Кражби в СУ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

chicaaa
В началото бе словото

Кражби в СУ

Мнение от chicaaa »

Тук ще споделя нещо, което се случи днес и ме потресе.
Четвъртък, 09.11.2006г., упражнения в Биологическия факултет, часът е 13. Минути преди да започнат упражненията в коридора пред стаята се върти подозрителен тип със слънчеви очила, когото никой не познава. На никой обаче не му прави впечатление. Свършва първи час и излизаме в 15-минутна почивка. Около 10-15 човека стоим в стаята, включително и асистентът, говорим си и се занимаваме с нещо. По едно време забелязвам, че същият този човек е в стаята и стои на последния чин. И други го виждат, но решаваме, че е приятел на някой от групата, че е някой от друг курс или група и никой не реагира. Минути преди да започне вторият час виждам, че човека го няма. Влизат колежките, които стояха на последния чин и се чува "парите ни ги няма!". Оказа се, че човечецът най-спокойно си е отворил чантите им, намерил е портмонетата им, извадил е парите, прибрал е портмонетата в чантите и необезпокояван от никого си е тръгнал! Става въпрос за общо 320 лв!!Можете ли да си представите?!За каква наглост става въпрос! Наистина не мога да го проумея!И това се случва докато стаята е пълна с хора!!!!! Има ли някой друг, на когото да се е случвало нещо подобно? Оказва се, че да те оберат в СУ е толкова лесно, колкото да те оберат в трамвай. Съвет: дръжте си очите отворено и не носете пари в брой! :!:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Нека добавя, че при нас вече имаше два подобни случая в рамките на един месец
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ужас!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Morrighan
От дъжд на вятър

Мнение от Morrighan »

peterdi написа:Нека добавя, че при нас вече имаше два подобни случая в рамките на един месец
При вас? За кой факултет става въпрос? Обърнете се към охраната. Шантава работа...
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Кофти, ама все пак човек си пази нещата, нали? Аз по време на почивките си гепя чантата или си взимам ценните неща с мен. Не си играя на риск печели - риск губи! :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Това наистина е супер гадно,но в крайна сметка тези "подозрителни" типове не е зле да се легетимират своевременно,а не да се мисли,че е приятел на еди кой си.
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Аз затова винаги си държа парите, документите и т.н. в джоба. Ценните ми неща да са по мен. Това пак не дава 100% гаранция, защото тея джебчии са доста ловки, но все пак... :wink:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

castelo написа:Аз затова винаги си държа парите, документите и т.н. в джоба. Ценните ми неща да са по мен. Това пак не дава 100% гаранция, защото тея джебчии са доста ловки, но все пак... :wink:
Никой в нищо не може да се чувства сигурен.
Аватар
galichkaa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от galichkaa »

чантата винаги си е с мен... няма да си оставя такива пари просто така... НИКОГА...
кофти ама се случва, пазете си вещите :roll:
Изображение
Аватар
EleiN
В началото бе словото

Мнение от EleiN »

Да споделя и аз личния си опит. Записвам се за предварителен изпит по история и най - спокойно се навеждам над масичката да си попълвам документите, чантата ми е на рамото, подавам си документите и като излизам от университета установявам че чантата ми е отворена и портмонето ми липсва :( После приятели ми разправяха че кражбите в СУ не са от няколко години. Явно тук всичко е с традиции :evil: :evil: :evil:
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

EleiN написа:Да споделя и аз личния си опит. Записвам се за предварителен изпит по история и най - спокойно се навеждам над масичката да си попълвам документите, чантата ми е на рамото, подавам си документите и като излизам от университета установявам че чантата ми е отворена и портмонето ми липсва :( После приятели ми разправяха че кражбите в СУ не са от няколко години. Явно тук всичко е с традиции :evil: :evil: :evil:
Вероятно !
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Мдаа...познато ми е това.В правото, като бяхме 1 курс, в нашия поток изчезваха неща... :shock: На едно момиче му бяха взели чантат и якето... :shock: На друга пък моя позната на изпит и изчезнала чантата с бая пари и 2 джиесема, точно както си я сложила зад нея на една от банките... :oops: И оттогава нищо не смея да оставям в нашите стаи, мъкна и якето ми на рамо...ужас... :evil:
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

26.10.2006 ФМИ около 17 часа имахме почивка след английски и бяхме 3-ма човека в стаята. влязло е момче, което не забелязахме, защото обикновено все нечии приятели или гаджета са в стаята....ние си обсъждаме домашните от упражненията и момчето си трагва като наа вратата среща по-голямата част от групата. облечен е със оранжева шапка или кърпа и носи огромни тъмни о4ила, като лицето му почти не се вижда. Той си тръгва и момиче от задния ред установява, че и липсват парите, документите, телефона и МP3 плеъра....звъняха на телефона и колегите и всичко, което успяхме да й жърнем после бяха документите, защото крадецът прати съобщение на произволен номер от указателя й къде ги е подхвърлил....търсихме ги повече от час...ходихме до магазина зад кампуса в лозенец, обаче камерите имбяха счупени от дни и на записа нищо не се виждаше....охраната във факултета каза, че не било единичен случай...а един асистент от катедра Математически анализ каза, че даже компютъра им изнесли посред бял ден....
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
nickolay
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от nickolay »

Всичко ценно по джобовете и това е...
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

monique написа: а един асистент от катедра Математически анализ каза, че даже компютъра им изнесли посред бял ден....
Какво става с фирмата за охрана, дага полис или както се казваше... :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”