КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

така е зависи какав конспект ще ти изготвят учителите аз например сам в хуманитарна гимназия и ако реша да поишавам оценка тежко ми понеже ще трябва да глътна два учебника :lol: добре че нямам нужда , но поговори с учителите ако ти изготвят по приемлив конспект ще е хубаво да ги поправиш тези оценки от друга страна недей и много да рискуваш с прилично високи оценки на изпитите пак си имаш шанс каквото и да решиш успех стискам ти палци :thumbleft:
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

На мен ми е преподавана евентуалната структура за есето... Предполатам, че е добра, защото момичетата, които са карали по нея, са влезли. Аз знам така: кратко, съдържателно встъпление, теза, доказателство на тезата, в което да има поне 3 аргумента, от които 2 да са свързани с творбите, другия е размишления по темата, обобщаващ извод. Това е формулата, която аз знам :)
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

За изпитите за промяна на оценката: Според мен, който не е отишъл на такъв изпит, той не се е повишил... Не мисля, че учителите ще са толкова дребнави и ще те прецакат нарочно... Както казваше учителката ми по биология: "Покажете ни, че сте си направили труда, а останалото ще свършиме ние." :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

teufelchen написа:Raya_Alexandra аз съм убедена, че не трябва да се пише "за смисъла на живота" явно иронията ми е била доста несполучлива :oops: съжалявам :roll:
:love2: Напоследък имам склонност да приемам всичко, което чуя, едно към едно... :roll: Don't worry! :thumbright:

Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Raya_Alexandra написа:За изпитите за промяна на оценката: Според мен, който не е отишъл на такъв изпит, той не се е повишил... Не мисля, че учителите ще са толкова дребнави и ще те прецакат нарочно... Както казваше учителката ми по биология: "Покажете ни, че сте си направили труда, а останалото ще свършиме ние." :)
ако може да не се съглася. едно момиче от миналия випуск отиде и и казаха, че ще и пишат три или и дават шанс да си тръгне, без да и зачитат изпитите, лошото е ако учителя мисли както онази даскалка "да си учил на времето". много е относително просто ... и трябва да си адски добре подготвен :roll:
Последно промяна от teufelchen на 14 Окт 2006, 18:49, променено общо 1 път.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

teufelchen написа:едно момиче от миналия випуск отиде и и казаха, че ще и пишат три или и дават шанс да си тръгне, без да и зачитат изпитите
Ето, все пак са и дали шанс... да си тръгне. И това не е малък жест, ако учителя беше съвсем безскрупулен, щеше да си и пише 2-ката... :wink:

Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Ето това се казва позитивизъм :thumbleft: :love9:
Аватар
Kid.A
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kid.A »

мерси за отговорите, но не мога да се явя на повишителни. аз не съм подготвена просто. а за да се подготвя ще трябва да изям целия учебник с кориците, което дори не ми влиза в изпитната програма за кандидатстване. ако се окаже че е мн труд за нищо и накрая изляза не с петица а с четворка? мисля че всякакво кандидатстване оттук нататък ще бъде излишно.:(

малко се набутах, но...да се надяваме че проверителите ще са хора и ще ме оценят на КСК:D
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Raya_Alexandra написа:За изпитите за промяна на оценката: Според мен, който не е отишъл на такъв изпит, той не се е повишил... Не мисля, че учителите ще са толкова дребнави и ще те прецакат нарочно... Както казваше учителката ми по биология: "Покажете ни, че сте си направили труда, а останалото ще свършиме ние." :)
:D :D

Много си зависи от самото училище... :D
...аман от леснозавършими училища :twisted: :twisted: :twisted:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
lord_catharsis
В началото бе словото

Въпрос...!

Мнение от lord_catharsis »

Привет на всички и успех в изпитите!
Искам да знам, дали има КСК по Литература в СУ - 10 дневни, защото те са по удобни за тези които не са от София
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

На сайта на ФСФ има информация само за този курс,който е три месеца и започва от 12 ноември 2006 ако искаш обади се и попитай за 10 дневни :roll:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Предполагам, че ще има такъв кратък курс... :roll:

Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: Въпрос...!

Мнение от CooL^GirL^^^ »

lord_catharsis написа:Привет на всички и успех в изпитите!
Искам да знам, дали има КСК по Литература в СУ - 10 дневни, защото те са по удобни за тези които не са от София
Аз звънях и питах за този курс, който е през априлската ваканция. Исках да се запиша и да пратя парите по банкова сметка, но ми казаха, че трябва лично да дойда в софия, за да се запиша... :roll: Иначе и на мен ми е по удобен този 10 дневен курс... Имам приятелка, която всяка събота ще става в 5 и ще тръгва за София, но това определено не е за мен... :shock:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Re: Въпрос...!

Мнение от ra4e^f »

CooL^GirL^^^ написа:Имам приятелка, която всяка събота ще става в 5 и ще тръгва за София:shock:[/color]
А именно това е по-добрия вариант 8)
Изображение
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

jantex написа:Много си зависи от самото училище... :D
...аман от леснозавършими училища :twisted: :twisted: :twisted:

Именно :wink: Teufelchen,ако става въпрос за ГХП-то в Пловдив,там по-добре да не се явява никой на такъв изпит за повишаване на оценките,защото даскалите освен да ти я понижат друго не могат да направят.
Може да вървя бавно, но никога назад!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”