Какво ще кажете за тази песен... (pt. 2)

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Какво ще кажете за тази песен... (pt. 2)

Мнение от Циндил-Пиндил »

Заключих предишната такава тема и пускам нова :)
Мисля, че това беше много добра идея (без да звучи нескромно :P ), но обичайният флуд и нежеланието на някои хора да вникнат в целта на темата я съсипаха.
Както и да е - сега съм модератор в този раздел и ще се постарая да запазя тази чиста и прегледна (всякакви мнения не по темата ще бъдат трити, независимо колко оригинални сте били), като същевременно ще се толерират предложения от всички музикални жанрове (...е, почти всички :twisted: ), за да бъде максимално интересна и полезна на потребителите-меломани. :)

И така, условията накратко:
Всеки желаещ дава линк към песен/песни на любима група, която е слабо известна на широката публика. ЪНДЪРГРАУНД, бабо! :idea:
Следващите юзъри изказват мнение за песента
(при добро желание, но все пак точно това е смисълът на темата, тъй че нищо не ви пречи да чуете предложеното от другите и да дадете някаква оценка), след което на свой ред дават линк към песен на своя любима непопулярна група. Лесно и приятно.

Групата, която искам да представя се казва Farside, a песничката -
"Square One"
. Стилът е мелодичен punk rock/emo-core (нищо общо с дрисните, които изникват в съзнанието на по-запознатите при споменаването на тези стилове) от началото на 90-те.
Песента не блести с нещо особено оригинално на първо слушане, но лично за мен е много добре замислена като композиция и с наистина въздействаща мелодия и текст (който можете да прочетете ТУК.
Битрейтът е нисък... ако някой хареса песента ще му я пратя с по-високо качество.

Забавлявайте се и не забравяйте да предлагате нови песни. Мнения без линкове не се приемат :P
Последно промяна от Циндил-Пиндил на 28 Сеп 2006, 11:03, променено общо 1 път.
falio
От дъжд на вятър

Мнение от falio »

Много е яко парчето на Farside, слушах го няколко пъти. Много яка алтернатив вълна, напомня на Pearl Jam. Наистина яко ме впечатли, трябва да си набява още тяхни песни.

Мойто предложение е на група Poison The Well. Стилът е емокор/метълкор или нещо такова от първия им албум (1999). http://switched.data.bg/05_-_Poison_The ... _Nerdy.mp3
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Сега отивам да гледам мача, по-късно обещавам да преслушам парчето, а междувременно во предлагам да чуете това и да коментирате.

Last Sunrise - Phoenix Flight

По отвратителния акцент на вокалиста английски можете да познаете, че групата е българска :wink:
Като изключим вокала парчето е бих казал много готино
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

За парчето на Poison the Well - не ги бях слушал досега, но името им ми е познато, от което си вадех изводи, че са от най-известните групи в стила си. А стилът им е точно такъв, какъвто го описа Фальо - "имокор/метълкор от '99-та" :) - не по моята специалност, демек :P
Все пак не са лоши. Добра ритъмсекция. Предполагам, че правят точно това, което в момента се харесва най-много в хардкор сцената :)

Last Sunrise - доста добре :) Началото ми се стори посредствено - с тези еднообразни, повтарящи се рифчета. Обаче като почнаха вокалите стана по-добре. Интересно (макар и не кой знае колко оригинално) алтернативно звучене. Какви ги водят? Не ми звучат много метъл, но знам ли :D

Една не чак толкова непопулярна група от мен - Bad Religion - с песента "Modern Man"
falio
От дъжд на вятър

Мнение от falio »

Песента, която сложи пора не ми е много по вкуса обаче не е зле. Вокалите също са добри. Като цяло ме кефи.

Песента, която си сложил Циндил (Bad Religion - Modern Man) е жестока. Когато влезнах в Empty Face тва беше първия кавър, който свирих с тях. Много яка песен, дано повече хора да я свалят.

Значи за Poison The Well, не правят това което се харесва най-много в хардкор сцената. Последните 2 албума особено не са някви емо-лигнярски, ами мене лично ми звучат по-депресарски, но пак повтарям не са лигни. ЕМО модата е по-към групи като Funeral For A Friend, From Autumn To Ashes, Alexisonfire balbla ...

EDIT: забраих песен да пусна:
Групата е българска - Another Day. Една от любимите ми БГ групи. Песента е Intro в демото им, което излезе тази година( и беше пуснато за безплатен download). Стилът им по принцип е специфичен за тях, хардкор се водят, но с доста алтернативни моменти + екстракт от грайнд и метъл и други работи..Групата е на повече от 10 години и са от Варна ама стига подробности. За песента не искам много да говоря 4уйте я, не е дълга:
http://www.hcspirit.com/bg/media/01.Ano ... 20Test.mp3
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Ама вас човек с нищо не може да ви впечатли :? :P
Давам линк към още една песен на Farside (групата, която представих в първия пост), за да не изпада темата в по-долните дивизии :lol:
Можете да си я дръпнете (песента) ТУК. Този път битрейтът е добър (192 kbps).

A песента на Another Day не е лоша, звучи като нещо на вашата група (Distorment) :)
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

:shock: :shock: :shock:
Последно промяна от INTERFEN на 10 Апр 2012, 11:28, променено общо 1 път.
Изображение
falio
От дъжд на вятър

Мнение от falio »

Еее поне се обади някой друг. Сега ако пуснеш някоя песен да предложиш си супер.

П.С. и тая песен на Farside ме изкефи доста.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

falio написа:П.С. и тая песен на Farside ме изкефи доста.
:thumbright:

Ето нещо, което ще изкефи повече хора (е, може би без INTERFEN и ДобреФФ :twisted: ). От вас се иска само да си направите труда да го чуете.

Групата се казва Mindfunk (въпреки че се среща и като Mind Funk) и само като вметка ще спомена, че в самото си начало пичовете се зовяли Mind F**k, но това не се харесало на лейбъла им Epic/Sony :twisted: :lol:

Та защо ще ви се хареса... Ами защото:
- стилът им е нещо средно между alternative metal, grunge, stoner rock... абе яко жица и яко мелодия :P
- в групата свири и Джейсън Евърман, забивал още със Soundgarden и Nirvana
- избрах най-доброто им парче - ненормални рифове (задължително обърнете внимание на солото след 3:00 мин), ритъмсекция и вокали :)

Песента има и много яко видео, ама не го намирам никъде в нета.

И така... Mindfunk - "Goddess" (от албума "Dropped", 1993)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Много добро. Напомня ми малко на Екстрийм и Нуно Бетанкур (или както там се казва :lol: ) - жицата е свежа, а и солото също. Връзва се с концепцията ми за музика, която бих правил ;)

А сега едно предложение от мен - Отново Ласт Сънрайз, качили са ново парче в Металуърлд - все така инструменталът много ме кефи с разчупеността, идейността и твърдостта си. И все така смятам, че вокалистът е некадърник :P

Last Sunrise - Just Another Fallen Dream
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

К'во те дразни тоя вокалист толкова? Справя се човекът :lol:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Абе дървен е :?
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Fugazi - "Waiting Room"
Фугази са бащите на пост-хардкора, оформил се като самостоятелен музикален жанр в края на 80-те и началото на 90-те години в Щатите.
Придържат се строго към DIY-етиката и се противопоставят на комерсиализма в музиката.
Харесват ги далеч по-известни музиканти като Еди Ведър, Кърт Кобейн, Антъни Кийдис, Джон Фрушанте, Майкъл Стайп, Kортни Лав...
Имат и по-добри парчета, но това е най-популярното им.

Извинявам се за лошото качество на МР3-ката
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... d=18492410

GUAHAIHOQUE - Колумбийски Folk/Black?Death Metal

Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

^^^^^
Не съм специалист в този стил, но ми се сториха леко примитивни. Млада група ли са?

Funeral Oration - "No Way Out"

Тази песен е връхТА! :P
Имам чувството, че мога да си я връткам на плейъра цяла седмица и да рева "There is no way out! No way out! No way out...", докато главата ми не се пръсне или батериите не протекат :lol:
Защо най-яките групи винаги са световно-неизвестни...? :(
А пък фактът, че песента е записана на живо, ме кара искрено да завиждам на тия хора заради таланта им... пък макар и недооценен :)
Публикувай отговор

Обратно към “Музика и Концерти”