Работа в САЩ

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Skipper
В началото бе словото

Работа в САЩ

Мнение от Skipper »

Аз съм първокурсник и имам желание лятната ваканция да работя в САЩ. Ще ми дадете ли малко информация, защото след толкова много четене на брошурки съм силно объркан какво трябва да правя и какви са сроковете. Също така ще съм благодарен да ми препоръчате към коя агенция да се запиша. Другият проблем е, че няма как да си преместя сесията и ще трябва да замина началото на юли. Има ли смисъл да ходия само за 3 месеца?
Предвартелно благодаря.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Със сесията нещата са сериозни! :shock: СУ и отделните му факултети не правят никакви облекчения за бригадирите. :roll: Поне в ИФ си е така... :wink:
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Това лято няколко мои познати ходиха, не останаха доволни...
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

В смисъл???Че са тежки условията на труд, или малко пари??? :? Понеже много се говори за тия бригади, съм се замисляла дали си заслужава... :roll: В ЮФ например не гледат с добро око на бригадите и не ги разрешават( официално)...
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Двама приятели 3-и курс от ЮФ се върнаха на 8-и окт. и казаха ,че са невероятно доволни :shock: ...
...но пък заминаха май месец :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Зависи къде отидеш и каква работа и колко ще плащат. Има и доволни, има и недоволни. Само да се върнете ей, че познавам такива които си останаха там след лятото... :lol:
stiv
В началото бе словото

Мнение от stiv »

Аз бях ходил 2002 година да работя в Щатите и това беше едно от най-хубавите неща, които съм правил за себе си... Натрупах малко трудов опит (дотогава не бях работил нищо), понаправих нелоши пари, накрая обиколих почти целия Източен бряг, от Бостън и Ниагарския водопад до Атланта... Естествено, няма как всички моменти да са били приятни, но сега като погледна назад цялостната ми оценка е силно положителна.

Колкото до фирмите, едва ли може много да се разчита на това, което аз знам, в крайна сметка оттогава вече доста време е минало и са се попроменили нещата... Във всеки случай, сега е доста по-евтино, аз навремето бях ходил с Orange.bg, бях платил над 1600 долара (с готова оферта), сега вече май има доста повече компании и конкуренцията е доста по-жестока, затова и цените са доста по-ниски. От самата фирма бях доста доволен, единственото малко по-неприятно беше това, че при тях се сключваше договор, според който на практика нямаше как да работя за друг работодател... по-добре е да се избягват такива условия.

Много трябва да внимавате с офертите, защото познавам двама души, а съм чувал и за много други случаи, в които те се оказват фалшиви и човек се озовава там сам, без работа и без подслон... единият човек беше спал една седмица по разни градинки докато успее да се уреди с нещо...

Колкото до парите, мога само да ви кажа със сигурност, че всички се връщат оттам на печалба (с абсолютно минимални изключения... потвърждаващи правилото, дет' се вика).
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

приятеля ми иска да ходи другото лято на такава бригада докато е още студент и ме навива и мен да тръгна,обаче доколкото знам се тръгва началото на юни и се връщаш края на септември и ще си пропусна сесията....и като слушам Joker/и аз съм в ИФ/май няма как да стане :? а и да има начин нещо не ми се иска да почвам с поправителната сесия още от първи курс.../да чукна на дърво де/ :lol: а иначе записването май става до края на октомври :? поне за тая агенция с която иска да ходи мъжа ми :P
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Mira написа:и ме навива и мен да тръгна
И мене ме навиват, ама по друга причина. Май месец ставам на 21 години и ме искат, за да им купувам алкохол... :)
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Аз заминавам края на май, най-късно началото на юни.. ще съм в Авалон, Ню Джърси.. говорих с преподавателите си.. най вече с тези по езика ми и.. :) няма да има проблем, ще ми се изтеглят изпитите, даже мога да ги "задължа" да ме изпитат предварително с индивидуален протокол.. но ние се разбрахме вътрешно.. Даже и една колежка иска да дойде с мен.. и поне ще съм с близък човек :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: И как става това задължаване? :?
И да не те скъсат ли можеш да ги задължиш? :shock:
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Като си с индивидуален протокол, взет от декана.. как няма да те изпитат ?? е сега за скъсване.. :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Е в Иф не е така. И Ректорът да ти го даде - при някои няма спасение. Всички ги знаят кои са, и затова при тях не дават! :wink:
stan4o_wow
В началото бе словото

Мнение от stan4o_wow »

И аз имам желание да ходя на бриагада. 5 месеца, демек предполагам май- септември. 1 курс в ЮФ съм и ще си изпусна сесията. И аз чувам че в ЮФ не гледали с добро око на бригадите, но все пак няма ли такава възможност като изтегляне на изпити. А и този индивидуален протокол всеки ли може да се уреди с него. И искам да попитам: ако замина а не съм си взел изпити, не съм се разбрал с преподаватели, като се върна за втори курс, какъв ще се водя прекъснал ли? Мерси предварително на отзовалите се :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”