"За" или "против" църковния брак?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Както си написал в изречението: "Да се вречеш пред Бога, ако има такъв, а не пред държавата или нещо такова, няма смисъл",SILVER ARROW написа:Зависи и от въпросната двойка, но за мен бракът в църква си е най-уникален и истински. Да се вречеш пред Бога, ако има такъв, а не пред държавата или нещо такова, няма смисъл.
защото все едн оси казал: "Да се вречеш пред Бога няма смисъл"
Излиза все едно се отказваш от първото си мнение: "Зависи и от въпросната двойка, но за мен бракът в църква си е най-уникален и истински"
Последно промяна от Паган на 21 Сеп 2006, 15:50, променено общо 1 път.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
аз не гласувах,защото съм ЗА и ПРОТИВ....ЗА църковния съм само ако не се сключва веднага,защото не се знае след време дали още ще се обичате и ако решите да се разделите това пред Бога не може да стане......затова съм ПРОТИВ ранния църковен брак......по-добре е да се сключи,когато вече си обеден,че наистина това е човекът!!!(и не си мислете,че 1 година е достатъчна!
)
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
Точно така.Подкрепям напълно. Не трябва да се прибързваdormouse написа:аз не гласувах,защото съм ЗА и ПРОТИВ....ЗА църковния съм само ако не се сключва веднага,защото не се знае след време дали още ще се обичате и ако решите да се разделите това пред Бога не може да стане......затова съм ПРОТИВ ранния църковен брак......по-добре е да се сключи,когато вече си обеден,че наистина това е човекът!!!(и не си мислете,че 1 година е достатъчна!)

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Аз принципно съм много повече за църковния брак, отколкото за гражданския. Свързването пред Бог е много по-романтично от свързването пред общината. Някак... по-друго си е. Пък и и църковен брак се разтрогва в краен случай. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Даа, аз съм го казала и по-горе, но именно църковния брак е една от причните да съм ЗА брака.Catherine написа:Аз принципно съм много повече за църковния брак, отколкото за гражданския. Свързването пред Бог е много по-романтично от свързването пред общината. Някак... по-друго си е. Пък и и църковен брак се разтрогва в краен случай.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
На мен пък много би ми се искало да пропусна ритуалната зала, защото колкото пъти съм била на сватба досега, винаги напевните приказки на тия лелки ме успиват
По принцип аз също харесвам църковния брак и евентуално ако някога ми дойде на акъла да се омъжвам, бих сключила такъв. Но бих го направила само ако знам, че "това е човекът", което не можело да се разбере преди 3тата сватба, както казва една комшийка
Мисля, че най-точното е наистина да се изчакат поне 15тина годинки, за да знаеш, че има смисъл от църковния брак.
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: "За" или "против" църковния брак?
Всеки да избере за себе си, но да избере един от двата брака! Аз ще избера църковния. 
Into the endless we ride...