Международни Отношения- всички курсове

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
elyto
В началото бе словото

Мнение от elyto »

първи :roll: :roll: :roll:
na vseki udar moje da se otvarne, osven na slan4eviq :-)
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

elyto написа:имам въпрос към горните курсове. аз, пък и повечето от колегите ми, си нямаме ни най-малка предствава по кой предмет от къде да четем. в началото всичко живо се втурна да купува и да взима учебници от библиотеката, а накрая се оказва, че сме си дали парите на празно, щото нищо не чаткаме от написаното. сигурно има и по-лесен начин да минеш даден изпит от това да зубкаш на изуст некви неразбираеми изречения по половин страница едното. :scratch:

Взимаш си конспекта... гледаш въпросите..преглеждаш препоръчаната ви литература,най-често трява да четете книжките от съответния преподавател..Ако няма такива..с конспекта в библиотеката и търсиш нещо.
И никога не се хуква да се купуват книги още 1-вия ден..Ама сте ентусиасти :lol:
И по какво си чел/а/ нещо толкова неразбираемо ,че е този стрес?
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
elyto
В началото бе словото

Мнение от elyto »

за това, че сме ентусиасти - много правилно :oops: . гледаш хората около теб купуват и си викаш-айде и аз с тях, да не съм по назад, недай си боже да изпусна нещо важно :sad3: . иначе пробвах да прочета една лекция дето я даде тоя по геополитика и се отказах на първата страница. първоначално си помислих, че съм нещо аз не съм в ред, ама с всички е така. :roll:
na vseki udar moje da se otvarne, osven na slan4eviq :-)
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Хахахаххаа , ясно. Ние това го имаме следващия семестър :) Не се отчайвайте , предстоят ви още по- безсмислени предмети :lol:
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Геополитиката не е мн интересна, но проф. Карастоянов е страшен! Много се забавлявах при него. В неговата книга има всичките въпроси- мисля, че се казваше "Политическа география. Геополитика. Геостратегия"
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

don_angelitto написа:Геополитиката не е мн интересна, но проф. Карастоянов е страшен! Много се забавлявах при него. В неговата книга има всичките въпроси- мисля, че се казваше "Политическа география. Геополитика. Геостратегия"
Тая книжка я има ксерокопирана за 4 кинта в централната книжарница!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Мда, а иначе тиражът май е изчерпан. Към Елито - най-практичният начин за учене за изпит е по лекции. Ако не си записала всичко или пишеш нечетливо - преснимаш си ги от някой-по-редовен ;)

И после задължително го черпиш бира!

ПС - не се опитвам да си изпрося бира, щото не съм от редовните :lol:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

1. по Конституционно право- най-добре от големия зелен учебник, който сигурно сте го видяли вече -ве4е зависи какво ще ви отпадне от там + Конституцията на България , тя изяснява много нещата ( тука да не плюят всички колеги, 4е вси4ко си има в нея- е Киров ме пре*еба на неща, които ги нямаше , така 4е- read the green !)

2.Политологията може от лекции , защото Пиргова ДЪРЖИ на личните разсъждения , иначе ако имате пове4е ентусиазъм- Минчо Семов- Теория на политиката.аз изкараш 6 и без него :lol:

3. Икономика- задължително двете книжки на Узунов , микро и макро , не е нужно друго.

4. ОТП- лекции, Тенчо Колев си държи на тях и от Димитрина Милкова- Обща теория на правото.

5. Историята на Сащ и Европа при Петков - от неговите 2 авторски книжки, друго не трябва, Драганов, който ще ви е 2рия семестър( понеже изпитът е 2-семестриален и ще ви излезе 4ак юни) при Драго- също от неговите авторски.

6. Геополитиката ви я казаха...друго ако има питайте, аз не се сещам :roll:
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

kokteil_molotow написа:1. по Конституционно право- най-добре от големия зелен учебник, който сигурно сте го видяли вече -ве4е зависи какво ще ви отпадне от там + Конституцията на България , тя изяснява много нещата ( тука да не плюят всички колеги, 4е вси4ко си има в нея- е Киров ме пре*еба на неща, които ги нямаше , така 4е- read the green !)

2.Политологията може от лекции , защото Пиргова ДЪРЖИ на личните разсъждения , иначе ако имате пове4е ентусиазъм- Минчо Семов- Теория на политиката.аз изкараш 6 и без него :lol:

3. Икономика- задължително двете книжки на Узунов , микро и макро , не е нужно друго.

4. ОТП- лекции, Тенчо Колев си държи на тях и от Димитрина Милкова- Обща теория на правото.

5. Историята на Сащ и Европа при Петков - от неговите 2 авторски книжки, друго не трябва, Драганов, който ще ви е 2рия семестър( понеже изпитът е 2-семестриален и ще ви излезе 4ак юни) при Драго- също от неговите авторски.

6. Геополитиката ви я казаха...друго ако има питайте, аз не се сещам :roll:

Относно Политологията , книгата на Минчо Семов- Теория на политиката е абсолютно безполезна!По ОТП-Димитрина Милкова- Обща теория на правото- само в краен случай, ако Колев не е допредал нещо.
Историята на Сащ и Европа при Драганов - 1 съвет: добре си научете въпроса за Испания при Франко! Той е станал професор , като е защитил такава тема, има си и цяла книга за франкизма, и ако ви се падне този въпрос на изпита ще ви разкатае от питане.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

1. В никакъв случай не четете Д. Милкова "ОТП"! Нищо няма да разберете. Ама нищо няма да разберете.
То всъщност нещата по този предмет са доста труднички, така че откъдето и да четете, все ще се дзверите, докато посвикнете с лексиката.

2. Аз Теория на политиката не съм я виждал дори как изглежда :)

3. Слушайте коктейла и крийд.
Наско
В началото бе словото

Мнение от Наско »

Въпрос към менажерията(вълци, лъвове, лисици...) от горните курсове...кога записахте 3-и език - първата или втората година?(и не лъжете, че не сте записали)
++++
Аватар
Amarthil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Amarthil »

Не съм записвал.
I will go there and back again.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка: