КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

на изпита си носите само химикалка/и и......знания, нищо друго. Пише се на бели листа като черновата е 1та страница от "книжлето". Иначе е препоръчително да се пише красиво и бързо :).....
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

И аз пиша доста бавно, красиво, но не четливо, при добро желание една страница - 15 мин...;(
На изпита в СУ нямаш чернова и такива екстри, ако искаш някакво планче, използваш последната страница от т.нар. книжка..
Относно дължината на темата - няма точен критерий, май....
от написаното става ясно, че максимата на Мечо Пух не е валидна, макар че са ми казвали, че на изпит по география, ако темата ти е по-малка от определени страници, дори не си правят труда да я четат..
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Raya_Alexandra написа:Аз пък когато пиша бавно, пиша много красиво и четливо, ама на изпита това не ме устройва :( Не мога да пиша бързо. Една страница г.ф. я изписвам за около 15 минути. :(
Ами не е толкова важно всъщност да пишеш много красиво, а да пишеш достатъчно четливо, защото грознописа, който трудно се разчита дразни проверителите. Това не би трябвало да влияе върху оценката, но все пак... Аз например не пиша кой знае колко красиво, но пиша много ясно. Препоръчвам ти да пишеш бързо и едро, за да излиза четливо :) Чернова не пиши на цялата тема, най- много само на увода и заключението. На изложението направи план, ако не подробен, то поне кратък и задължително вкъщи обърни внимание на тези факти, които имаш склонност да забравяш. Прави си самостоятелно, без да поглеждаш в темата ,планове на темите и вкъщи и така си проверявай дали си научила темата. Обръщай внимание на нещата, които си пропуснала и на изпита си ги изведи на последната страничка, така че да си сигурна, че впоследствие няма да ги забравиш. Преди да предадеш свери дали си ги включила всичките. Аз бях така на изпита - като съобщиха темата - всички неща ми се лумнаха в главата, написах плана, а после взех да се бъркам, добре че имах плана пред себе си :)
Изображение
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Ena`` написа:И аз пиша доста бавно, красиво, но не четливо, при добро желание една страница - 15 мин...;(
На изпита в СУ нямаш чернова и такива екстри, ако искаш някакво планче, използваш последната страница от т.нар. книжка..
Относно дължината на темата - няма точен критерий, май....
от написаното става ясно, че максимата на Мечо Пух не е валидна, макар че са ми казвали, че на изпит по география, ако темата ти е по-малка от определени страници, дори не си правят труда да я четат..
За географията си е точно така, което според мен е пълна глупост. Има хора, които пишат доста дребно и това може да ги прецака накрая...
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Teo_dora
В началото бе словото

Мнение от Teo_dora »

Искам да ви кажа да гледате да не драскате,защото една позната във ВТУ си написа всичко по темата и имаше 3-ка.После като отиде да си провери работата и казаха,че драсканото го зачитат за невежество и неуважение и се проверява само до драсканато.Не трябва да имате повече от 2-3 реда зачеркнати.Предполагам,че в СУ също е така,затова внимавайте и мислете преди да пишете!
Пожелавам успех на всички. :D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Драскайте си на воля, но не използвайте необичайни неща, защото може да ги сметнат за знак.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Joker написа::lol: Драскайте си на воля, но не използвайте необичайни неща, защото може да ги сметнат за знак.

Да, така е. Много хора ми казваха за тези зачертавания, знаци и т.н., но аз не мислих ,че положението е толкова сериозно. Е, уверих се тази година в това:))))))
Специално за изпита по география, темите са много обемни и в СУ от радост и притеснение, за хубавата тема която ни се падна пропусках много неща в началото. И почвах да задрасквам и тн., квесторите ме уверяваха,че това "не е проблем". И след дълго уговаряне си пазарих една нова книжка в която да започна всичко на ново и на чисто:))))))) И добре че го сторих, тъй като мои приятели имат доста намалено от оценката поради този факт.
Тъй че с риск да се повторя, моят съвет е. Максимално изчерпателно ( без да се впускаш в неща извън темат, тъй като тогава вместо да дават - взимат). Максимално ясна и точна мисъл. Добър краснопис, и не на последно място добра структура. Това са основните неща нужни за съставянето на една добра тема ( според мен ) :)
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

mari написа:И от къде са темите на jantex,ако мога да попитам :lol: сми уроци,курсове...аз съм супер объркана-не съм решила още какво да правя :oops: което си е за срам,ама нзн Образователни Технологии или курсове към СУ
Aaaaмммм...повереително е :wink: :lol: :lol:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз пиша бързо и грозно, но поне ми е четливо. Да се надяваме, че ще ми разберат кардиограмите. :) А я да питам друго, ако някой знае. Да речем се падне поезия. Аз стихотворенията ги знам, но при анализ ги възприемам по-добре визуално. Ако не са много дълги, разбира се, мога ли да си ги напиша на черновата и да си ги гледам? :)
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

TimShel_Girl написа:Аз пиша бързо и грозно, но поне ми е четливо. Да се надяваме, че ще ми разберат кардиограмите. :) А я да питам друго, ако някой знае. Да речем се падне поезия. Аз стихотворенията ги знам, но при анализ ги възприемам по-добре визуално. Ако не са много дълги, разбира се, мога ли да си ги напиша на черновата и да си ги гледам? :)
Абсолютно можеш да напишеш каквото ти душа иска в черновата вкл. и да напсуваш проверителите, това не трябва да се отразява на преценката им ( поне не би трябвало :lol: )
Изображение
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Мерси за информацията. Все пак ще се въздържа да правя тава с малките букви :lol:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Вярно ли е, че на темата по история трябва да имаш написан план преди да я развиеш и задалжителен ли е той? :?
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

ест че не
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

teufelchen написа:Вярно ли е, че на темата по история трябва да имаш написан план преди да я развиеш и задалжителен ли е той? :?
Никой нищо не те задължава.Дори не е задължително да напишеш нещо по темата :lol:
Може да вървя бавно, но никога назад!
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

teufelchen написа:Вярно ли е, че на темата по история трябва да имаш написан план преди да я развиеш и задалжителен ли е той? :?

Тва си го правиш за твое улеснение,за да не пропуснеш някой ключов или не толкова ключов момент от темата,а и положителната му част е че те ориентира в хронологията на събитията.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”