Въпреки това в сградите на СУ, респективно в книжарниците им, се завъртат много повече студенти, отколкото в необятното пространство на интернет. Нищо не пречи вестникът да се издава И в електронен формат, но според мен печатането на хартия е задължително.THE_PARASITE написа:Време е да сме модерни,пък и човекът който поде инициативата учи ИНФОРМАТИКА ! Това ако не е знак на съдбата - не знам !!!
Университетски вестник
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Ако наистина сме сериозни може и да излезе нещо...
Със сигурност ни трябва екип, готов на жертви за вестника.
Това каква ще е концепцията на вестника, можем да го обсъждаме по-натам. Всеки случай би трябвало да е свободна трибуна. Няма да има агитационни материали, а по-скоро позиции, изразени чрез вестника. Анализи, мнения, коментари - защо не?
Живота в унито, Щутград, спорт, фоума на СУ - толкова много теми могат да се измислят!
Утре продължаваме дискусията, лягам си.
Със сигурност ни трябва екип, готов на жертви за вестника.
Това каква ще е концепцията на вестника, можем да го обсъждаме по-натам. Всеки случай би трябвало да е свободна трибуна. Няма да има агитационни материали, а по-скоро позиции, изразени чрез вестника. Анализи, мнения, коментари - защо не?
Живота в унито, Щутград, спорт, фоума на СУ - толкова много теми могат да се измислят!
Утре продължаваме дискусията, лягам си.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Боян Биолчев
-
FeverNew
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Неминуемо ще трябва реклама, стабилна реклама, защото хората трябва да научат, че има такъв вестник.
Само един път да ни одобрят проекта, хвърляме минимални средства за реклама и лека-полека действаме!
И вече си лягам наистина, щото май сънувам он-лайн!
Само един път да ни одобрят проекта, хвърляме минимални средства за реклама и лека-полека действаме!
И вече си лягам наистина, щото май сънувам он-лайн!
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Боян Биолчев
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Привет 
СУ няма вестник от миналата година по това време.
(само някои факултети издават рядко по някоя брошурка, тип минивестник или минисписание)
Миналата година се опитахме да задвижим идеята и да започнем да списваме вестник, но се провалихме. Причините са комплексни - от несрещане на съдействие, през парични проблеми, до административно-бюрократични недомислици.
Но общо взето, сами сме си виновни, че не успяхме да направим вестник през миналата година.
Моят съвет е да действате на ниво факултет. Събирате се няколко души, намирате финансиране, пишете, отпечатвате и... сте щастливи.
Другият вариант е да се действа на ниво университет, но е доста трудничко. Срещахме спънки навсякъде!
Общо взето никой от администрацията не иска да има вестник, списван само от студенти, без преподаватели да му хвърлят по едно око. Може би се усеща страх от надигане на някакъв вид недоволство спрямо недомислиците на много места в СУ.
Иначе човекът повдигнал темата, може да ми пише на ЛС и да си поговорим по-подробно за това. Рядко се срещат хора, които мислят в тази посока, така че ще ми е интересно да поговорим и да те запозная с проекта ни за онлай издание, който също не сме задвижили, но за него има по-големи шансове.
СУ няма вестник от миналата година по това време.
(само някои факултети издават рядко по някоя брошурка, тип минивестник или минисписание)
Миналата година се опитахме да задвижим идеята и да започнем да списваме вестник, но се провалихме. Причините са комплексни - от несрещане на съдействие, през парични проблеми, до административно-бюрократични недомислици.
Но общо взето, сами сме си виновни, че не успяхме да направим вестник през миналата година.
Моят съвет е да действате на ниво факултет. Събирате се няколко души, намирате финансиране, пишете, отпечатвате и... сте щастливи.
Другият вариант е да се действа на ниво университет, но е доста трудничко. Срещахме спънки навсякъде!
Общо взето никой от администрацията не иска да има вестник, списван само от студенти, без преподаватели да му хвърлят по едно око. Може би се усеща страх от надигане на някакъв вид недоволство спрямо недомислиците на много места в СУ.
Иначе човекът повдигнал темата, може да ми пише на ЛС и да си поговорим по-подробно за това. Рядко се срещат хора, които мислят в тази посока, така че ще ми е интересно да поговорим и да те запозная с проекта ни за онлай издание, който също не сме задвижили, но за него има по-големи шансове.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
А замисляли ли сте се с какво ще запълните страниците на този вестник?
Защото да привлечеш интереса на евентуалните читатели е лесно, но да го задържиш...
Според мен точно това е проблемът на подобни доброволчески инициативи - започва се с "Ура!", вдига се много шум... а после работата се скатава не толкова поради липса на средства, колкото поради липса на идеи.
Да не стане така, че още от втория брой да почнете да запълвате страниците с тестчета, кръстословици и картинки от нета
Защото да привлечеш интереса на евентуалните читатели е лесно, но да го задържиш...
Според мен точно това е проблемът на подобни доброволчески инициативи - започва се с "Ура!", вдига се много шум... а после работата се скатава не толкова поради липса на средства, колкото поради липса на идеи.
Да не стане така, че още от втория брой да почнете да запълвате страниците с тестчета, кръстословици и картинки от нета
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
... що бе, демонстрация на мислене в стил Волен, доказателство за преданост към Вожда - един път да ни дадат властта, пък ще мислим какво ще я правим.pora_e_priqtel написа:Това не беше добър отговор
Моля, не ме изяждайте за този отговор, но не можах да не го отбележа.
Колкото до вестника, Симо, знаеш, че искам да пиша, само да има някаква стройна организация, а не иди си - ела си. А и не мисля, че липсата на какъвто и да е контрол от страна на преподаватели е добра идея. Все има един-двама, на които можем да гласуваме доверие (при това, само от ФЖМК). Чели ли сте "Животинската ферма"?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември