Прехвърляне

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
ivy
В началото бе словото

Мнение от ivy »

Я и аз да вметна едно въпросче...ако реши човек да се прехвърля в специалност, в която се влиза с английски, задължително ли е да е минал изпита в СУ или и някакъв сертификат може да свърши работа? Знам, че без хич не става, но дали само някакво доказателство, че го знаеш тоя език е достатъчно? :roll:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

ivy написа:Я и аз да вметна едно въпросче...ако реши човек да се прехвърля в специалност, в която се влиза с английски, задължително ли е да е минал изпита в СУ или и някакъв сертификат може да свърши работа? Знам, че без хич не става, но дали само някакво доказателство, че го знаеш тоя език е достатъчно? :roll:
Едвали ще се навият на сертификат.
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Ами Ivy и аз мисля като гост, че сертификат няма да признаят. все пак ми се струва, че СУ е доста сурово откъм изпити и прием та да се навият на сертификат. Ама то като имаш вече сертификат се предполага,че си на достатъчно добро ниво, че да изкараш изпита:) Късмет!:)
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Здравейте пак! :lol: Nestea,ти не гледай какво пише по таблата. То е за заблуда на противника. Сякаш сме зайчета. То за тази година дори няма обявени по списъците условия за прехвърляне и бройки. А тези бройки, от миналата година, които ти се гледала са не за прехвърляне, а за втора специалност. Виж ги пак. За прехвърляне никой не ти ги обявява. Ако евентуално са решили да направят едно добро дело, моите адмирации. :notworthy: Целта е информацията да бъде колкото се може по-оскъдна, та студентите да не се прехвърлят.
Ivy, за да се прехвърлиш трябва да имаш УСПЕШНО издържан кандидатстудентски изпит, който се изисква за специалността, в която искаш да се прехвърлиш. Прочети тук-там, може пък да има начин. С това прехвърляне съм станала подвижен справочник. :wink:
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
rover
В началото бе словото

Мнение от rover »

ivy написа:Я и аз да вметна едно въпросче...ако реши човек да се прехвърля в специалност, в която се влиза с английски, задължително ли е да е минал изпита в СУ или и някакъв сертификат може да свърши работа? Знам, че без хич не става, но дали само някакво доказателство, че го знаеш тоя език е достатъчно? :roll:
Никакъв сертификат. Задължително трябва да си взел изпита в СУ
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

От толкова блъскане на главата как да успея с прехвърленето стигнах дотам,че да се чудя дали не е по-добре да си подам документите в началото или по в края на приема на документи за прехвърляне :violent1: И мойто, ако не е лудост... :roll: Едно мога да им кажа на онея с техните мистерии и то е: :bootyshake: хихи;)
Аватар
ivy
В началото бе словото

Мнение от ivy »

10х за отговорите на всички :) Мислех си аз, че не мога да се размина без изпит, ама нали надеждата умира последна :)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Здравейте всички ! Тази работа с липсата на информация по важните ?-си си е голямо прецакване :evil: Обаче товаркоето аз знам за прехвърлянето е,че трябва служебна бележка с резултатите от положените изпити за съответната специалностркоято се получава от учебен отдел,молба-образец от учебен отдел и уверение за годишния успех.Факултетите не обявяват предварително броя на студентите,които ще бъдат прехвърленира резултатите излизат пред учебен отдел в края на месец септемврирама за по-сигурно си проверете сроковете. :!: Що се отнася до успеха :?: ,предполагам че само тези с о/о 5,50 и над него имат някакъв теоритичен шанс за прехвърлане в каквато и да е специалност.Както се казва:колкото повече,толкова по-добрера и най-вече си зависи от конкуренцията :!: А пък за ограниченията в оценката от изпитите не би трявало да има ограничениярважен е сборния успехрама кой знае :?: :?: :?: :? Е,това е от мен .Пожелавам успех на всички и дано тази информация ви е полезна :)
Като птичка в небесата :)
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

Наистина много мерси за инфото, Sientelo! Ще ми е от полза, на мен, а и на всички други,които мислят да се прехвърлят, а смятам, че има доста желаещи:) Ще видим каква е конкуренцията;) Има още месец до подаване на молбите, ще поживеем и ще видим;)
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Няма за какво Nestea.Радвам се,че съм била полезна :)
Като птичка в небесата :)
Аватар
Otkrovena
В началото бе словото

Мнение от Otkrovena »

Sientelo, благодаря за вниманието. Това, което ти пишеш е същото, което и аз знам. Да се надяваме, че и в действителност е така. :)
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
Аватар
curious
В началото бе словото

Мнение от curious »

Интересува ме прехвърлянето от спецеалност История ! Аз кандидатствам тази година и почти съм сигурна,че балът ми едва ли ще стигне за нещо друго освен Педагогиките и История !А аз се надявах на Политология или Публична Администрация :cry: . Поради това ме интересува прехвърлянето ! Знам ,че трябва да имам успех над 5.00 , но освен това съм чувала,че съществуват и много други неписани правила ! Надявам се във форума да се намери някой "историк" ,който успял е да се прехвърли и нека сподели опит ! Трудно ли е да се прехвърлиш точно от тази специалност ! Освен това трудно ли се изкарва нужният успех ,тъй като съм чувала ,че първата година в тази специалност била убийствена ! :roll:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

аз съм прехвърлил се историк... :lol: Не е много трудно да ти кажа...Много мои колеги се прехвърлиха.но не е и толкова лесно.Всичко е късмет ,да изкараш такъв успех в сериозна специалност като историята не е шега работа...ама ти първо си влез (щото не е съвсем сигурно , и там балът не е много нисък,не е като при педагогиките, по трудно се влиза все пак! )после хубаво си помисли дали наистина искаш да се местиш,защото на мен накрая беше почнало супер много да ми харесва , и да не стане от трън ,та на глог... :oops: Успех!
Аватар
curious
В началото бе словото

Мнение от curious »

got написа:и да не стане от трън ,та на глог... :oops:
защо го казваш ? съжаляваш ли за прехвърлянето си ? и между другото какво учиш сега ?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ами ,мъчно ми е за историята.Сигурно странно ще ти прозвучи... :lol: мен като ме приеха тва,не щях и да чуя, исках само право и нищо друго...преживях шок,щото си е трудничко.но средата е направо супер- преподавателите направо те омайват,с колегите бяхме станали много близки и след това не ми се местеше :cry: само че правото не може да го запишеш като 2-ро висше, а само като 1-во и затова се преместих.ако имаше някакъв шанс за и 2-те нямаше да се местя,щото ми харесваше!!!Това имах предвид.хайде ,успех... :P
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”