Здравейте,
искам да попитам студентите от специалността туризъм доволни ли са, пътуват ли (защото ми казаха,че много се пътувало из България, а и в чужбина) и къде си карат стажовете, защото имам намерение да кандидатствам точно това.
MUCKATA написа:здр
много ме интересува да ви питам дали ако у4а география и след това карам магистратура туризъм мога да се занумавам и да работя в сферата на туризма
редактирано от Крематори: КИРИЛИЦА!
Последно промяна от Franchesca на 08 Окт 2006, 17:50, променено общо 1 път.
Няма тема за Туризъм, пък и аз не се сещам въобще хора от Туризъм да пишат...Като се появят, ще им направя тема. Нека сега ако някой знае, да и отговори. Към девойката. Писането на КИРИЛИЦА е задължително. Както и доброто формулиране на заглавията, защото от твоето въобще не става ясно какво искаш да питаш.
хахахах нема такава логика
а бе мили4ка на мене ако така ми се налага да привли4ам внимание....
кви глупости им идват на хората на ум
не се ли се6та6 4е явно за 1 път пиша в тоя форум
Pokito a poko entendiendo
Que no vale la pena andar por andar
Que es mejor caminar pa ir creciendo
Аз съм първи курс и едва ли мога да ти помогна много но все ще е повече от предните постове Интересно е. За пътуванията все още не знам много, но онзи ден ни събираха информация за лични карти и международни паспорти и според това, което чух, са щели да ни водят на практика (май) в Гърция. Стажовете предполагам си ги караш където се уредиш, където ти намери работа университетът, по бригади и т.н. А ако завършиш бакалавър география и магистратура туризъм, би трябвало да можеш да работиш в сферата на туризма. Защо да не можеш? Дори една доцентка ми беше казала че едва ли не било по-добре така, с което не съм много съгласен. Пък дали наистина е... Ми от мен толкова
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
ГГФ: Господи, Готин Факултет
castelo написа:Аз съм първи курс и едва ли мога да ти помогна много но все ще е повече от предните постове Интересно е. За пътуванията все още не знам много, но онзи ден ни събираха информация за лични карти и международни паспорти и според това, което чух, са щели да ни водят на практика (май) в Гърция. Стажовете предполагам си ги караш където се уредиш, където ти намери работа университетът, по бригади и т.н. А ако завършиш бакалавър география и магистратура туризъм, би трябвало да можеш да работиш в сферата на туризма. Защо да не можеш? Дори една доцентка ми беше казала че едва ли не било по-добре така, с което не съм много съгласен. Пък дали наистина е... Ми от мен толкова
castelo написа:Аз съм първи курс и едва ли мога да ти помогна много но все ще е повече от предните постове Интересно е. За пътуванията все още не знам много, но онзи ден ни събираха информация за лични карти и международни паспорти и според това, което чух, са щели да ни водят на практика (май) в Гърция. Стажовете предполагам си ги караш където се уредиш, където ти намери работа университетът, по бригади и т.н. А ако завършиш бакалавър география и магистратура туризъм, би трябвало да можеш да работиш в сферата на туризма. Защо да не можеш? Дори една доцентка ми беше казала че едва ли не било по-добре така, с което не съм много съгласен. Пък дали наистина е... Ми от мен толкова
еее
мерси един 4овек да напи6е не6то
а бе хора като не знаете стига сте писали само колкото да ви се вдига ранга
еее наи-накрая от географията
мила ти какво мислиш ако у4а география и след това карам магистратура туризъм мога да работя в сферата на туризма
и наясно ли си как стават прехвърлянията
можеш да работиш в сферата на туризма дори и молекулярна биология, ако си завършила. то си зависи от теб какво те интересува и дали ще си намериш работа... просто, ако завършиш туризъм ти е малко по-лесно, а и можеш по-главни постове да заемаш. а колкото до прехварлянето, ако си приета география примерно, ти трябвя висок успех след парвата година, за да можеш да се прехварлиш туризъм. не знам колко точно, ама в нашия курс има много хора, които са се прехварлили от география.
castelo написа:А стажът ти е в 6ти семестър (целият). Има изискване да работиш 15 седмици ако помня правилно.
Да съвсем правилно помниш! А относно практиките те са няколко (2 или 3 в първи курс зависи как ви ги организират преподавателите, и във втори курс също трябва да има), като за разлика от минали години тяната продължителност е намалена и поради това от обиколни из цяла България, сега са по-ограничени. Аз в момента съм втори курс Туризъм и на нас също ни бяха казали, че може да ни водят в Гърция на практика, но така и не стигнахме до там. Не че не бяхме на половин час от Гърция, но така и не я видяхме!!! Дано за вас да успеят да го организират и да отидете до там, затова колкото се може повече хора трябва да имате валидни международни паспорти!!! Иначе практиката ви, където и да се провежда е най-готината част от обучението. Но географите също ходят на такива практики, дори техните са по-дълги, така че това не трябва да ти е основна причина да се местиш в туризма...
как е колеги?:)даммм...и аз говорих с една позната втори курс и тя ме"обнадежди",4е едва ли ще стигнем до Гърцийката,ама както и да е...нали ще сме си пък заедно...готино ще е и забавно...аз даже гледках сним4ици на девойката от тия прословути практики...аве,за да обобщя плямпаното дотук...ГОТСКА РАБОТА са тия практики:)
(\__/) Това е 3айко.
(='.'=)сложи го в подписа си
('')_('')за да му помогнем да
превземе света.
Зайко е велик.
Smile and I will smile with you!:)