Прекъсване ПОМОЩ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

NastyNas
В началото бе словото

Прекъсване ПОМОЩ

Мнение от NastyNas »

Здравейте колеги, имам едно питане, което за съжаление е доста неприятно, но важно.Студент съм Балканистика 4 курс, миналата година прекъснах по причина невзети изпити, но при така стичащите се неприятно за мен обстоятелства и проблеми май работата си отива на второ прекъсване, пак поради невзети изпити.Та въпросът ми е:възможно ли е да се прекъсва два пъти по невзети изпити във фак.Славянски филологии, или по принцип в университета?Ако не-за прекъсване по медицински или семейни(лични) причини какви документи се изискват?Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?Предварително благодаря.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Всеки има право на две прекъсвания по време на следването си. Щом първия път си прекъснал за невзети изпити, опитай втория път за друго. Опиши тежка семейна ситуация пред Декана и той, вероятно ще разреши. Валерката Стефанов е готин пич! Така говорят дори и по другите факултети...
Аватар
grrr
В началото бе словото

Мнение от grrr »

Прекъсване на обучението

Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:

1. тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;

2. бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;

3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;

4. наличие на други важни причини, които възпрепятствуват изпълнението на учебните задължения.

(2) Прекъсване на обучението се допуска и при частичното му продължаване в чуждестранен университет.

(3) Срокът на прекъсване на обучението за студентите не може да бъде повече от 5 години, а за докторантите ­ повече от 2 години.

(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал. 2 се разрешава от Ректора по предложение на декана въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието на основание за прекъсване. Редът и сроковете за подаване на молби по този член се определят от Ректора. Прекъсването на обучението по т. 3 от ал. 1 се осъществява от Ректора въз основа на доклад на декана.

(5) След изтичане на срока на прекъсване на обучението студентските или докторантските права се възстановяват по молба на студента или докторанта. Предсрочно възстановяване на студентските или докторантските права се допуска след не по-рано от 1 година от прекъсването.

ИЗ 'ПРАВИЛНИК НА СУ'

'ІХ. Прекъсване на обучение
1. Прекъсване на обучението се допуска при:
1.1. Тежко заболяване.
1.2. Бременност, раждане и отглеждане на дете до три годишна възраст.
1.3. Слаб успех (веднъж по време на следването).
1.4. Уважителни семейни причини (веднъж по време на следването).
1.5. Обучение в чуждестранен университет.
1.6. При регламентирано участие в студентски бригади в чужбина след завършване на първи курс.
2. Прекъсването се оформя в началото на учебната година с молба до Декана и представяне на документи, удостоверяващи наличието на основание за прекъсване.
Забележка: Прекъсването по т. 1.6 е от летен до летен семестър.'

ИЗ 'ПРАВИЛНИК за учебната дейност в бакалавърска и магистърска степени на специалностите в
Исторически факултет'
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е тва е отговор, а не като моя! :oops: Значи grrrrrrrrr е колега? :shock:
NastyNas
В началото бе словото

Мнение от NastyNas »

Добре де, ами за тия семейни причини къв документ се представя? :? И още нещо-след като веднъж съм прекъснал по невзети изпити, дали е вероятно при второто прекъсване тип "семейни причини" да ме отрежат?И за това сериозно мед. заболяване какъв документ трябва освен епикриза или нещо там?И за колко дни там с каква дата...
Някой ако е прекъсвал така и сподели ще съм благодарен много.
The Jolly Rider
В началото бе словото

Мнение от The Jolly Rider »

Най-добре заведи и член от семейството :wink: и заедно поддържайте версията, както те посъветва онова зеленото детенце. :pirate:
NastyNas
В началото бе словото

Мнение от NastyNas »

Със семейни причини така ли става? :?
The Jolly Rider
В началото бе словото

Да трябва да е така. Но те са най-несигурни, та ако можеш, намери медицински. :pirate:
NastyNas
В началото бе словото

Мнение от NastyNas »

А тези медицински какви и за колко време?И какъв точно документ?Че съм бил в болница трудно ще стане...какво друго?
The Jolly Rider
В началото бе словото

Може и някакво заключение или епикриза, за хронично заболяване с изрично указване, че се припоръчва пълно спокойствие, без напрежение и такива глупости. Там подписи, печати и пълен набор от дивотии. Но най-напред пробвай със семейните причини, ако се имаш с някой преподавател, научен ръководител, шеф на катедра и такива разни. :pirate:
NastyNas
В началото бе словото

Мнение от NastyNas »

ЕЕЕ то аз ако имах такива познати работата щеше да е опечена вече...
The Jolly Rider
В началото бе словото

Тогава им изиграй някакъв театър!? :pirate:
NastyNas
В началото бе словото

Мнение от NastyNas »

Имам една позната лекарка в една болница, малко е несигурна работата там, ама ще пробвам сигурно с медицинско да ги финтирам, щото тези семейни причини наистина нещо ако не ги признаят ще го закъсам яко...
The Jolly Rider
В началото бе словото

:thumbright:
Аватар
grrr
В началото бе словото

Мнение от grrr »

имам един приятел в същото положение като теб, но с тая разлика, че е от ФМИ, последно го видях с някаква медицинска бележка ли, не знам точно какъв документ, че е болен от нещо (измислено). Той ми каза, че повече от веднъж по слаб успех не може да се прекъсва. Но това може да важи само за неговия факултет, така че не се чуди, а иди и питай на място, после ще мислиш за вариантите.

Успех!

пп. не съм от истор. фак, ако това питаш :) просто попаднах на този правилник в нета:)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”