КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
И аз пиша доста бавно, красиво, но не четливо, при добро желание една страница - 15 мин...;(
На изпита в СУ нямаш чернова и такива екстри, ако искаш някакво планче, използваш последната страница от т.нар. книжка..
Относно дължината на темата - няма точен критерий, май....
от написаното става ясно, че максимата на Мечо Пух не е валидна, макар че са ми казвали, че на изпит по география, ако темата ти е по-малка от определени страници, дори не си правят труда да я четат..
На изпита в СУ нямаш чернова и такива екстри, ако искаш някакво планче, използваш последната страница от т.нар. книжка..
от написаното става ясно, че максимата на Мечо Пух не е валидна, макар че са ми казвали, че на изпит по география, ако темата ти е по-малка от определени страници, дори не си правят труда да я четат..
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
- Josefinne
- Пишете, о, братя
- Специалност: право
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами не е толкова важно всъщност да пишеш много красиво, а да пишеш достатъчно четливо, защото грознописа, който трудно се разчита дразни проверителите. Това не би трябвало да влияе върху оценката, но все пак... Аз например не пиша кой знае колко красиво, но пиша много ясно. Препоръчвам ти да пишеш бързо и едро, за да излиза четливоRaya_Alexandra написа:Аз пък когато пиша бавно, пиша много красиво и четливо, ама на изпита това не ме устройваНе мога да пиша бързо. Една страница г.ф. я изписвам за около 15 минути.

- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
За географията си е точно така, което според мен е пълна глупост. Има хора, които пишат доста дребно и това може да ги прецака накрая...Ena`` написа:И аз пиша доста бавно, красиво, но не четливо, при добро желание една страница - 15 мин...;(
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Искам да ви кажа да гледате да не драскате,защото една позната във ВТУ си написа всичко по темата и имаше 3-ка.После като отиде да си провери работата и казаха,че драсканото го зачитат за невежество и неуважение и се проверява само до драсканато.Не трябва да имате повече от 2-3 реда зачеркнати.Предполагам,че в СУ също е така,затова внимавайте и мислете преди да пишете!
Пожелавам успех на всички.
Пожелавам успех на всички.
- Nikince
- Пишеща машина
Joker написа:Драскайте си на воля, но не използвайте необичайни неща, защото може да ги сметнат за знак.
Да, така е. Много хора ми казваха за тези зачертавания, знаци и т.н., но аз не мислих ,че положението е толкова сериозно. Е, уверих се тази година в това:))))))
Специално за изпита по география, темите са много обемни и в СУ от радост и притеснение, за хубавата тема която ни се падна пропусках много неща в началото. И почвах да задрасквам и тн., квесторите ме уверяваха,че това "не е проблем". И след дълго уговаряне си пазарих една нова книжка в която да започна всичко на ново и на чисто:))))))) И добре че го сторих, тъй като мои приятели имат доста намалено от оценката поради този факт.
Тъй че с риск да се повторя, моят съвет е. Максимално изчерпателно ( без да се впускаш в неща извън темат, тъй като тогава вместо да дават - взимат). Максимално ясна и точна мисъл. Добър краснопис, и не на последно място добра структура. Това са основните неща нужни за съставянето на една добра тема ( според мен )
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
- TimShel_Girl
- Драскач
Аз пиша бързо и грозно, но поне ми е четливо. Да се надяваме, че ще ми разберат кардиограмите.
А я да питам друго, ако някой знае. Да речем се падне поезия. Аз стихотворенията ги знам, но при анализ ги възприемам по-добре визуално. Ако не са много дълги, разбира се, мога ли да си ги напиша на черновата и да си ги гледам? 
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- Josefinne
- Пишете, о, братя
- Специалност: право
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Абсолютно можеш да напишеш каквото ти душа иска в черновата вкл. и да напсуваш проверителите, това не трябва да се отразява на преценката им ( поне не би трябвалоTimShel_Girl написа:Аз пиша бързо и грозно, но поне ми е четливо. Да се надяваме, че ще ми разберат кардиограмите.А я да питам друго, ако някой знае. Да речем се падне поезия. Аз стихотворенията ги знам, но при анализ ги възприемам по-добре визуално. Ако не са много дълги, разбира се, мога ли да си ги напиша на черновата и да си ги гледам?

- TimShel_Girl
- Драскач
- teufelchen
- От дъжд на вятър
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
teufelchen написа:Вярно ли е, че на темата по история трябва да имаш написан план преди да я развиеш и задалжителен ли е той?
Тва си го правиш за твое улеснение,за да не пропуснеш някой ключов или не толкова ключов момент от темата,а и положителната му част е че те ориентира в хронологията на събитията.