КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
- TimShel_Girl
- Драскач
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
тази година по-ниските оценки бяха на есето.който не беше писал по Далчев не беше имал висока оценка...правете си сами сметките,има доста неуточнени критерии и проверяващите нямам точно обосновани изисквания...аз бих ви посъветвала в много краен случай да пишете по есето 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- TimShel_Girl
- Драскач
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
а имаш ли идея колко мааалко са тези хораTimShel_Girl написа:Е, нещата са субективни, защото знам за две момичета, които писаха по есето и и двете са влезли...Аз не знам дали ако се падне сносна тема и хубаво есе, ще се сдържа да не пиша по есето
- TimShel_Girl
- Драскач
Естествено, че са малко. Повечето хора ги е страх от непознатото и предпочитат да заложат на нещо що-годе по-сигурно. Това е абсолютно нормално. То главно прецакани имаше, не защото се падна това есе, а защото се падна Далчеев.
Така че, да не обезсърчаваме желаещите да поемат риска с есето 
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
нещо си в заблуждение...ако не си чела, чувала или т.н. статистики, интервюта и тъй нататък от изпита и по повод него по-голямата част от лошите оценки са на есето
все пак за ЛИС-а си има уточнени критерии и това, че се е паднал Далчев или според някои нещо по-трудно променя нещата, но в много малка степен...порязаните на есето са не за лоши работи, а за лично творчество, както вече казах за n-път, оценявано без точни изисквания...ако пишеш ЛИС поне горе долу ще имаш идея за себе си какво си направил и дали са те оценили както трябва или субективизма пак е надскочил грниците при оценяването...а при есето - какво? една приятелка беше страшно доволна от това, което беше писала по есето и момичето определено може да пише самостоятелно и накрая имаше 3 
- Kid.A
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен! Аз съм Лили и съм си избрала да кандидатствам именно с тези предмети... Естествено - ПРАВО:P
Само имам едно малко съмнение... Дипломата ми няма да бъде пълно 6 и по двата предмета. Това прави ли влизането ми невъзможно, защото напоследък това са нещата които чувам...и съм малко стресирана. А на повишитлни едва ли ще ходя. Оценките ми ще бъдат между 5.50 и 5.75 и по двата, но не мога да кажа с точност колко:D Забравих...
хех...
А иначе вторият ми въпрос е за Литературата... не чух никой да препоръчва полезни четива в тази област и все още не мога да си го обясня
Та ако някой има опит нека сподели:)
Мерси предварително и успех на всички!
Само имам едно малко съмнение... Дипломата ми няма да бъде пълно 6 и по двата предмета. Това прави ли влизането ми невъзможно, защото напоследък това са нещата които чувам...и съм малко стресирана. А на повишитлни едва ли ще ходя. Оценките ми ще бъдат между 5.50 и 5.75 и по двата, но не мога да кажа с точност колко:D Забравих...
хех...
А иначе вторият ми въпрос е за Литературата... не чух никой да препоръчва полезни четива в тази област и все още не мога да си го обясня
Мерси предварително и успех на всички!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
това с дипломата не е много хубаво...много прецаква и накрая е кофти...виж ако можеш се яви за промяна на оценката, те наистина може да ти помогнат много...а за литература за четене - някой беше давал в този радел една библиография
разгледайте по другите теми, ако не се лъжа алхимикът беше дал или миналата или по-миналата година 
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
teufelchen, за есето и аз не знам как точно се пише и доколко трябва да са застъпети произвденията, но мисля, че не е така, както мислиш, че трябва да говориш повече за "за смисъла на живота"

"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Kid.A, Welcomе to the club!
Колкото до дипломата, по-добре отивай на изпити за промяна на оценката, защото накрая може точно тази диплома да те прецака с няколко стотни...
Успех ти желая!
За помощната литература:
Божидар Кунчев ; Валери Стефанов ; Бойко Пенчев ; Димитър Камбуров ; Милена Цанева ; (всичките са от СУ)
"Идеологът на нацията" - Ина Пелева (за Вазов)
"Вазовият прочит на перущинската битка" - Милена Цанева
"Почит и прочити" - Никола Георгиев
"М/у мрака и светлината" - Радосвет Коларов
" Далчев , Геров и Вутимски" - Божидар Кунчев
"Нова христоматия" - сборник от 90-те години
"Йордан Йовков - романтик и реалист" - Иван Мешеков
"Вазов , Елин Пелин , Йовков" - Искра Панова
""Фигури на четенето" - Валери Стефанов
"Мистичният Йовков" - Виолета Русева
"Йовков.Митове и митология" - Милена Кирова
"сборник "Текст и смисъл"
"Монография за Елин Пелин" - Симеон Янев
"Творбата- безкраен диалог" - Валери Стефанов
Колкото до дипломата, по-добре отивай на изпити за промяна на оценката, защото накрая може точно тази диплома да те прецака с няколко стотни...
За помощната литература:
Божидар Кунчев ; Валери Стефанов ; Бойко Пенчев ; Димитър Камбуров ; Милена Цанева ; (всичките са от СУ)
"Идеологът на нацията" - Ина Пелева (за Вазов)
"Вазовият прочит на перущинската битка" - Милена Цанева
"Почит и прочити" - Никола Георгиев
"М/у мрака и светлината" - Радосвет Коларов
" Далчев , Геров и Вутимски" - Божидар Кунчев
"Нова христоматия" - сборник от 90-те години
"Йордан Йовков - романтик и реалист" - Иван Мешеков
"Вазов , Елин Пелин , Йовков" - Искра Панова
""Фигури на четенето" - Валери Стефанов
"Мистичният Йовков" - Виолета Русева
"Йовков.Митове и митология" - Милена Кирова
"сборник "Текст и смисъл"
"Монография за Елин Пелин" - Симеон Янев
"Творбата- безкраен диалог" - Валери Стефанов
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
В никакъв случай на прави това!!!everyday_ написа:това с дипломата не е много хубаво...много прецаква и накрая е кофти...виж ако можеш се яви за промяна на оценката, те наистина може да ти помогнат много...а за литература за четене - някой беше давал в този радел една библиографияразгледайте по другите теми, ако не се лъжа алхимикът беше дал или миналата или по-миналата година
(поне нас това ни съветваха учителите
-да се повиши оценаката е лесно - но по МАТЕМАТИКА, когато в 12 клас без проблем можеш да покриеш нормативите за всички години...
...при хуманитарните науки е различно!
НО най-добре попитай самите учители какъв ти е шансът и лесно ли става повишаването!
Много зависи и училището,в което учиш
The only thing Columbus discovered was that he was lost!