ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Вярно, има много страни, но основната са вътрешните доноси. Заради тях, а не заради някакви неидентифицирани национални интереси, мотат въпросът и тук! :?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Идеята ми беше друга.
Но факта си е факт, каквото е било важно в този архив, отдавна е унищожено. Тези които са знаели унищоженото и какво е представлявало като инфо.- и те с него...
Справка- този, Луканов и др.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Росен Тимчев написа:От разкриването на нашите страхливи доносници, които са писали с треперещи ръчички доноси срещу свои роднини, колеги, приятели и студенти? Съмнявам се! Това няма нищо общо с външнополитическия шпионаж! 8)
Първото - да. Но НРС е външното разузнаване. Може би затова има международен отзвук
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

В НРС се съхранява това което е останало от архивите на 2ро и 6то...
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Няма значение! Разсекретяването не може да е наполовина! Полубременна виждали ли сте????! :evil:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ми то в момента е такова. Един наш асистент е работил в комисията на Андреев и е потресен от нещата, които е виждал. Половината да е вярно, от това, което казва, пак е много... :twisted:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

не знам, но самоубийството е толкова неясно за мен като акт - отчаяние или нещо друго... не знам, трудно ми е да разбера - възможно ли е някаква длъжност по такъв начин да те обсеби, че самоубийството да е едиствения изход от нея... без да има лични мотиви за този акт, не мога да си го представя...
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ами като няма личен мотив, просто те самоубиват :evil:
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Xin написа:Ами като няма личен мотив, просто те самоубиват :evil:
:arrow: :idea:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Именно! :evil:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Росене, да те питам две неща:

1. Вярваш ли, че има бивш агент?
а) Да - грешен отговор
б) Не - виж втори въпрос

2. Вярваш ли, че един таен агент ще се разкрие при подобен призив? Представи си, че ти си агент - ако си признаеш, значи си най-куцият агент евър!

Мен ме интересува друго - аз като прост (в който смисъл ви харесва :P ) гражданин на Република България мога ли, и ако да - къде, да проверя дали имам досие и дали някой човек от моето обкръжение не е правил донос срещу мен. Първо за да проверя лоялността на приятелите си и второ, за да добия представа на какви нива работи вътрешното разузнаване понастоящем.
Ако някой има представа - нека сподели!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Това трябва да е уредено в закона! Виж там. :wink:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

pora_e_priqtel написа:Росене, да те питам две неща:

1. Вярваш ли, че има бивш агент?
а) Да - грешен отговор
б) Не - виж втори въпрос

2. Вярваш ли, че един таен агент ще се разкрие при подобен призив? Представи си, че ти си агент - ако си признаеш, значи си най-куцият агент евър!

Мен ме интересува друго - аз като прост (в който смисъл ви харесва :P ) гражданин на Република България мога ли, и ако да - къде, да проверя дали имам досие и дали някой човек от моето обкръжение не е правил донос срещу мен. Първо за да проверя лоялността на приятелите си и второ, за да добия представа на какви нива работи вътрешното разузнаване понастоящем.
Ако някой има представа - нека сподели!
.

Съмнявам се да навериш доноси за себе си, предвид възрастта. Но може да се направи проверка кой е доносничил за семейството ти, когато закона стане факт. Не мисля, че България има нужда от доносници и "агенти" с увредени през последните 40 години мозъци. Службите за сигурност се нуждаят от млади, родолюбиви офицери.
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

pora_e_priqtel, искам да те питам, смяташ ли, че знаеш нещо, което да предизвика разследване срещу теб? Аз и без да те познавам, смятам, че не си дотам ценен за службите, както сам каза "прост гражданин",че да имаш досие. Проблемът на хората е, че гледат много филми, особено с участието на Броснън. Първо направи разлика между "агент" и "разузнавач". Второ, преди да си помислиш, че си жертва на световната конспирация, си задай въпроса "Що е това досие, какво пише в него, кои имат такива и т.н.?" и едва тогава ще разбереш колко малко значим си за службите (впрочем толкова, колкото и аз например). Много е лошо, че българинът си мисли, че е мегакомпетентен и може да огрее навсякъде. Това не е така, затова по-добре си живейте живота, гонете успехите в него и не се занимавайте с неща, от които не разбирате (и аз включително). Само да запитам в коя друга страна, освен в нашата са разкрити данни, събирани от службите за сигурност. Тези данни не трябва да се огласяват, най-малкото, защото не са необходими на обществото. Досиетата са едно средство за политическа манипулация на избирателя, на което по-елементарните хора се хващат. Обикновеният българин знае за тях толкова, колкото знае и за Европейския съюз, т.е. НИЩО. Самият факт, че дори вие не сте наясно с понятията, говори, че вече имате някакво мнение, което се е формирало на базата на това, което сте чули в автобуса, например, а то, от своя страна, не може да бъде здрава основа за каквото и да било правилно разсъждение занапред.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”