КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А колко подробно трябваше да пишете за бита, религията и т.н. на славяните и прабългарите
(щото с едни приятели щяхме да се изпокараме, кой е прав и кой крив) Аз викам, че трябваше да се спомене, но не супер подобно 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- teufelchen
- От дъжд на вятър
мда, и при мен е подобно положението. Писах подробно и за слявани и прабългари, и за Аспарух и Тервел и противно на очакванията ми не ми бяха взели от оценката, заради това че съм разгледал по-детайлно материала за прабългари и славяниEl_Salvador написа: Аз писах подробно за славяни и прабългари, подробно за образуването на държавата, Аспарух и Тервел
При зададената формулировке важно е добре да си балансираш темата - да споменеш кратко за разселването и общественото развитие на двата етноса, но и да анализираш всичко свързано със създаването на държавата(дискусии за година на създаване, за характеристика на държавата и тн), да споменеш за Куберовите българи, да разгледаш управлението на Тервел...
Ако примерно напишеш за славяни и прабългари 15 страници, а за Аспарух и Тервел претупаш и напишеш 8 страници е ясно, че ще ви отрежат.
А за кризата е грешно да се пише дори и в заключение. Смята се за отклонение и се намалява оценката.
Out of my own, out to be free
one with my mind, they just can`t see
no need to hear things that they say
Life`s for my own to live my own way
one with my mind, they just can`t see
no need to hear things that they say
Life`s for my own to live my own way
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Аз на изпита тази година по история написах 7 стр. чисто т.е. без задраскване и имах 5,25
А моите съученици (момче и момиче), които се готвеха по същите теми имат 5,75 и 5,50...не знам те колко са написали, но темата ни (Цялата!) е 16 ръкописни страници (широк (мой) ) почерк
Нямам тема по-дълга от 18 стр.(ръкописни) и всички ученици, които са се подготвяли по тия теми предишните години са изкарвали 5,88...само ние ги поизложихме малко
Извод: 1)Намери си хубави теми
2)Колкото по-дълга,толкова по-ниска оценка
Ае, успех
edit: ся се сетих за едно друго момче с моите теми - тои на предварителния(за църквата) изкара 5,88 и затова забравих да го спомена по-горе
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- явор
- Летописец Виртуоз
Ау-у-у ... що не каза по-рано! Какъв бизнес ще направииимjantex написа:Хехе, пичове, много ме радвате...все повече и повече почват да ме кефят моите теми, които всяка една секунда от КСК2006 исках да ги изгоря
![]()
Аз на изпита тази година по история написах 7 стр. чисто т.е. без задраскване и имах 5,25![]()
А моите съученици (момче и момиче), които се готвеха по същите теми имат 5,75 и 5,50...не знам те колко са написали, но темата ни (Цялата!) е 16 ръкописни страници (широк (мой) ) почерк![]()
Нямам тема по-дълга от 18 стр.(ръкописни) и всички ученици, които са се подготвяли по тия теми предишните години са изкарвали 5,88...само ние ги поизложихме малко![]()
Извод: 1)Намери си хубави теми
2)Колкото по-дълга,толкова по-ниска оценка![]()
Ае, успех
edit: ся се сетих за едно друго момче с моите теми - тои на предварителния(за църквата) изкара 5,88 и затова забравих да го спомена по-горе
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си