Покритие за безжичен интернет

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Blood_vessel
В началото бе словото

Мнение от Blood_vessel »

Имам въпрос и се надявам някой да може да ми помогне.Имам лаптоп и искам да ползвам WiFi internet. Тъй като уча право, се обърнах към системния администратор,който отговаря за Ректората (Илия Масларов). Писах на неговия и-мейл да ми даде координати, тъй като не знам къде да го намеря.Не получих отговор.Разкарвах се з администрацията на СУ, но явно е супер голяма тайна къде се намира тоя системен администратор, тъй като никой не пожела да ми каже.Отговорът им беше,че имало интернет в библиотеката и можело да ползвам него. :roll: И така ако някой може да ми каже как мога да се сдобия с акаунт,за да ползвам тази услуга, ще съм му много благодарна.

редактирано от Крематори: И ние ще сме благодарни, ако пишеш на кирилица.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Инженер Илия Масларов се намира на най-скришното място в сградата на Ретората. Ако се качите на втория етаж в южното крило и тръгнете по късия коридор към двора, стигате до стълбите при 42 и 43 кабинет. Качвате се по едното крило на стълбите, не си спомням кое, и виждате неговата врата. Не знам да има приемно време, та много пъти ще трябва да ходите, за да го намерите. Иначе постоянно тича из СУ, има доста работа и затова е трудно откриваем.
Който търси, намира! Успех! :wink:
Blood_vessel
В началото бе словото

Мнение от Blood_vessel »

Благодаря много за информацията :) Добре де може и да не е толкова скришно мястото, но просто нямаше и как да го намеря ако някой не ми го беше казал. Мерси още веднъж :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Днес говорих с него. :? Каза, че връзката е ненадеждна и в Ректората практически не я ползват. :shock: Стените на сградата са прекалено дебели и объркват сигнала. :( Става само за големите аудитории като 65 и 272 и за Университетската библиотека. :oops:
Blood_vessel
В началото бе словото

Мнение от Blood_vessel »

Ами тъй като понеделник цял ден съм в 272 значи поне за нещо може да свърши работа. Може би на тези места е по-добра връзката, защото точно там са WiHS устройствата.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Re: Покритие за безжичен интернет

Мнение от begemot_ »

някой ползва ли го успешно това?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re:

Мнение от Бeтон »

Richard B. Riddick написа:
Joker написа::? А има ли такова покритие в сградата на Ректората? Чувал съм за 272 и 65 аудитории, но дали е вярно?
Говориш за WI-FI предплагам :roll: Wireless е друго-трябва модем,антена и т.н. и се разпространява да доста големи разстояния :idea:
Дано да не е фатално, като те цитирам.
Бате, кажи, какво искаше да кажеш и какво мислеше, че нещо не виждам смислена класификация между Wireless-Fidelity и Wireless.

В една друга тема писах за мрежата в Ректората и по-точно мрежите (фактически така се явяват), които са правени от Адам и дядо му. Във ФМИ предстои да правят някаква мрежа, ако се позовавам на концептуалните варианти, правя извода, че ще е смешна, дано да не се окажа прав. Не може човек, който задава въпрос от сорта, каква мощност имат еди кои си антени (знаем, че антената си е купчина метал в корпус или не, само че много прецизно оформена след куп - обаче изчисления и сама по себе си няма никаква мощност, а коефициент на усилване), да е мозък на операцията - безжична мрежа във ФМИ. Няма да споменавам имена, дори и да се подразбира.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”