А колкото до Крамник... Хехе, да почакаме и ще разберем колко ще я задържи тази титла - все някой ден ще се бъгне уиндоусът на помощните му компютри и тогава ще го видим
Шахмат - мач за световната тила
Модератори: ники, Methuselah
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Аз знам защо Крамник не обича да играе блиц партии. Защото нема време да кисне знаете къде.
В последната и решителна партия от блица (при равен резултат 1,5:1,5) Веско направи една ученическа грешка и падна. Всъщност грешката просто беше капакът. Крамник беше нагънал нашия и победата му изглеждаше сигурна.
Изобщо целият турнир за титлата изобилстваше от груби грешки и на двамата шахматисти. Това не беше турнир на надиграване, а на възползване от грешките на противника.
От 100км се виждаше, че Веско не е в най-добрата си форма. Само като си спомня как размаза Аронян и останалите на М-тел мастърс и преди това на световното... Тогава играеше леко и изобретателно, докато сега някак сковано, предвидимо и безидейно. Вярно е, че Крамник не е от класата на Пономарьов, Свидлер и т.н., а ги превъзхожда. Крамник е хладнокръвен играч, отлично се защитава и знае кога да напада. Но аз твърдя, че Топалов е по-добър от него. Пролича си в третата блиц партия. Такива зрелищна атака Крамник може само да сънува.
Абе радвайте се, че имаме играч като Весо!
едит: Той е Барса в шаха.
В последната и решителна партия от блица (при равен резултат 1,5:1,5) Веско направи една ученическа грешка и падна. Всъщност грешката просто беше капакът. Крамник беше нагънал нашия и победата му изглеждаше сигурна.
Изобщо целият турнир за титлата изобилстваше от груби грешки и на двамата шахматисти. Това не беше турнир на надиграване, а на възползване от грешките на противника.
От 100км се виждаше, че Веско не е в най-добрата си форма. Само като си спомня как размаза Аронян и останалите на М-тел мастърс и преди това на световното... Тогава играеше леко и изобретателно, докато сега някак сковано, предвидимо и безидейно. Вярно е, че Крамник не е от класата на Пономарьов, Свидлер и т.н., а ги превъзхожда. Крамник е хладнокръвен играч, отлично се защитава и знае кога да напада. Но аз твърдя, че Топалов е по-добър от него. Пролича си в третата блиц партия. Такива зрелищна атака Крамник може само да сънува.
Абе радвайте се, че имаме играч като Весо!
едит: Той е Барса в шаха.
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
"Длъжен съм да помогна да има по-добра система за провеждането на такива мачове и сега ще се занимавам само с това. Що се касае за двубой-реванш, то утре срещу мен може да поискат да играят Ананд, Леко и други. Разбирам, че Топалов иска да си върне титлата, но сега не е най-подходящият момент за подобни "сериали", които могат да продължат до безкрай. Има още много други шахматисти, които претендират за моето звание, и аз не трябва да ги пренебрегвам", коментира КрамникTHE_PARASITE написа:Много бях впечатлен тъй като прочетох в НЕТИНФО,че в щаба на Веселин Топалов обмислят мач реванш за световната титла в София,който да започне на 3 Март 2007 !!!
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Moriarti написа:"Длъжен съм да помогна да има по-добра система за провеждането на такива мачове и сега ще се занимавам само с това. Що се касае за двубой-реванш, то утре срещу мен може да поискат да играят Ананд, Леко и други. Разбирам, че Топалов иска да си върне титлата, но сега не е най-подходящият момент за подобни "сериали", които могат да продължат до безкрай. Има още много други шахматисти, които претендират за моето звание, и аз не трябва да ги пренебрегвам", коментира КрамникTHE_PARASITE написа:Много бях впечатлен тъй като прочетох в НЕТИНФО,че в щаба на Веселин Топалов обмислят мач реванш за световната титла в София,който да започне на 3 Март 2007 !!!
Всички знаеха отговорът на Крамник още преди да го е дал...
- Astral4o
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Крамник може да дава каквито си иска отговори, но той е длъжен да защитава титлата си с/у всеки шахматист с ЕЛО над 2700( такива са около 20 в света), който може да осигури наградния фонд от 2 или 3 милиона долара. Също така е задължен от правилата на ФИДЕ да си защитава титлата и на Световното първенство, което ще бъде изключително трудно за него, защото го е страх от турнири и предпочита да играе мачове, за да може да използва психически атаки и стратегии.
Astral in da house...
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Сигурно,ама най-вероятно ще намери вратичка да се измъкне от мач с Топалов.Astral4o написа:Крамник може да дава каквито си иска отговори, но той е длъжен да защитава титлата си с/у всеки шахматист с ЕЛО над 2700( такива са около 20 в света), който може да осигури наградния фонд от 2 или 3 милиона долара. Също така е задължен от правилата на ФИДЕ да си защитава титлата и на Световното първенство, което ще бъде изключително трудно за него, защото го е страх от турнири и предпочита да играе мачове, за да може да използва психически атаки и стратегии.
- Astral4o
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Точно това се опитвам да обясня, че той каквото и да прави и да измисля, не може да променя правилата на ФИДЕ и не е както преди да може да си прави каквото иска, а да не говорим, че с човек като Кирсан Илюмжинов вече никой не може да си прави каквото иска безнаказно в шахматния свят 
Astral in da house...
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Astral4o написа:Точно това се опитвам да обясня, че той каквото и да прави и да измисля, не може да променя правилата на ФИДЕ и не е както преди да може да си прави каквото иска, а да не говорим, че с човек като Кирсан Илюмжинов вече никой не може да си прави каквото иска безнаказно в шахматния свят
Ще видим...
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Леле, тоя крамник е супер балъче. Я вижте как се дъни срещу Дийп фриц: http://www.as.com/comunes/2006/ajedrez_duelo/
п.с. гледайте на по-бавничко темпо де
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
don_angelitto написа:Леле, тоя крамник е супер балъче. Я вижте как се дъни срещу Дийп фриц: http://www.as.com/comunes/2006/ajedrez_duelo/
Това ,че се дъни няма значение,Важното в случая е ,че тпй е абсолютният световен шампион,колкото и да не заслужава.
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка: