ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Първото - да. Но НРС е външното разузнаване. Може би затова има международен отзвукРосен Тимчев написа:От разкриването на нашите страхливи доносници, които са писали с треперещи ръчички доноси срещу свои роднини, колеги, приятели и студенти? Съмнявам се! Това няма нищо общо с външнополитическия шпионаж!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Росене, да те питам две неща:
1. Вярваш ли, че има бивш агент?
а) Да - грешен отговор
б) Не - виж втори въпрос
2. Вярваш ли, че един таен агент ще се разкрие при подобен призив? Представи си, че ти си агент - ако си признаеш, значи си най-куцият агент евър!
Мен ме интересува друго - аз като прост (в който смисъл ви харесва
) гражданин на Република България мога ли, и ако да - къде, да проверя дали имам досие и дали някой човек от моето обкръжение не е правил донос срещу мен. Първо за да проверя лоялността на приятелите си и второ, за да добия представа на какви нива работи вътрешното разузнаване понастоящем.
Ако някой има представа - нека сподели!
а) Да - грешен отговор
б) Не - виж втори въпрос
2. Вярваш ли, че един таен агент ще се разкрие при подобен призив? Представи си, че ти си агент - ако си признаеш, значи си най-куцият агент евър!
Мен ме интересува друго - аз като прост (в който смисъл ви харесва
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
.pora_e_priqtel написа:Росене, да те питам две неща:
а) Да - грешен отговор
б) Не - виж втори въпрос
Мен ме интересува друго - аз като прост (в който смисъл ви харесва) гражданин на Република България мога ли, и ако да - къде, да проверя дали имам досие и дали някой човек от моето обкръжение не е правил донос срещу мен. Първо за да проверя лоялността на приятелите си и второ, за да добия представа на какви нива работи вътрешното разузнаване понастоящем.
Съмнявам се да навериш доноси за себе си, предвид възрастта. Но може да се направи проверка кой е доносничил за семейството ти, когато закона стане факт. Не мисля, че България има нужда от доносници и "агенти" с увредени през последните 40 години мозъци. Службите за сигурност се нуждаят от млади, родолюбиви офицери.
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
pora_e_priqtel, искам да те питам, смяташ ли, че знаеш нещо, което да предизвика разследване срещу теб? Аз и без да те познавам, смятам, че не си дотам ценен за службите, както сам каза "прост гражданин",че да имаш досие. Проблемът на хората е, че гледат много филми, особено с участието на Броснън. Първо направи разлика между "агент" и "разузнавач". Второ, преди да си помислиш, че си жертва на световната конспирация, си задай въпроса "Що е това досие, какво пише в него, кои имат такива и т.н.?" и едва тогава ще разбереш колко малко значим си за службите (впрочем толкова, колкото и аз например). Много е лошо, че българинът си мисли, че е мегакомпетентен и може да огрее навсякъде. Това не е така, затова по-добре си живейте живота, гонете успехите в него и не се занимавайте с неща, от които не разбирате (и аз включително). Само да запитам в коя друга страна, освен в нашата са разкрити данни, събирани от службите за сигурност. Тези данни не трябва да се огласяват, най-малкото, защото не са необходими на обществото. Досиетата са едно средство за политическа манипулация на избирателя, на което по-елементарните хора се хващат. Обикновеният българин знае за тях толкова, колкото знае и за Европейския съюз, т.е. НИЩО. Самият факт, че дори вие не сте наясно с понятията, говори, че вече имате някакво мнение, което се е формирало на базата на това, което сте чули в автобуса, например, а то, от своя страна, не може да бъде здрава основа за каквото и да било правилно разсъждение занапред.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT