Език

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
suny_smile
В началото бе словото

Език

Мнение от suny_smile »

Какъв език мислите да записвате/ сте записали?
Аз учих немски 5 години в немска гимназия и английски 7, 5 от които в училища Европа, и не че ги зная толкова добре, но пък не ми се занимава отново с тях.
От ФМЖК съм и обмислям нещо от сорта на испански или руски, само че има хора, които твърдят, че не се почвало отначало. Вярно ли е?
И все пак, вие какъв език учите или ще учите?
Последно промяна от suny_smile на 16 Сеп 2006, 10:52, променено общо 1 път.
Ах, как е хубаво да станеш рано, да откъснеш клонка от дърво,да тръгнеш под едно небе засмяно и просто да не знаеш за какво
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

би трябвало да се започва от начало...само за английския при нас имаше две групи - начални и напреднали...всичко друго се започва от начало...аз съм с италиански...но все пак моето е фкнф, не знам как са при вас нещата...
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

аз пък искам да попитам мога ли да запиша 2 езика?
Аватар
suny_smile
В началото бе словото

Мнение от suny_smile »

Доколкото разбрах, може, но втория не е задължителен. А, бе, и аз го обмислям това с двата езика, ама не знам дали ще имам време за 2 езика, иначе би било много готино
Ах, как е хубаво да станеш рано, да откъснеш клонка от дърво,да тръгнеш под едно небе засмяно и просто да не знаеш за какво
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Във ФЖМК няма руски. Вариантите са английски, немски, френски и ако се сформират групи - италиански и испански. Последните 2 се започват отначало. За останалите има групи, определени според нивото. Мисля, че немският и френският имат 2 групи, а английският - 3.
Можеш да запишеш 2 езика, но вероятно часовете ще ти съвпадната някъде с нещо задължително и постепенно просто ще спреш да ходиш на единия.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Night_Wolf
В началото бе словото

Мнение от Night_Wolf »

Crematory написа:би трябвало да се започва от начало...само за английския при нас имаше две групи - начални и напреднали...всичко друго се започва от начало...аз съм с италиански...но все пак моето е фкнф, не знам как са при вас нещата...
Италиански? Аз също съм ФКНФ и искам тази година да записвам италиански допълнително, но си нямам никаква идея как става това. Можеш ли да ми дадеш някакви насоки? Ще ти бъда адски благодарна, че много ми се е приучил този език.
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
There are no limits… " You create-Lacuna Coil
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Би трябвало да ви дадат едни списъци в началото на годината да се запишете за който език искате.Ако не ви предложат италиански, се качваш до кабинета на италианската филология ( някъде в гълъбарника, но кой номер не помня, може би 182) и там има залепени едни бележки, намираш тази ,която се отнася за италиански език за втори курс ( тя може и първи да е написала) и отиваш на обявената среща и се уговаряш с преподавателката да те запише. :D
Аватар
Night_Wolf
В началото бе словото

Мнение от Night_Wolf »

Crematory написа:Би трябвало да ви дадат едни списъци в началото на годината да се запишете за който език искате.Ако не ви предложат италиански, се качваш до кабинета на италианската филология ( някъде в гълъбарника, но кой номер не помня, може би 182) и там има залепени едни бележки, намираш тази ,която се отнася за италиански език за втори курс ( тя може и първи да е написала) и отиваш на обявената среща и се уговаряш с преподавателката да те запише. :D
Мерси. Всъщност и аз съм най-вече в Гълъбарника(скандинавистика съм) и даже имам идея къде е този кабинет. Само дето съм 3ти курс, но пък италиански така и не съм учила, та се надявам,че нямат чак такива претенции от кой курс съм,ако съм начинаеща. Много благодаря пак. На нас списъци с други езици нарочно не ни дават, за да се концентрираме върху шведския и втория си език(норвежки в моя случай),но пък на мен ми се учи някакъв език, който да няма нищо общо с тях и италианския и без това ми е на списъка с езиците,които искам да науча, та защо не. Не вярвам да ми обърка скандинавските езици. :D
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
There are no limits… " You create-Lacuna Coil
Аватар
Sunny
От дъжд на вятър

Мнение от Sunny »

А можем ли да се запишем ако сме от друг факултет?Аз съм фф и изборът не е много голям,а много ми се иска испански или италиански :)
Smile!
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Предполагам,че може, но не знам дали ще ви преброят кредитите :roll:
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Аз съм учил английски 11 години (и в даскало, и в у-ща Европа) имам 3те сертификата на Кембридж и се чудя защо пак трябва да гп уча, но като не мога да запиша за 1ви език друго освен това, с което съм влязъл... Втори език записах немски, въпреки че винаги съм искал да уча испански. В крайна сметка по-добрата перспектива на немския надделя... :?
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Аз пък 19 години съм учил български и имам само един сертификат :D , но пак не го знам отлично :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
gugi
В началото бе словото

Мнение от gugi »

все още много се чудя дали да записвам език,не знам дали си заслужава,казаха ми ,че нищо не се учи,но слуховете не са най-добрият източник !някой ще ми помогне ли и да ми каже дали има смисъл?:)
Music is the answer!
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Зависи кой ти преподава. При някои се учи доста. Например втори език френски тия от нашата катедра даже късат :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”