Работа в САЩ
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Работа в САЩ
Аз съм първокурсник и имам желание лятната ваканция да работя в САЩ. Ще ми дадете ли малко информация, защото след толкова много четене на брошурки съм силно объркан какво трябва да правя и какви са сроковете. Също така ще съм благодарен да ми препоръчате към коя агенция да се запиша. Другият проблем е, че няма как да си преместя сесията и ще трябва да замина началото на юли. Има ли смисъл да ходия само за 3 месеца?
Предвартелно благодаря.
Предвартелно благодаря.
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Аз бях ходил 2002 година да работя в Щатите и това беше едно от най-хубавите неща, които съм правил за себе си... Натрупах малко трудов опит (дотогава не бях работил нищо), понаправих нелоши пари, накрая обиколих почти целия Източен бряг, от Бостън и Ниагарския водопад до Атланта... Естествено, няма как всички моменти да са били приятни, но сега като погледна назад цялостната ми оценка е силно положителна.
Колкото до фирмите, едва ли може много да се разчита на това, което аз знам, в крайна сметка оттогава вече доста време е минало и са се попроменили нещата... Във всеки случай, сега е доста по-евтино, аз навремето бях ходил с Orange.bg, бях платил над 1600 долара (с готова оферта), сега вече май има доста повече компании и конкуренцията е доста по-жестока, затова и цените са доста по-ниски. От самата фирма бях доста доволен, единственото малко по-неприятно беше това, че при тях се сключваше договор, според който на практика нямаше как да работя за друг работодател... по-добре е да се избягват такива условия.
Много трябва да внимавате с офертите, защото познавам двама души, а съм чувал и за много други случаи, в които те се оказват фалшиви и човек се озовава там сам, без работа и без подслон... единият човек беше спал една седмица по разни градинки докато успее да се уреди с нещо...
Колкото до парите, мога само да ви кажа със сигурност, че всички се връщат оттам на печалба (с абсолютно минимални изключения... потвърждаващи правилото, дет' се вика).
Колкото до фирмите, едва ли може много да се разчита на това, което аз знам, в крайна сметка оттогава вече доста време е минало и са се попроменили нещата... Във всеки случай, сега е доста по-евтино, аз навремето бях ходил с Orange.bg, бях платил над 1600 долара (с готова оферта), сега вече май има доста повече компании и конкуренцията е доста по-жестока, затова и цените са доста по-ниски. От самата фирма бях доста доволен, единственото малко по-неприятно беше това, че при тях се сключваше договор, според който на практика нямаше как да работя за друг работодател... по-добре е да се избягват такива условия.
Много трябва да внимавате с офертите, защото познавам двама души, а съм чувал и за много други случаи, в които те се оказват фалшиви и човек се озовава там сам, без работа и без подслон... единият човек беше спал една седмица по разни градинки докато успее да се уреди с нещо...
Колкото до парите, мога само да ви кажа със сигурност, че всички се връщат оттам на печалба (с абсолютно минимални изключения... потвърждаващи правилото, дет' се вика).
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
приятеля ми иска да ходи другото лято на такава бригада докато е още студент и ме навива и мен да тръгна,обаче доколкото знам се тръгва началото на юни и се връщаш края на септември и ще си пропусна сесията....и като слушам Joker/и аз съм в ИФ/май няма как да стане
а и да има начин нещо не ми се иска да почвам с поправителната сесия още от първи курс.../да чукна на дърво де/
а иначе записването май става до края на октомври
поне за тая агенция с която иска да ходи мъжа ми 
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- BeBsaNchO
- В началото бе словото
Аз заминавам края на май, най-късно началото на юни.. ще съм в Авалон, Ню Джърси.. говорих с преподавателите си.. най вече с тези по езика ми и..
няма да има проблем, ще ми се изтеглят изпитите, даже мога да ги "задължа" да ме изпитат предварително с индивидуален протокол.. но ние се разбрахме вътрешно.. Даже и една колежка иска да дойде с мен.. и поне ще съм с близък човек 
-
stan4o_wow
- В началото бе словото
И аз имам желание да ходя на бриагада. 5 месеца, демек предполагам май- септември. 1 курс в ЮФ съм и ще си изпусна сесията. И аз чувам че в ЮФ не гледали с добро око на бригадите, но все пак няма ли такава възможност като изтегляне на изпити. А и този индивидуален протокол всеки ли може да се уреди с него. И искам да попитам: ако замина а не съм си взел изпити, не съм се разбрал с преподаватели, като се върна за втори курс, какъв ще се водя прекъснал ли? Мерси предварително на отзовалите се