябва и чужда помощ и се записах на уроци... така или иначе трябва здраво учене, а мен от време на време доста ме мързи :( а се опасявам, че и времето може да не ми е достатаъчно, но ще видим ! Успех на всички,които са се заели с тази наистина трудна задача-кандидатстването :Р :))))
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Не се шашкайте :)
Аз стратирах курса през януари,а самите теми започнах да уча..Май месец ;) Времето е предостатъчно и за литературата :roll:
Изображение
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

аз вече 4ти месец не моа сдъвча Средновековие :(
ох, дано до пролетта да съм изръшкал сички теми, че и аз къвто съм заблуден още нз ко искам - право ли/ журналистика ли...и още работи ест. :oops: ...ма не че се надявам за правото...голям залък ми се вижда, а то таз история тогаз се чудя за кво друго ще ми потрябва :? някой да има идея...пфу
пп: бе вие мн рано сте я подкарали...аз август са стартирах :lol:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Pff, не ми говори за Средновековието, че темата за Борис ме приспива. Уча си я на части, че е мн "интересна".
Той самият период е беден на събития, дати и имена. Някви локуми ми се разтягат. Няма за какво да се хване човек. Трябва си ги наизустява..
Ти сега се моткаш 4 месеца, но когато ти остава 1 месец, ще видиш как учиш една тема за един ден, просто нямаш др. избор...
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”