Международни Отношения- всички курсове
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Creed
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
elyto написа:имам въпрос към горните курсове. аз, пък и повечето от колегите ми, си нямаме ни най-малка предствава по кой предмет от къде да четем. в началото всичко живо се втурна да купува и да взима учебници от библиотеката, а накрая се оказва, че сме си дали парите на празно, щото нищо не чаткаме от написаното. сигурно има и по-лесен начин да минеш даден изпит от това да зубкаш на изуст некви неразбираеми изречения по половин страница едното.
Взимаш си конспекта... гледаш въпросите..преглеждаш препоръчаната ви литература,най-често трява да четете книжките от съответния преподавател..Ако няма такива..с конспекта в библиотеката и търсиш нещо.
И никога не се хуква да се купуват книги още 1-вия ден..Ама сте ентусиасти
И по какво си чел/а/ нещо толкова неразбираемо ,че е този стрес?
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
за това, че сме ентусиасти - много правилно
. гледаш хората около теб купуват и си викаш-айде и аз с тях, да не съм по назад, недай си боже да изпусна нещо важно
. иначе пробвах да прочета една лекция дето я даде тоя по геополитика и се отказах на първата страница. първоначално си помислих, че съм нещо аз не съм в ред, ама с всички е така. 
na vseki udar moje da se otvarne, osven na slan4eviq 
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
1. по Конституционно право- най-добре от големия зелен учебник, който сигурно сте го видяли вече -ве4е зависи какво ще ви отпадне от там + Конституцията на България , тя изяснява много нещата ( тука да не плюят всички колеги, 4е вси4ко си има в нея- е Киров ме пре*еба на неща, които ги нямаше , така 4е- read the green !)
2.Политологията може от лекции , защото Пиргова ДЪРЖИ на личните разсъждения , иначе ако имате пове4е ентусиазъм- Минчо Семов- Теория на политиката.аз изкараш 6 и без него
3. Икономика- задължително двете книжки на Узунов , микро и макро , не е нужно друго.
4. ОТП- лекции, Тенчо Колев си държи на тях и от Димитрина Милкова- Обща теория на правото.
5. Историята на Сащ и Европа при Петков - от неговите 2 авторски книжки, друго не трябва, Драганов, който ще ви е 2рия семестър( понеже изпитът е 2-семестриален и ще ви излезе 4ак юни) при Драго- също от неговите авторски.
6. Геополитиката ви я казаха...друго ако има питайте, аз не се сещам
2.Политологията може от лекции , защото Пиргова ДЪРЖИ на личните разсъждения , иначе ако имате пове4е ентусиазъм- Минчо Семов- Теория на политиката.аз изкараш 6 и без него
3. Икономика- задължително двете книжки на Узунов , микро и макро , не е нужно друго.
4. ОТП- лекции, Тенчо Колев си държи на тях и от Димитрина Милкова- Обща теория на правото.
5. Историята на Сащ и Европа при Петков - от неговите 2 авторски книжки, друго не трябва, Драганов, който ще ви е 2рия семестър( понеже изпитът е 2-семестриален и ще ви излезе 4ак юни) при Драго- също от неговите авторски.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Creed
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
kokteil_molotow написа:1. по Конституционно право- най-добре от големия зелен учебник, който сигурно сте го видяли вече -ве4е зависи какво ще ви отпадне от там + Конституцията на България , тя изяснява много нещата ( тука да не плюят всички колеги, 4е вси4ко си има в нея- е Киров ме пре*еба на неща, които ги нямаше , така 4е- read the green !)
2.Политологията може от лекции , защото Пиргова ДЪРЖИ на личните разсъждения , иначе ако имате пове4е ентусиазъм- Минчо Семов- Теория на политиката.аз изкараш 6 и без него![]()
Относно Политологията , книгата на Минчо Семов- Теория на политиката е абсолютно безполезна!По ОТП-Димитрина Милкова- Обща теория на правото- само в краен случай, ако Колев не е допредал нещо.
Историята на Сащ и Европа при Драганов - 1 съвет: добре си научете въпроса за Испания при Франко! Той е станал професор , като е защитил такава тема, има си и цяла книга за франкизма, и ако ви се падне този въпрос на изпита ще ви разкатае от питане.
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
1. В никакъв случай не четете Д. Милкова "ОТП"! Нищо няма да разберете. Ама нищо няма да разберете.
То всъщност нещата по този предмет са доста труднички, така че откъдето и да четете, все ще се дзверите, докато посвикнете с лексиката.
2. Аз Теория на политиката не съм я виждал дори как изглежда
3. Слушайте коктейла и крийд.
То всъщност нещата по този предмет са доста труднички, така че откъдето и да четете, все ще се дзверите, докато посвикнете с лексиката.
2. Аз Теория на политиката не съм я виждал дори как изглежда
3. Слушайте коктейла и крийд.