700 кинта заплата... Дали ще ме изгледат като луд?
Модератор: fluffy cloud
- Гост
- Пишеща машина
700 кинта заплата... Дали ще ме изгледат като луд?
Колко е най-голямата сума която сте казвали на интервю за работа като сте кандидатствали... И какви са били реакциите? 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хахаха, ами зависи къде кандидатстваш!
Не ми казвай, че си нямаш представа колко горе долу получават хората на позицията, за която се явяваш на интервю! Щом мислиш за 700, явно нещо те е навело на тази мисъл, така че
поискай си ги
Но бъди готов и да отговориш убедително на въпроса защо "струваш" толкова
Успех!!! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
ми аз досега съм кандидатствала все на несериозни места, а като нямаш какво да редложиш като опит и знания, няма какво да поискаш общо взето. но работя върху себе си и докато не стигна качество, равностойно на поне 1000 лв. месечно няма да мирясам.... 
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ми аз ако почна работа в някоя кажи-речи сериозна фирма като програмист (по специалността), някъде толкова трябва да взимам.. в началото
иначе като се изуча, за по-малко от 3 хилки няма да си цапам ръцете
така че наистина зависи какво ще работиш
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
Re: 700 кинта заплата... Дали ще ме изгледат като луд?
700 Бруто си е нормално, ако работиш нещо по-квалифицирано или нещо в IT, колкото за най-голямата - сега в Кока Кола им казах 1000 начална, то те и повече биха дали, ама да видиме;Гост написа:Колко е най-голямата сума която сте казвали на интервю за работа като сте кандидатствали... И какви са били реакциите?
иначе вече работа за 6-700 си е нищо, то един наем започва от 3-400 баси...
@Ридик - прав си, аз не познавам програмист който получава повече от 2000 чисто... ама Трипио иска бруто 3 хилки, което може и да стане
Re: 700 кинта заплата... Дали ще ме изгледат като луд?
Ходила съм доста по интервюта, а напоследък ми се случи да присъствам на няколко като "съветник". Работодателя е евреин от български произход (демек много парички лесно не дава...), изкарал почти целия си съзнателен живот в USA... Та това, което забелязах беше, че впечатление му прави човек, който като последна месторабота казваше що годе известно име на фирма и като очаквана заплата заявяваше такава, малко по-ниска от тавана за специалността.Гост написа:Колко е най-голямата сума която сте казвали на интервю за работа като сте кандидатствали... И какви са били реакциите?
... и изтръска зеленото дяволче от ръкава на сакото си...
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
един доцент който ми чете лекции има софтуерна фирма, плаща по 5 хиляди на програмистите си, като според него даже това не е много.. естествено, те са абсолютни машиниRichard B. Riddick написа:Хора стъпете на земята-програмист в БГ със заплата 3000лв.?То шефа на представителството на Майкрософт у нас дали взима толкова...
Това да не е САЩ?Когато тук започнат да се правят новите версии на Windows,Microsoft office или Unreal тогава искайте такива програмистки заплати
шефът на представителството на Майкрософт едва ли взима 3000, прав си.. просто не му се занимава с някакви си 4-цифрени суми
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И какво разработват в тази фирма ,че да са на печалба със заплати от по 5000лв.?И колко човека работятTripio написа:един доцент който ми чете лекции има софтуерна фирма, плаща по 5 хиляди на програмистите си, като според него даже това не е много.. естествено, те са абсолютни машиниRichard B. Riddick написа:Хора стъпете на земята-програмист в БГ със заплата 3000лв.?То шефа на представителството на Майкрософт у нас дали взима толкова...
Това да не е САЩ?Когато тук започнат да се правят новите версии на Windows,Microsoft office или Unreal тогава искайте такива програмистки заплати
така че за един добър програмист 3 000 са добре - а сега като се набутаме в ЕС, може да скочат даже.. т.е. те ще си скочат, ама след години
![]()
шефът на представителството на Майкрософт едва ли взима 3000, прав си.. просто не му се занимава с някакви си 4-цифрени суми(за справка, в тая фирма заплатата на програмист е около 10К)
.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
еми не съм го разпитвал, той просто го спомена.. ама май работят по некви международни проекти, де да знам.. а иначе тия дето зимат по 5 марки са някъде 5-10 човека, има и некви по-ниско платени, всичко зависи от квалификацията.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
В оутсорсинг фирми заплатите за програмист започват от 1.5к нагоре.L'Inspecteur написа:Хмм, като гледам тия заплати, смятам да кажа на един познат да си затвори софтуерно-консултантската фирма в Холандия и да дойде тука да работи![]()
![]()
![]()
Дами и Господа, пригответе се за кацане на Летище София
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
- inaccessibility
- Летящите Пръсти