Харесва ли ви храната и хигиената в "мензите"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

THE_PARASITE написа:Днес обядвах в мензата за първи път,Беше супер !
Да, и аз, покрай теб и другия ни колега. :lol: Щях да ви съдя, ако ми беше излязло нещо от чинията. :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

feichka написа:
THE_PARASITE написа:Днес обядвах в мензата за първи път,Беше супер !
Да, и аз, покрай теб и другия ни колега. :lol: Щях да ви съдя, ако ми беше излязло нещо от чинията. :lol:
Да,ама нищо не излезе ! :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И това се случва, макар и рядко... :lol:
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Joker написа:И това се случва, макар и рядко... :lol:
Столът сам по себе си има свой чар !
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:roll: Да, да, Mensa Academica... :? Едно време е имало и хор с това име, вероятно от столуващите... :wink:
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Joker написа::lol:На обяд хапнах голяма свинска пържола и едно малко пилешко шишче. 8) За вечеря - телешко варено. :P
Обичам животните и затова не мога да стана вегетарианец! :bounce:
Ти не си добре честно. Не е нормално в 21 в. да парадираш с антихуманното си отношение към другите живи същества. Може би си сбъркал епохата. Аз лично не живея в пещера и не ми е необходимо да ловувам за да не умра от глад. По целия свят организации като ООН пледират за по хуманно отношение към животните и в много световни компании се наемат с предимство служители , които не употребяват месо. Това значи само едно - че си ХУМАНЕН. Вярно доста хора ядат месо и не могат да се откажат от него, но съзнават , че не е правилно. А ти се гордееш с този факт. Няма значение... говорехме за мензите.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

maimunka написа:Ти не си добре честно. Не е нормално в 21 в. да парадираш с антихуманното си отношение към другите живи същества. Може би си сбъркал епохата. Аз лично не живея в пещера и не ми е необходимо да ловувам за да не умра от глад. По целия свят организации като ООН пледират за по хуманно отношение към животните и в много световни компании се наемат с предимство служители , които не употребяват месо. Това значи само едно - че си ХУМАНЕН. Вярно доста хора ядат месо и не могат да се откажат от него, но съзнават , че не е правилно. А ти се гордееш с този факт. Няма значение... говорехме за мензите.
1) Аз съм, или поне се опитвам да бъда, хуманен към хората, защото терминът хуманен е предназначен по дефиниция за тях! За животни и растения си има други термини.
2) Никога през живота си не съм ходил на лов и само един път на риболов, но да ме извини Добрефф, не ми хареса - скучно!
3) Не смятам че хиляди поколения хора преди мен са грешили като са яли месо. Дори има една доста правдоподобна теория, че първобитните хора са се превърнали в разумни именно поради яденето на месо (печено), тъй като то променя химията на мозъчната дейност.
В този смисъл повикът назад към природата не го тълкувам като назад към пещерите и преживните животни! :thumbleft:
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Da Buzz мога да те убедя, че никога през живота си не съм пушила и обикновена цигара , а пък ти ми говориш за тревица. Може би от собствен опит си мислиш, че всички хора пушат такива неща. Нямам нужда от наркотици за да се чувствам добре в своята кожа. Нищо лично към вас - всеки избира начина по който да живее, да се храни, да мисли. Вие си имате своя гледна точка , а аз моя - нито вие ще ме промените нито аз вас. Аз няма да умра от неядене на месо , защото в рода си имам столетници вегетарианци, но пък обикновено месоядците едва прехвърлили 50 години започват да страдат от какви ли не болести като се започне от атеросклероза до хипертония, диабет и какво ли още не.
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Трябва да ти кажа, че едно животно заслужава по- ХУМАННО отношение отколкото ти като гледам как си се заредил/а със злоба. Животинките не изпитват такава омраза и озлобление като някои човешки индивиди.
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Злобата е насочена предимно към различните от теб, а не към животните. Ти ги обичаш...по особен начин може би гарнирани с картофки или салатка. Все едно да убия братчето си , да го опека и да седна да го ям със задоволство и това съвсем да е в реда на нещата.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”