Подписка за предварителен по Английски? (и не само)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Здравейте,
ще ми позволите ли един съвет и коментар от позицията на човек минал по суъщия път.
Имате няколко варианта. Единият е да се примирите. Няма да го описвам и да се спирам на него.
Вторият е да направите подписка и да я внесете в деловодството, включително и да сформирате нещо като инициативен комитет и да търсите среща с ректорското ръководство.
Третият е да се обърнете към някоя асоциация, юридическо лице с нестопанска цел, което да защитава интересите ви пред ръководството на СУ и евентуално пред съда или Комисията за защита от дискриминация.
Такова юридическо лице виждам в лицето на Асоциацията за Европейска интеграция и права на човека, която в момента съди СУ за дискриминация по повод половите квоти.
По-нагоре из форума съм писал нееднократно. Публикувал съм и интервюта в пресата по този повод с адвокат от Асоциацията и със СУ, като страна по делото.
Мисля че съм изчерпателен. Поразровете се из форума и се запознайте с делото за квотите в СУ. (отбелязани са като важни теми по-нагоре из форума)
От позицията на неспециалист ми изглежда, че може да се говори за някакъв вид дискриминация. Защото на предварителен изпит имат право да ходят само някой кандидати, които са подготвени по определн предмет, докато за другите няма предварителен изпит.
Заинтересуваните страни могат да си набавят чрез гугъл и Закона за защита от дискриминация и да направят справка.
Дано съм бил полезен.
п.п.
пропуснах варианта с внисането на проблема на Академически съвет на СУ, който решава тези въпроси. Като за начало се свързвате с човек от Студентския съвет и той вкарва в дневния ред този казус (става дума за всички предварителни изпити, а не само по английски)
Успех желая!
ще ми позволите ли един съвет и коментар от позицията на човек минал по суъщия път.
Имате няколко варианта. Единият е да се примирите. Няма да го описвам и да се спирам на него.
Вторият е да направите подписка и да я внесете в деловодството, включително и да сформирате нещо като инициативен комитет и да търсите среща с ректорското ръководство.
Третият е да се обърнете към някоя асоциация, юридическо лице с нестопанска цел, което да защитава интересите ви пред ръководството на СУ и евентуално пред съда или Комисията за защита от дискриминация.
Такова юридическо лице виждам в лицето на Асоциацията за Европейска интеграция и права на човека, която в момента съди СУ за дискриминация по повод половите квоти.
По-нагоре из форума съм писал нееднократно. Публикувал съм и интервюта в пресата по този повод с адвокат от Асоциацията и със СУ, като страна по делото.
Мисля че съм изчерпателен. Поразровете се из форума и се запознайте с делото за квотите в СУ. (отбелязани са като важни теми по-нагоре из форума)
От позицията на неспециалист ми изглежда, че може да се говори за някакъв вид дискриминация. Защото на предварителен изпит имат право да ходят само някой кандидати, които са подготвени по определн предмет, докато за другите няма предварителен изпит.
Заинтересуваните страни могат да си набавят чрез гугъл и Закона за защита от дискриминация и да направят справка.
Дано съм бил полезен.
п.п.
пропуснах варианта с внисането на проблема на Академически съвет на СУ, който решава тези въпроси. Като за начало се свързвате с човек от Студентския съвет и той вкарва в дневния ред този казус (става дума за всички предварителни изпити, а не само по английски)
Успех желая!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аз съм за този тип решение...
- greeny
- Пишете, о, братя
еми аз пък съм против. както вече написах - а не искате ли по един изпит всеки месец да ви сложат?!?Аз си мисля че няма човек,който да бъде против предварителен изпит,защото това си е втора възможност.Доста е да чакаш и да си загубиш цяла една година за да се пробваш пак
не може аз да съм влязла(а и всички, кандидатствали преди появата на предварителните изпити) с оценки само от едно явяване на изпити, а тука разни пикльовци, дето цяла година си веят парцалите и се чудят къде да си размотават задниците да имат предварителни изпити. а пък даже и по повече предмети. и половината от тях да ми влизат на чист късмет или пък 2 месеца да си доучват това, което не са научили. еми малко е нечестно. някъде по света да сте чули за такива глупости? по 2 изпита за кандидатстване. който не успее, догодина пак!
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
Еми не мисля пък, че ще изгубим нещо. Както вече казах, организираме приятели, познати, учители, а-у. Да се съберем от няколко града в БГ пък да видим няма ли някой да ни чуе. И нека да ми разправят тия от горе, че нямали време за теми - теми има разработени предварително и се пазят в сейф. Изкарват две, вкарват две всяка година. А и нека направят изпита по-скъп - няма проблем, няколко лева повече. Цената не може да се сравни с шанса, който ти дават. Пък какво те ще се спечелят от цялата работа - да не им гледаме в чиниите. Тъй че казвате - правим. Не казвате - ... ще се видим юли.
Ама защо да не е май?
Ама защо да не е май?
-
valence_to
- В началото бе словото
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Привет,
Не ви трябва "предприятие", има готово
Написал съм го по-горе - "Асоциация за Европейска интеграция и права на човека", която се занимава с подобни казуси. Включително и срещу СУ има заведени доста съдебни дела.
Имат сайт, потърсете и се обадете да ви обяснят как може да се подходи. За консултация едва ли ще поискат пари.
Не ви трябва "предприятие", има готово
Написал съм го по-горе - "Асоциация за Европейска интеграция и права на човека", която се занимава с подобни казуси. Включително и срещу СУ има заведени доста съдебни дела.
Имат сайт, потърсете и се обадете да ви обяснят как може да се подходи. За консултация едва ли ще поискат пари.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"