Харесва ли ви храната и хигиената в "мензите"
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Ще си позволя да цитирам Библията:
И рече Бог: Ето давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна.
Битие - 1:29
Никъде не е упоменато за месо, а щом бог е решил да даде живот на някое животно, ти нямаш право да му го отнемаш, защото по същия начин ти е даден и твоя живот.
И рече Бог: Ето давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна.
Битие - 1:29
Никъде не е упоменато за месо, а щом бог е решил да даде живот на някое животно, ти нямаш право да му го отнемаш, защото по същия начин ти е даден и твоя живот.
Това, което цитираш от Библията е Битие, т.е. Стария завет. Християнството, а аз съм православен християнин, се опира на Новия завет. Впрочем, да не си еврейка? Как ще обясниш, че Иисус Христос нахранил народа с две риби? Явно си склонна да осъдиш и Господ, само за това, че не е вегетарианец! Или според теб аз трябва да се срамувам от моя Бог? 
Просто цитирам Библията както бих цитирала Корана или Ведите. Не определям Бог с някоя религия. И аз съм православна християнка , но не по убеждение , а просто така. Ако трябва да съм честна по убеждения причислявам повече себе си към будизма, но мисля , че Бог е един , а религиите са просто различни разбирания за Бог и вяра. Това е дълга философска тема , а вие не сте настроени на такава вълна.
Изглежда няма по-философска тема от вегетарианството! Православните не могат да вярват в Бог "просто така"! Нашият Господ не е такъв. Ние вярваме в него и го славим по правилния начин=православни!
Последно промяна от Joker на 30 Окт 2006, 21:10, променено общо 1 път.
Ти сам слагаш прегради за възприятията си. Ако това е християнското ти определение за Бог значи не съм православна християнка, и не смятам , че моята религия е единствена и най-правилна. Всяка религия е плод на някаква мъдрост и учение. За мен Бог е във всяко човешко същество, той е в природата, жива и нежива, във всяка материя. Не смятам, че ходенето на църква ме прави по-малко или повече вярваща.
Всяка религия смята че е не само най-правилната, а че е единствено правилната! Мъдрост има и в математическите алгоритми, но и в таблицата за умножение и дори в елементарното смятане. Така е и с останалите религии.
Това, което описваш е някакъв пантеизъм, доста елементарен, щото е съчетан с вегетарианство!
Това, което описваш е някакъв пантеизъм, доста елементарен, щото е съчетан с вегетарианство!
Последно промяна от Joker на 30 Окт 2006, 23:24, променено общо 1 път.