Културология

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

bayern_girl
В началото бе словото

Мнение от bayern_girl »

Здравейте ,колеги!Аз също съм 1 година културология!Надявам се наистина,че ще сме готин курс. Честно казано , за специалността мисля,че е много интересма. Аз съм много запалена, мисля си само да успеем да се реализираме добре. Иначе за прехвърляне още не мисля, искам да видя как ще потръгнат нещата. Ако има някой от по-горните курсоеве културология нека ми пише за възможностите, които предоставя, защото много се плаша от работата в музей. Има ли шанс практиките да се карат в медии? Моля ви пишете нещо повече!

Редактирано от Крематори : Кирилица!!!!!!!!!!!!
Аватар
moonset
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от moonset »

Супер :D Много се радвам че откривам най-накрая колеги-по-скоро само колежки :) Нямам търпение да се видим live
A-забравих да се представя-казвам се Надежда и съм от Пазарджик
И аз кандидатствах с история и английски и исках да уча МО,ама и на Културологията и се радвам.
Аватар
sudoku_girl
В началото бе словото

Мнение от sudoku_girl »

Здрасти :hello2:, Надежда. И аз чакам с нетърпение да се запознаем наживо :occasion5: Някой да знае кога е откриването в Ректората и специално за нашия факултет (и специалност) :?:
Където човекът се смее,
там дяволът губи силата си
Аватар
moonset
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от moonset »

Някои казват 11,но аз мисля че като се записвах ми казаха доста по-ранен час :dontknow: Някой ако знае нещо 100% сигурно да казва че не обичам неведението 8)
Аватар
moonset
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от moonset »

Май-май 11ч. ще е наистина. така поне твърдят тук-->http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... &start=120[/u]
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

Абсолютно убедена съм, защото днес бях в Ректората и видях следната информация на един плакат:

Официално откриване на учебната година за всички специалности: 11.00ч. в аулата. :D
Аватар
sudoku_girl
В началото бе словото

Мнение от sudoku_girl »

Аха, мерси за инфото :wav:
Където човекът се смее,
Аватар
protuberance
В началото бе словото

Мнение от protuberance »

Изглежда след това ще сме около 13.30 в 65 аудитория първокурсниците от философския, а след това на 4ти километър, ама може би около 15ч., защото все пак ще ни трябва време да стигнем до там :) Абе утре ще питам в канцеларията и ще кажа, ако има нещо ново ;)То май след официалното откриване обявяват или изнасят някакви списъци кой накъде да ходи и в колко часа.
Аватар
protuberance
В началото бе словото

Мнение от protuberance »

Така, сега се връщам от Ректората - 11ч. в Аулата, 13ч. първокурсниците от Философски факултет в 65 аудитория ( Южно крило, ет. 3 ) и 14.30ч. специалност Културология на 4ти километър, бл 1, зала 54 :)
Andie
В началото бе словото

Мнение от Andie »

много полезна информация - благодаря :)
Аватар
Astra
В началото бе словото
Обратна връзка:

Малко информация за Културологията

Мнение от Astra »

Здравейте на всички! Малко ви позабравих, но има още 2 дни да мислите за началото на учебната година.
Относно откриването на 2ри октомври. Ще ви кажа, че само веднъж съм ходила на откриването - и единственият такъв прекарах пред университета. Беше невъзможно да се влезе. Така че, ако искате да видите нещо - отидете там час-два преди началото, за да се доберете :))) Или направо отидете на 4километър в 1 блок, за запознаване с преподавателите.
Колкото до това какво ще учите. Ще учите най-различни неща и няма как да не си харесате нещо. За любителите на история има всяка година 2 задължителни курса....така че.. Сигурно сте разгледали програмата, която е дадена в сайта. Ако имате въпроси относно някой от предметите - как да ги изкарате, как да се държите през семестъра, кое може да пропуснете и кое не.. питайте - ако не ми пишете на wonderfull@abv.bg.
Първата седмица би трябвало да нямате занятия. Поне нас ни развеждаха из Университетската библиотека, осведомяваха ни за предметите и т.н. Най-много някоя въвеждаща лекция.

На питането за външните практики - те се провеждат в най-различни медии - вестници, телевизия, радио, театри, рекламни агенции, списания, неправителствени организации и т.н. Ще може да се възползвате от тях чак от втори курс нагоре.
Успех Ви пожелавам!!! Айде до скоро!!
Jivotut e sladuk.
Аватар
Merry-go-round
В началото бе словото

Мнение от Merry-go-round »

Astra, аз имам един въпрос към теб. Случайно попаднах на програмата за първ курс за миналата година. Искам да те питам дали ще е същата или я променят всяка година? Главното,което ме интересува, е в кои дни от седмицата ще имаме лекции? Благодаря предварително за отговора :)
Аватар
Astra
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мдаа

Мнение от Astra »

[quote="Merry-go-round"]Astra, аз имам един въпрос към теб. Случайно попаднах на програмата за първ курс за миналата година. Искам да те питам дали ще е същата или я променят всяка година? Главното,което ме интересува, е в кои дни от седмицата ще имаме лекции? Благодаря предварително за отговора :)[/quote]

До колкото си спомням програмата. А ще забележите, че програмите са почти аналогични през всичките 4 години.
В първи курс - ще имате лекции вторник, сряда, четвъртък... не си спомням за понеделник - тогава мисля ще имате лекция естетика. Така беше преди 3 години... а упражнения по естетика в петък.
Във вторник и сряда имате история, а в четвъртък - социология и етика лекции... това помня :))))
Jivotut e sladuk.
Аватар
sudoku_girl
В началото бе словото

Мнение от sudoku_girl »

Значи доколкото разбирам може да не се ходи петък и понеделник, така ли? Какви точно са тия упражнения?
А сега официално обръщение към всички зайци :D : ще ходите ли от 11, аз не мисля че има смисъл и ще ходя направо от 13 часа.
Където човекът се смее,
Аватар
protuberance
В началото бе словото

Мнение от protuberance »

Да, и аз ще ходя направо в 65та, няма да се блъскам за Аулата. :) Ехей, утре ще се срещнем :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”