КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

при тази формулировка за Аспарух и Тервел писали ли сте за кризата след смъртта на Тервел ? :roll:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Мисля, че не би трябвало да се пише :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

А колко подробно трябваше да пишете за бита, религията и т.н. на славяните и прабългарите :oops: (щото с едни приятели щяхме да се изпокараме, кой е прав и кой крив) Аз викам, че трябваше да се спомене, но не супер подобно :roll:

Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

ми аз предполагам че така зададено е трябвало да се спомене накратко в увода може би :roll: El_Salvador ще ни каже надявам се ... :roll: моля
Funkiest
В началото бе словото

Мнение от Funkiest »

El_Salvador написа: Аз писах подробно за славяни и прабългари, подробно за образуването на държавата, Аспарух и Тервел
мда, и при мен е подобно положението. Писах подробно и за слявани и прабългари, и за Аспарух и Тервел и противно на очакванията ми не ми бяха взели от оценката, заради това че съм разгледал по-детайлно материала за прабългари и славяни :P

При зададената формулировке важно е добре да си балансираш темата - да споменеш кратко за разселването и общественото развитие на двата етноса, но и да анализираш всичко свързано със създаването на държавата(дискусии за година на създаване, за характеристика на държавата и тн), да споменеш за Куберовите българи, да разгледаш управлението на Тервел...
Ако примерно напишеш за славяни и прабългари 15 страници, а за Аспарух и Тервел претупаш и напишеш 8 страници е ясно, че ще ви отрежат.

А за кризата е грешно да се пише дори и в заключение. Смята се за отклонение и се намалява оценката. :roll: То май този материал дори не влиза в и конспекта.
Out of my own, out to be free
one with my mind, they just can`t see
no need to hear things that they say
Life`s for my own to live my own way
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

и понеже сам нахална пак да си попитам :oops: колко страници трябва да е обема на една тема горе долу ?
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Моите са в порядъка 19-23 страници ръкописно. :roll:

Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

:D Хехе, пичове, много ме радвате...все повече и повече почват да ме кефят моите теми, които всяка една секунда от КСК2006 исках да ги изгоря 8)

Аз на изпита тази година по история написах 7 стр. чисто т.е. без задраскване и имах 5,25 :D
А моите съученици (момче и момиче), които се готвеха по същите теми имат 5,75 и 5,50...не знам те колко са написали, но темата ни (Цялата!) е 16 ръкописни страници (широк (мой) ) почерк :wink:

Нямам тема по-дълга от 18 стр.(ръкописни) и всички ученици, които са се подготвяли по тия теми предишните години са изкарвали 5,88...само ние ги поизложихме малко :twisted:

Извод: 1)Намери си хубави теми
2)Колкото по-дълга,толкова по-ниска оценка :wink:

Ае, успех :!:

edit: ся се сетих за едно друго момче с моите теми - тои на предварителния(за църквата) изкара 5,88 и затова забравих да го спомена по-горе :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

jantex написа::D Хехе, пичове, много ме радвате...все повече и повече почват да ме кефят моите теми, които всяка една секунда от КСК2006 исках да ги изгоря 8)

Аз на изпита тази година по история написах 7 стр. чисто т.е. без задраскване и имах 5,25 :D
А моите съученици (момче и момиче), които се готвеха по същите теми имат 5,75 и 5,50...не знам те колко са написали, но темата ни (Цялата!) е 16 ръкописни страници (широк (мой) ) почерк :wink:

Нямам тема по-дълга от 18 стр.(ръкописни) и всички ученици, които са се подготвяли по тия теми предишните години са изкарвали 5,88...само ние ги поизложихме малко :twisted:

Извод: 1)Намери си хубави теми
2)Колкото по-дълга,толкова по-ниска оценка :wink:

Ае, успех :!:

edit: ся се сетих за едно друго момче с моите теми - тои на предварителния(за църквата) изкара 5,88 и затова забравих да го спомена по-горе :wink:
Ау-у-у ... що не каза по-рано! Какъв бизнес ще направииим :D
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

явор написа:Ау-у-у ... що не каза по-рано! Какъв бизнес ще направииим
С кое?... :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

jantex написа:
явор написа:Ау-у-у ... що не каза по-рано! Какъв бизнес ще направииим
С кое?... :roll:
С темите ти :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”