Университетски вестник

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Моля, не ме изяждайте за този отговор, но не можах да не го отбележа.
Няма проблем. Аз съм човек с чувство за хумор и шегата ти беше добра. Разбира се, шега.

Само дето грешиш - да издваш вестника не ти дава власт, напротив - обременява те с нови отговорности. И ме разбра погрешно - няма смисъл да коментираме втори брой, преди да сме издали първи, преди да сме създали екип, концепция, въобще всичко. Просто целеше да се заядеш.

Чел съм "Животинската ферма" и съм гледал и филма.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Има много теми за обсъждане.Въпросът е да се разберем в какъв вид ще е даденият вестник ако се получи нещо разбира се.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Мисля, че ако екипът е съставен от хора от повече различни факултети, ще се получи добре. От ФМИ освен мен е навита и една приятелка.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Може да разпределим темите по факултети.Примерно вие от информатиката ще сте най-актуални така да се каже с теми за най-различни неща свързани с развитието на техниката и новите технологии(все пак натам е насочено бъдещето).Понеже няма бъдеще без минало историците и философите може да се заемем с историческите и политическите теми,а ако има хора от Факултета по журналистика - те да обхванат всекидневието - студентски живот,университета и т.н.Отделно малко музика,спорт,едно форумче и сме готови !В моменмта говоря за онлайн вестник,тъй като мисля,че ако се получи ще сме по-независими.
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Аз съм Английска филология, но това ни най-малко не ми пречи да обсъждам историческите и политическите теми или спорта, или всекидневния живот в СУ... Теми има, ресурс - също.

Идеята за оналайн вестник също ми допада!

Та...

Ще действаме ли серионо по такъв проект?
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Аз подкрепям с две ръце.Единственият проблем е,че почти нищо не разбирам от компютри и ИНТЕРНЕТ и нямам идея как ще стане това чудо. :) Кво да ме правите - историк !
Аватар
Donald_Duck
В началото бе словото

Мнение от Donald_Duck »

С радост приветствам изразения ентусиазъм!
Идеята за вестник на СУ ми хрумна още преди няколко месеца, когато разбрах за нерадостната съдба на студентската трибуна. Дори с трепет и плам, присъщи на една светла младежка душа, започнах да си представям облика на неродения проект, мисълта ми чертаеше колонки, събираше теми и грижливо колекционираше сполучливи хрумки. Разбира се, времето притъпи остротата на творческото дръзновение, а слуховете за административни спънки покрусиха крехката ми чувствителност :D
Още тогава идеята ми беше за наистина качествено четиво, в което преобладават силни, вълнуващи текстове, ярки и провокативни идеи, за автори, които въплътяват емоциите си в слово и ги предават на читателите.
Мимолетният ми досег с ученически и студентски вестници и издания не ме впечатли - сухи статии, написани без въображение и стил, беден речник, правописни грешки, слаба асоциативност, оскъдна фактология... винаги съм смятал, че студентите не са някакви "умове в зародиш" за каквито мнозина преподаватели ги приписват - напротив - някои от тях са равностойни, ако не и по-добри от собствените си преподаватели и единственото, по което им отстъпват е опита и обема на пресмляните книги. В този смисъл един такъв вестник трябва да е достатъчно изкусителен и за преподавателската горда ерудиция.
На тема "вестник"/"медии" мога да пиша с километри, но вярвам, че това на никого не ще се услади, затова покорно свършвам.
Изразявам желание и възможности да сътруднича в следните области :

- Политика /Международни отношения, Конфликти, Актуални събития/
- История
- Архитектура
- Литература

Есеистиката ми е присърце, защото позволява необезпокоявано вмешателство в свещените жанрови канони.
Стилът ми е полемичен, асоциативен, интердисциплинарен - с две думи - "пламтяща готика" :D
С вас съм.
Продължавайте с идеите.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Затова пишете на админа Димо. Всички разправят, че е много свестен, дойде време да се провери и то по категоричен начин. :thumbleft:
Аватар
Donald_Duck
В началото бе словото

???

Мнение от Donald_Duck »

Защо повехна творческия Ви ентусиазъм? :(
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Re: ???

Мнение от THE_PARASITE »

Donald_Duck написа:Защо повехна творческия Ви ентусиазъм? :(
Няма единство...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ако се осъществи идеята за подобно четиво изявявам желание да списвам страниците за читателите в трета възраст и без това са повече от нас,и без това Ректората гъмжи от тях,те ще са основните ни читатели.Да знаете,че съм си заплюл тази отговорна и славна длъжност 8)
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Плазмодий написа:Ако се осъществи идеята за подобно четиво изявявам желание да списвам страниците за читателите в трета възраст и без това са повече от нас,и без това Ректората гъмжи от тях,те ще са основните ни читатели.Да знаете,че съм си заплюл тази отговорна и славна длъжност 8)
ЧУК ! :thumbright:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”