Арабистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

аребският се почва отначало, а за предметите виж тук: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... abist.html
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

цял ден слушам SOAD и се убеждавам в това, колко са прави:
Accidents happen
Пояснение: аз СЪМ единственият дебил, който СЕ ОКЪКА ТОТАЛНО в петък, но няма да се отчайвам , ПЪК.

пък и поне не вали...

а последно в понеделник какво правим..? :roll:
Последно промяна от Grimoire на 29 Сеп 2006, 13:20, променено общо 1 път.
Аватар
00272
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от 00272 »

:) много благодаря..
много странно обаче, защо има програма за арабистиката, а за руска филология не намерих?
Изображение
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

Мнение от sibirskaya... »

май всички бяхме много зле....не знам как се справи другата група,но :roll: от нашата,който има 3,е гений!!!
и като вдигна телефона,ще ти кажа "Обичам те!!",дори и да не си ти,па к ще го кажа...
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

مرحبن

ЗА ВСИЧКИТЕ КОЛЕГИ ЕТО ВИ ЕДУН МНОГО ИНТЕРЕСЕН, ПОЛЕЗЕН И Т.Н. ФОРУМ ;) СВЪРЗАНО С АРАБСКАТА МУЗИКА И КУЛТУРА.
пРИЧТНО ВИ РАЗГЛЕЖДАНЕ:)
http://www.krechetalo.com/index.php?showforum=58
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

ТОВА ТАМ ГОРЕ МАЛКОТО ТРЯБВА ДА Е!مرحبن
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Mahraba to you all, my companions in hardship!
Пояснение: аз СЪМ единственият дебил, който СЕ ОКЪКА ТОТАЛНО в петък, но няма да се отчайвам , ПЪК.
Нека бъдем двама. :lol: Макар да не ми се вярва някой да е чак там долу, при моето ниво на представяне. Абе, ш'учиме, к'во ше прайме. Вече ми се привижда арабски навсякъде, а и не мога да си избия глупавата "чанта" от главата. Цял ден си повтарям на ум, пея си на глас "михфадату, михфадату". Вчера гледам някакви джаджи в един етно ориентал дрънкулки магазин и отвън малко врява, продавачката каза на някава при нея "Гледай как арабите се карат..." Аз автоматично наострям уши и изхвърчам като коркова тапа от магазина, заедно с Деси, барем хванем някоя думичка. Комедия.

Ибаахти нервния срив, обаче :lol:

Айде за в понеделник, ако имате мераци за откриването да идем към ректората, а после към ЦИЕК-а за лекции.

Иначе бат' Виктор добре каза някъде oт къмто 2 следобяд до къмто 5. Което, казано от човек с така оригинални разбирания за време и точност, някак си не ми дава особено съществена информация от колко започваме... And again, комедия. :lol:
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

А какво сте правили в петък? Тест, контролно ... :roll:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

Контролно :albino: и моето прилича на виц.
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
Елена
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Елена »

Здравейте!
Обзе ме стихийно желание да се занимавам за в бъдеще с някоя извратения, както досега и някак си реших, че това е арабистиката. Заради мъж, всъщност заради двама мъже. Както и да е. Това не бива да значи веднага, че не съм сериозна и че също така стихийно желанието ми ще отмине. Така преди 4 години ме обзе лудостта да уча древни езици и ей ме на- горд възпитаник на НГДЕК. Вече разбрах колко е ужасно да си арабист и как ще искам да се местя в някоя по- нормална специалност. Искам да знам как се влиза, има ли курсове, организирани от самата катедра, най- простите неща. Пък дето се вика каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.
Може да ми пишете на ЛС, за да се избегнат досадни повторения и да не нарушавам задушевния ритъм на форума.
Айде със здраве :D и селям! :wink:
Няма невъзможни неща!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Разкажете за контролното, де - много сте пестеливи на описания. Знам, че е било гадно, но по-конкретно нещо ... Какви бяха компонентите, кога го връщат, ей такива неща
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

Контролното се състоеше от 3 компонента: 1. Диктовка на няколко изреченийца, 2. Множествино число на 5 думи и 3. Превод на изречения от бг на арабски.

Като цяло не беше трудно, стига да си учил, а не като мен да гледаш със съквартирантките Бай Брадар и два дена преди контролното да се чувсваш като натоварена камила в обширна пустиня, неизпила достатъчно количесво вода.
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

Елена, СУПЕР ЯКО Е ДА СИ АРАБИСТ!!!!!! ЧЕСТНО!!!

Не е необходимо да си отчаян мазохист, но помага..
Не бе, всъщност наистина е яко, макар че засега не мога още да определя защо. Пък и ако толкова ти писне и искаш да се местиш: waterfire е успяла. Така че нищо не е фатално. (с тази реплика се успокоявам от петъка, нещо като мото ми стана)

само че да правиш каквото и да било заради мъж.. хм...
е, щом са двама, пак по-основателно.

Контролното, ако си си учил, беше лесно (мн числа и превода). Е, аз не бях и съответно...

Но все още не мога да проумея как по дяволите другите направиха диктовката!! КАК го правите бе хора, дайте некъв хинт да се науча и аз... подсмрък.

айде кажете кога ходим в Ректората последно? А?
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Ох на мама :lol:

Ей аз заминавам след малко, наш'те подвикват от вратата, та мн ми се искаше се разберем нещо за утре.

Първо, че не разбрах от 11 ли, от 13 ли, от 13:30 или от къмто около 2 някъде така. Силно подозирам, че нашето от 13:30 ще е в ЦИЕК-а.

Та, молбата ми, айде ако имате предложения за място и час, драснете едно лс, ще дойда. Ще закъснея с 5 минс, но ще дойда, обезателно.

Ае. Студентски град, махраба ти отново!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

ААААААААААААААААААААААААРе ве!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Никой не пише веке тука!
Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”