аз съм българче!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
Masterkova
- В началото бе словото
-
Masterkova
- В началото бе словото
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Замисляла ли се защо има дума училище и даскало,автомобил и кола,министър-председател и премиер,президент и държавен глава и т.н. Тези думи се наричат синоними.Нито националист,нито патриот са лоши думи.Лоши за обществото ги направиха държавниците,които манипулират хората чрез вестници,телевизия и ИНТЕРНЕТ.Щом за теб тези думи са лоши или неподходящи за сегашното мислене - добре,но тези които обичаме страната си до болка не сме лоши хора.Masterkova написа:а ако патриотизъм=национализъм, защо съществуват две различни думи
-
Masterkova
- В началото бе словото
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
В интерес на истината той говори за проблемите на обществото и затова е толкова харесван.Като гледаш как цигани убиват българи,как български градове са потурчени е нормално да се притесниш и дори да се озлобиш.Това е нормална човешка реакция.Ако посоката на сегашното управление и политиката,която се води бяха други нямаше да има нито АТАКА нито Волен Сидеров.Просто когато хората са бедни и едвам свързват двата края и виждат,че циганите живуркат без никакви задължения е нормално да има такива хора,а още по-нормално е да имат популярност.Иначе програмата на АТАКА,която те лансират има повече плюсове отколкото минуси.Masterkova написа:Съгласна съм, говоря за национализма на Волен Сидеров, който придава ново значение на думата и кара хората да се превръщат в убийци.
За по-лесно да си признаем: патриот е човек, който обича страната си - от patria, а националист, този който обича нацията си - от natio.
П.П. Ама модовете ни заключиха другата тема, а?
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мри в лайна и се пързаляй!Masterkova написа: А националистите въобще нямат място на този свят. А тези, които обичат страната си, се наричат патриоти.
С кое точно изречение Сидерката каза: "Убивай!"Masterkova написа:Съгласна съм, говоря за национализма на Волен Сидеров, който придава ново значение на думата и кара хората да се превръщат в убийци.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
"Човек, който не чете нищо е по-обрзован от онзи, който чете само вестници. "Паган написа:Мри в лайна и се пързаляй!Masterkova написа: А националистите въобще нямат място на този свят. А тези, които обичат страната си, се наричат патриоти.
С кое точно изречение Сидерката каза: "Убивай!"Masterkova написа:Съгласна съм, говоря за национализма на Волен Сидеров, който придава ново значение на думата и кара хората да се превръщат в убийци.
Т. Джеферсън
-
Masterkova
- В началото бе словото
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ СЛУУУУУШАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ
Как ви хрумна гениалната идея да определите национализма и патриотизма като синоними
Понеже помня още от 10ти клас, че в ученбика по история много добре бяха определени кратко и ясно патриотизма и национализма, но не мога да си намеря учебника, погледнах в тълковен речник. Ето какво пише:
национализъм - реакционна идеология и политика, която разпалва националната вражда и поддържа потисничетсво над другите нации.
патриотизъм - предана обич към родината, към отечеството; родолюбие.
Жалко че не можах да си намеря учебника, там беше написано доста по-добре. Но и това горе е достатъчно да се види разликата м/у национализма и патриотизма. Създавате впечатление на хора, които са навътре в тези неща, как въобще можете да ги определите като синоними, какво остава да знаете, че има съществена разлика между двете.
Не ги отъждествявайте. Аз се чувствам патриот, но националист не съм.
Как ви хрумна гениалната идея да определите национализма и патриотизма като синоними
Понеже помня още от 10ти клас, че в ученбика по история много добре бяха определени кратко и ясно патриотизма и национализма, но не мога да си намеря учебника, погледнах в тълковен речник. Ето какво пише:
национализъм - реакционна идеология и политика, която разпалва националната вражда и поддържа потисничетсво над другите нации.
Жалко че не можах да си намеря учебника, там беше написано доста по-добре. Но и това горе е достатъчно да се види разликата м/у национализма и патриотизма. Създавате впечатление на хора, които са навътре в тези неща, как въобще можете да ги определите като синоними, какво остава да знаете, че има съществена разлика между двете.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
Този тълковен речник май е от годините на бай Тошо и е написан от сегашния президент!castelo написа:ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ СЛУУУУУШАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ![]()
Как ви хрумна гениалната идея да определите национализма и патриотизма като синоними![]()
![]()