смяна на специалността
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
смяна на специалността
Здравейте! Бях чела в книжката "Пътеводител" за възможност да се преместя от една специалност в друга след първи курс! Знам за единия вариант: да си държал изпит по история, да си приет богословие вместо философия и после да се прехвърлиш. Има ли втори вариант: да си кандидатствал с анлийски, но да искаш да се прехвърлиш българска филология,като след първата година се явиш на кандидат-студентски изпит по български език, но не участваш в класация заедно с останалите кандидат-студенти, ползвайкисе с правото на настоящ студент. Бяха ми казали,че в такъв случай ти е достатъчна тройка и имаш въможността да се преместиш. Вярно ли е това? Благодаря предварително. :lol:
-
marasiemara
- В началото бе словото
:)
не съм сигурна 4е мога да ти помогна,оба4е като каза 4е си 4ела тая книжка исках аз да те попитам нещо-дали слу4айно знаеш как може да бъде прекъснато следването без да си загубиш мястото,аз съм първа година българска филология:))))ако знаеш де.. 
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ти като прекъснеш, никога не си губиш мястото
Подаваш молба за причините - здравословни, семейни, нисък успех (за здравословните и семейните ти трябват някакви доказателствени документи май) и прекъсваш за една година. После няма да кандидатстваш пак, но няма да си продъйлжиш с твоя курс, естествено. Но все пак трябва да имаш някакви взети изпити.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: