КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Е да, то всички на място ще решаваме... Аз не знам измежду нас да има врачоци... :D
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

TimShel_Girl написа:Аз не знам измежду нас да има врачоци... :D
Eй, ако има някой да си каже! :roll: :P
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

тази година по-ниските оценки бяха на есето.който не беше писал по Далчев не беше имал висока оценка...правете си сами сметките,има доста неуточнени критерии и проверяващите нямам точно обосновани изисквания...аз бих ви посъветвала в много краен случай да пишете по есето :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Е, нещата са субективни, защото знам за две момичета, които писаха по есето и и двете са влезли... :wink: Аз не знам дали ако се падне сносна тема и хубаво есе, ще се сдържа да не пиша по есето :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Относно есето какво точно се иска, какво трябва да се включи, предполагам не може само да споменем за авторите, от които са цитатите и после да си разсъждаваме за смисъла на живота, нали ? :confused1:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

TimShel_Girl написа:Е, нещата са субективни, защото знам за две момичета, които писаха по есето и и двете са влезли... :wink: Аз не знам дали ако се падне сносна тема и хубаво есе, ще се сдържа да не пиша по есето :roll:
а имаш ли идея колко мааалко са тези хора :roll: :? и колко мнооого са прецаканите
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Естествено, че са малко. Повечето хора ги е страх от непознатото и предпочитат да заложат на нещо що-годе по-сигурно. Това е абсолютно нормално. То главно прецакани имаше, не защото се падна това есе, а защото се падна Далчеев. :) Така че, да не обезсърчаваме желаещите да поемат риска с есето :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

нещо си в заблуждение...ако не си чела, чувала или т.н. статистики, интервюта и тъй нататък от изпита и по повод него по-голямата част от лошите оценки са на есето :roll: все пак за ЛИС-а си има уточнени критерии и това, че се е паднал Далчев или според някои нещо по-трудно променя нещата, но в много малка степен...порязаните на есето са не за лоши работи, а за лично творчество, както вече казах за n-път, оценявано без точни изисквания...ако пишеш ЛИС поне горе долу ще имаш идея за себе си какво си направил и дали са те оценили както трябва или субективизма пак е надскочил грниците при оценяването...а при есето - какво? една приятелка беше страшно доволна от това, което беше писала по есето и момичето определено може да пише самостоятелно и накрая имаше 3 :roll:
Аватар
Kid.A
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Kid.A »

Здравейте и от мен! Аз съм Лили и съм си избрала да кандидатствам именно с тези предмети... Естествено - ПРАВО:P
Само имам едно малко съмнение... Дипломата ми няма да бъде пълно 6 и по двата предмета. Това прави ли влизането ми невъзможно, защото напоследък това са нещата които чувам...и съм малко стресирана. А на повишитлни едва ли ще ходя. Оценките ми ще бъдат между 5.50 и 5.75 и по двата, но не мога да кажа с точност колко:D Забравих... :oops:

хех...

А иначе вторият ми въпрос е за Литературата... не чух никой да препоръчва полезни четива в тази област и все още не мога да си го обясня :P Та ако някой има опит нека сподели:)

Мерси предварително и успех на всички! :D
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

това с дипломата не е много хубаво...много прецаква и накрая е кофти...виж ако можеш се яви за промяна на оценката, те наистина може да ти помогнат много...а за литература за четене - някой беше давал в този радел една библиография :roll: разгледайте по другите теми, ако не се лъжа алхимикът беше дал или миналата или по-миналата година :roll:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

teufelchen, за есето и аз не знам как точно се пише и доколко трябва да са застъпети произвденията, но мисля, че не е така, както мислиш, че трябва да говориш повече за "за смисъла на живота" :roll: :?

Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Kid.A, Welcomе to the club! :)
Колкото до дипломата, по-добре отивай на изпити за промяна на оценката, защото накрая може точно тази диплома да те прецака с няколко стотни... :roll: Успех ти желая!

За помощната литература:

Божидар Кунчев ; Валери Стефанов ; Бойко Пенчев ; Димитър Камбуров ; Милена Цанева ; (всичките са от СУ)

"Идеологът на нацията" - Ина Пелева (за Вазов)
"Вазовият прочит на перущинската битка" - Милена Цанева
"Почит и прочити" - Никола Георгиев
"М/у мрака и светлината" - Радосвет Коларов
" Далчев , Геров и Вутимски" - Божидар Кунчев
"Нова христоматия" - сборник от 90-те години
"Йордан Йовков - романтик и реалист" - Иван Мешеков
"Вазов , Елин Пелин , Йовков" - Искра Панова
""Фигури на четенето" - Валери Стефанов
"Мистичният Йовков" - Виолета Русева
"Йовков.Митове и митология" - Милена Кирова
"сборник "Текст и смисъл"
"Монография за Елин Пелин" - Симеон Янев
"Творбата- безкраен диалог" - Валери Стефанов

Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

точно след изпита по литература някой беше казал, че есето предполага сравняване творчеството на двамата автори, т.е. не свободни интерпретации.
разбира се, не знам до колко е така, но поне това бяха коментарите след изпита таз година..
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Raya_Alexandra аз съм убедена, че не трябва да се пише "за смисъла на живота" явно иронията ми е била доста несполучлива :oops: съжалявам :roll:
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

everyday_ написа:това с дипломата не е много хубаво...много прецаква и накрая е кофти...виж ако можеш се яви за промяна на оценката, те наистина може да ти помогнат много...а за литература за четене - някой беше давал в този радел една библиография :roll: разгледайте по другите теми, ако не се лъжа алхимикът беше дал или миналата или по-миналата година :roll:
В никакъв случай на прави това!!! :shock: :shock: :shock:

(поне нас това ни съветваха учителите :!: )
-да се повиши оценаката е лесно - но по МАТЕМАТИКА, когато в 12 клас без проблем можеш да покриеш нормативите за всички години...
...при хуманитарните науки е различно!

НО най-добре попитай самите учители какъв ти е шансът и лесно ли става повишаването!
Много зависи и училището,в което учиш :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”